Blanc de lamaie cu afine

Postat de Sidy in Prajituri
17 Iul 2011 | 3063 vizualizari
Blanc de lamaie cu afine

Pentru ca toata lumea m-a inebunit cu prajitura Noire iar lilik m-a salvat ca a facut-o fara ciocolata cu cacao...uite-ma pusa pe treaba, cu niste afine linga mine... Lilik multumesc tare , tare mult...m-ai scapat de caldura cuptorului...

Ingrediente

Pentru blat:
  • 240 g biscuiti Petit Beurre
  • 150 g unt
Pentru crema:
  • 330 g ciocolata alba
  • 150 ml lapte
  • 375 ml frisca lichida
  • zeama de la o lamaie mare
  • 110 g unt
  • 20 g gelatina praf
  • 200 g afine
  • 80 g zahar
Pentru glazura:
  • 75 ml frisca lichida
  • 75 g ciocolata alba
  • coaja rasa de la o lamaie
Pentru decor:
  • 30 g nuca de cocos

Mod de preparare

Timpul sugerat este impreuna cu cat sta prajitura la frigider sa se intareasca...

Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin.

Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii.

Tapetam o tava de chec cu folie de plastic alimentara si asezam biscuitii pe fundul formei, presam cu lingura si dam la frigider sa se intareasca.

Intre timp preparam crema: ciocolata rupta in bucatele , impreuna cu laptele o dam la foc foarte mic sa se topeasca.Cand este gata topita ciocolata , luam de pe foc si adaugam gelatina cat inca este calda ciocolata. Amestecam si lasam asa vreo 10 minute.Punem apoi din nou pe foc( 2-3 minute), invartind mereu si avand grija sa nu dea in clocot.

Lasam deoparte sa se raceasca complet.

Afinele le amestecam intr-un bol cu zaharul pina cand acesta se topeste.

Cand scoatem blatul de biscuiti de la frigider punem deasupra afinele cu zaharul(punem si zeama lasata).

Mixam bine untul apoi adaugam zeama de lamaie

Batem bine frisca pina se intareste apoi o amestecam incet cu ciocolata racita si cu untul.

Punem compozitia peste biscuiti si dam prajitura la rece pina a doua zi.

Scoatem a doua zi din forma prajitura rasturnand-o cu biscuitii in sus pe un platou si indepartam folia.

Preparam glazura: ciocolata bucatele impreuna cu frisca le punem pe foc mic mic sa se topeasca. Adaugam coaja de lamaie, amestecam apoi o lasam sa se raceasca.

O turnam peste prajitura si o dam la rece sa se intareasca glazura.

Dupa ce s-a intarit putem felia prajitura si o servim asa cum este sau cu un glob de inghetata alaturi.

Un desert delicios , dar mai ales racoros in aceste zile toride.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Blanc de lamaie cu afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

Postat de simona72

Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

Pentru crusta: biscuitii se rup cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Puteti sa folositi doar biscuiti simpli, biscuiti populari, biscuiti digestivi, ce aveti si ce va place. Se...

Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie si afine

Postat de Oana

Desert briose cu lamaie si afine

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose. Aluat : Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2011, 08:46
Sunt primaaaaa ! Ce bun si gustooos! Pot lua o portie ? mai maricica
la 17.07.2011, 09:37
Arata minunat!
la 17.07.2011, 09:45

Si Miha a facut si fara ciocolata ...
la 17.07.2011, 09:52
buna tare vreau si eu o felie
la 17.07.2011, 10:11
Super combinatia. .dar afine de unde..la noi ioc..nici macar fructe de padure

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking