Curatam legumele si le spalam.Morcovii si patrunjelul ii taiem in patru.Punem legumele la fiert in apa( cam 0,5 l) cu sare si putin piper.Lasam sa fiarba cam 30 de minute, dupa care strecuram supa. Intr-un vas infierbantam untul si prajim usor pulpele pe ambele parti. Intr-un bol mai mare facem...
Blanc de lamaie cu afine
In la 17 Iul 2011
Blanc de lamaie cu afine
Timpul sugerat este impreuna cu cat sta prajitura la frigider sa se intareasca... Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin. Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic alimentara si asezam biscuitii pe fundul formei, presam...
Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu gauri mici.Il lasam 10 minute intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Adaugam apoi faina, ouale batute, zaharul( mai mult sau mai putin -dupa gust), zaharul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie. Punem uleiul la...
Prajitura cu gem si bezea
In la 15 Iul 2011
Prajitura cu gem si bezea
Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul. Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul. Praful de copt se amesteca cu faina. Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie....
Taiem pieptul de pui cubulete si baconul fasii , apoi le tragem in 2 linguri ulei de masline, pina se face pieptul pe toate partile. Adaugam toate condimentele si sosurile, apoi rosiile cubulete  si ciupercile.Lasam sa dea cateva clocote si presaram deasupra mararul verde tocat marunt,...
Se curata ceapa si se taie marunt apoi se caleste in putin ulei. Se adauga 1-2 linguri  de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba. Cind sunt toate fierte, faina se amesteca cu 2...
Conopida se curata de frunze, se spala si se rupe in buchetele ce se pun intr-un castron cu apa si zeama de lamaie.Se lasa aici 10 minute. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga o rosie si  ardei gras taiat cubulete.Dupa ce s-au sotat , se adauga boiaua si putina...
Ciorba bistriteana
In la 13 Iul 2011
Ciorba bistriteana
Se pune la fiert carnea in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei(dau o culoare frumoasa ciorbei) Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adauga legumele. Se lasa sa fiarba. Cind sunt toate aproape...
Cum preparam un papricas de pui: Puiul bine curatat si spalat il transam si il taiem in bucati potrivite. Ceapa curatata o taiem solzisori( eu am mai adaugat o ceapa rosie mica)si o calim in putin ulei pina devine sticloasa. Ardeiul si rosia le taiem cubulete si le adaugam linga ceapa,...
Bucatile ca carne cu os le punem la fiert cu apa cu sare. Le lasam sa fiarba si indepartam spuma rezultata. Cand carnea este aproape fiarta adaugam zarzavatul curatat si taiat in lung, in patru iat legumele in fasii. Ceapa o lasam intreaga si dupa ce s-a fiert, o indepartam. Adaugam...
Dulceata de visine
In la 10 Iul 2011
Dulceata de visine
Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele. Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar. Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu...
Stafidele le punem la inmuiat in apa cu esenta de rom.   Ouale intregi le spargem pe rand intr-o cana,  apoi le punem in blender impreuna cu zaharul, nesul si scortisoara.Amestecam bine 1-2 minute si turnam uleiul in fir subtire. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt...
Fasolea dupa ce a fost spalata si pusa la inmuiat de  seara( aruncam apa in care s-a inmuiat) , se pune la fiert cu o frunza de dafin, sare , piper si usturoi. Dupa ce e fiarta bine se scurge de apa si se rastoarna peste urmatoarea compozitie: -ceapa taiata solzisori, data cu putina sare...
Se pun la fiert bucatelele de carne in apa cu sare. Cind fierbe se ia spuma lasata. Zarzavatul se curata si se taie rondele , iar ceapa se lasa intreaga. Adaugam legumele  peste carnea din oala. Se pune si varza murata( spalata in 2-3 ape)si cartoful taiat cubulete mici. Se potriveste...
Carnea de porc se taie bucatele. Ficateii se curata si se taie in doua Carnatul prajit se taie felii. Usturoiul se curata si se piseaza. Intr-o cratita topim untura, adaugam uleiul si bucatelele de carne pe care le rumenim frumos pe toate partile. Le asezonam, apoi adaugam vinul si...
Preparam blatul mixand bine galbenusurile cu zaharul pina cand se albeste si isi dubleaza volumul. Amidonul il amestecam cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. La compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam apa apoi amidonul , esentele si pesmetul.Amestecam pina...
Curatam dovlecelul si il taiem felii.Presaram sare si piper si lasam dovlecelul 10 minute in strecuratoare sa se scurga de apa. Rosiile spalate si bine sterse le taiem felii de grosimea dovlecelului. Taiem fasii si casul iar ceapa o taiem solzisori. Intr-un vas de yenna uns cu unt si...
Indepartam pielita de pe pulpe,le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia. Dam putin ( 10 minute)pulpele la rece. Intr-o tigaita mica prajim semintele de chimen si...
Spalam bine cartofii apoi ii punem intr-un prosop nu prea nou, ii presaram cu sare grunjoasa si ii frecam in prosop pina toata coaja se da deoparte.Ii spalam din nou si ii punem la fiert impreuna cu mazarea boabe. Curatam usturoiul si ceapa si le dam prin blender pina se toaca marunt....
Ceapa taiata marunt se pune la calit pina devine sticloasa, apoi adaugam rosiile taiate cubuletesi ardeiul gras taiat. Dupa cateva minute  adaugam  carnea , pasta de gogosari si potrivim gustul de sare si piper.Se adauga patrunjel verde tocat, usturoiul si o cana cu apa, apoi se...
Supa de visine
In la 23 Iun 2011
Supa de visine
Visinele se spala si se curata de codite, se scot simburii . Se pun apoi in oala de supa cu putin unt topit. Adaugam apa necesara si putina sare. Lasam sa fiarba visinele. Intre timp, praful de budinca il amestecam cu galbenusul si doua linguri de smintina. Cand sunt fierte visinele...
Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu. Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana . Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa...
Am pus carnea la marinat cu vin alb,condimente,bucatele de ceapa si usturoi. Am lasat-o cam 3-4 ore in frigider si dupa, am pus o tigaie( wok) pe foc,am pus uleiul de masline si carnea am lasat-o pe-o parte si pe alta foarte putin cat sa-si schimbe culoarea.Punem apa,lasam sa fiarba,la urma...
Prajitura cu cirese
In la 20 Iun 2011
Prajitura cu cirese
Margarina(untul) ce a fost tinuta la temperature camerei se mixeaza bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam dupa fiecare. Turnam jumatate din lapte apoi cate o lingura din faina amestecata cu praful de copt, mixam bine si adaugam restul de lapte....
Pui Stroganoff
In la 19 Iun 2011
Pui Stroganoff
Carnea se taie bucati potrivite. Intr-o punga punem faina si boiaua, se prinde punga la gura si se agita sa se amestece cele doua. Se introduc bucatile de carne si se scutura punga sa se faca bucatile de carne cu faina si boia. Carnea se frige intr-o tigaie in putin ulei sau unt.Se fierbe 500...
Curatam ceapa si o tocam marunt impreuna cu cozile verzi cu tot. Baconul si ciupercile le taiem fasii. Casul il radem pe razatoarea cu gauri mari. Tocam marunt mararul verde. Punem baconul la prajit in putin ulei , adaugam apoi ceapa verde.Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile,...
Prajitura cu capsuni
In la 17 Iun 2011
Prajitura cu capsuni
Se amesteca 10 minute galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga uleiul si zaharul vanilat. Se adauga treptat faina cu praful de copt si laptele. Se bat albusurile spuma si se adauga la coca. Se tapeteaza cu hirtie de copt o tava si se pune 1/2 compozitie ; se da la cuptorul preincalzitla 180 de...
Umplutura : Cartofii curatati se fierb in apa cu sare . Se face un pireu cu putin ulei si se potriveste de sare. Se lasa sa se raceasca. Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa sare si apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale. Se framinta bine-bine 20 de min , timp in care se adauga 30...
Organele de miel si ficatelul de pui se spala bine, se scurge de apa si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt si se calesc in 2 linguri ulei pina devin sticloase. Adaugam organele de miel mai putin ficatul, condimentam si lasam sa se inabuse 5 minute.Daca punem si limba...
Carnea taiata se opareste in apa clocotita  cam 7-8 minute apoi se scoate si se pune in apa rece cu boabe de piper si sare.Se da la fiert, se spumuieste.Dupa ce nu mai face spuma se adauga zarzavatul curatat si razuit si orezul spalat si se lasa la fiert 15 minute.Adaugam macrisul si lasam...
Afisate 361 - 390 din 691 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking