Carnea se taie felii de 7 mm , se pune intre doua foi de plastic si se bate bine pe ambele parti. Se condimenteaza pe o singura parte , se pune in folie de plastic la rece in frigider de  seara pina  dimineata. Cartofii se curata si se taie cubulete.Se pun la fiert in apa cu sare. Se...
Lecso (Ratatouille)
In Conserve la 22 Aug 2011
Lecso (Ratatouille)
Se spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori. Se pune uleiul intr-o cratita la incalzit si adaugam ceapa si ardeii , lasam sa se calesca cam 15 minute, apoi adaugam rosiile care vor lasa destul de multa zeama. Lasam sa fiarba bine legumele si sa...
Ciorba radauteana..de Bihor
In la 16 Aug 2011
Ciorba radauteana..de Bihor
Preparare Ciorba radauteana Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam zarzavatul si taiem felii legumele. Un morcov il radem pe razatoarea cu gauri mari si il calim in doua linguri de ulei pentru o culoare mai frumoasa a ciorbei. Dupa ce am spumat...
Ardei iuti murati
In la 16 Aug 2011
Ardei iuti murati
Preparare ardei iuti murati Se spala bine fiecare ardei iute si se lasa la scurs, apoi se aseaza in borcane. Turnam otet peste ei, infiletam capacul si ii rasturnam cu capacul in jos 5 minute ,sa se umple toate golurile de aer. Apoi se pot pune direct in camara. Pofta buna !
Preparare mancare de mazare cu oua romanesti Se curata si spala ceapa, rosia si ardeiul. Apoi se taie feliute subtiri care se calesc in putin ulei pina devin sticloase. Adaugam mazarea, sare si piper si lasam sa fiarba bine. Cand mazarea este fiarta se adauga deasupra frunzele tocate de...
Vitel in sos tomat
In la 13 Aug 2011
Vitel in sos tomat
Preparare vitel in sos tomat : Carnea se taie felii subtiri de 5 mm si se bate ca la snitel, apoi se tavaleste prin faina, scuturandu-se de surplus. Se incinge ulei in tigaie si se prajesc bucatile de carne pe toate partile. Adaugam usturoiul taiat felii , vinul si otetul.Se da in...
Buretii de roua se spala bine de tot si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit in putin ulei. Adaugam buretii , pasta de ardei, sare , piper si 100 ml apa. Lasam sa fiarba acoperit cu capac. Cind sunt gata se adauga usturoiul presat. Faina se amesteca...
Orezul se spala bine de tot. Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul tocat, se invarte repede si se adauga orezul si supa( daca nu avem punem apa cu  Delicat de casa). Punem din nou pe focul redus, acoperim cu capac si lasam sa fiarba incet cam 15 minute si...
Ceapa, ardeii si rosiile se taie fasii apoi se calesc in putin ulei. Se presara sare si piper si 1/2 canita cu apa si se lasa sa fiarba incet. Ouale se bat bine si cind legumele sunt fierte, putin prajite si sosul a scazut , se adauga ouale batute. Se invarteste sa nu se prinda de wok 2-3...
Cum se prepara reteta de papricas de pui cu dovlecel Ceapa ,ardeiul si rosia se taie marunt iar dovlecelul curatat, cubulete. Se pune la calit ceapa cu ardeiul si rosia. Se adauga carnea si se pune sarea si piperul necesare. Punem apa pina depaseste nivelul carnii si lasam sa...
Curatam spanacul se codite , il spalam bine si il punem la fiert cateva minute, apoi il tocam marunt.. Daca folositi spanac congelat, il lasati sa se dezghete. Intr-un castron mai mare punem spanacul , ouale, usturoiul granule, sare si piper, le amestecam bine pina se omogenizeaza. Adaugam...
Castraveti murati in vin
In la 2 Aug 2011
Castraveti murati in vin
Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei. NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata. A doua zi ii...
Cornuri cu nuca
In Dulciuri la 1 Aug 2011
Cornuri cu nuca
Punem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca. Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2 din coaja  de lamaie, zaharul vanilat si treptat laptele caldut si untura sau untul...
Merele se curata si se dau pe razatoare ,apoi se amesteca cu zaharul vanilat si cu scortisoara. Se pune la fiert apa cu zaharul iar cind da in clocot se stinge focul si se adauga cubul de margarina si esenta de rom. Primele 4 ingrediente se amesteca bine. O tava tapetata cu hartie de copt se...
Curatam zarzavatul si il taiem dupa preferinta. Punem doua linguri de ulei in oala de ciorba si calim putin morcovii pina lasa o culoare galbena.Adaugam apoi ceapa si ardeiul si le calim putin . Punem 4 litri apa, adaugam celelalte legume si zarzavaturi,frunzele de telina, asezonam si...
Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.( albusurile se bat spuma , galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul). Adaugam faina cu praful de copt si apa daca este nevoie. Amestecam incet cu...
Lichior de oua
In Bauturi la 26 Iul 2011
Lichior de oua
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,pina isi dubleaza volumul si se topeste zaharul , apoi se adauga zaharul vanilat, laptele fiert si racit si se amesteca bine pana se topeste tot zaharul. Punem alcoolul , se amesteca sa se omogenizeze bine,se toarna in sticle(din sticla)si se tin in...
Salata de dovlecel
In Salate la 25 Iul 2011
Salata de dovlecel
Se pune la fiert un ou, timp in care se curata dovlecelul si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare pentru vreo 10 minute, apoi se pune la scurs.Cand s-a racit , dovlecelul se zdrobeste cu furculita si apoi se mai lasa la scurs. Se face maioneza dintr-un galbenus fiert si...
Intr-un bol mare amestecam carnea tocata( ies foarte gustoase chiftelutele daca le faceti din jumatate cantitatea carne de vanat si jumatate de porc)cu ouale, ceapa tocata foarte marunt, smantana sarea si piperul. Facem chiftelute de 2-3 cm diametru pe care le tavalim prin pesmet. O tava o...
Intr-o tigaie non aderenta topim untul la foc cat mai mic. Incorporam faina amestecand rapid pina obtinem o compozitie omogena . Treptat adaugam supa de pui , amestecand continuu pina nu mai sunt cocoloase. Punem smantana, mararul verde tocat, ienibaharul macinat(zdrobit) si potrivim gustul...
Am facut 3 rulade din pandispan, fiecare din 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar si un pic de praf de copt. Asa cald scos din cuptor, am uns pandispanul cu gem de caise, l-am rulat in hirtia de copt si l-am lasat asa pina a doua zi .( sau cateva ore pina se raceste) Apoi am taiat...
Fasolea se pune la inmuiat de seara si i se schimba apa de mai multe ori. Zarzavatul se curata si se taie marunt. Legumele se spala si se taie marunt. Zarzavatul impreuna cu lagumele se pun intr-o oala , se adauga apa necesara, pasta de ardei, sare si piper si se lasa sa fiarba toate...
Se curata cartofii si se taie cubulete. Ardeii se taie fasii subtiri apoi cubulete. Ceapa curatata se lasa intreaga. Intr-o oala punem ardeii , ceapa, pasta de ardei , leusteanul , apa necesara , sare , piper iar la sfarsit adaugam cartofii si lasam sa fiarba. Cine doreste poate adauga...
Ciorba de stevie
In la 22 Iul 2011
Ciorba de stevie
Se curata stevia si macrisul de codite. Zarzavatul se rade. Morcovul ras se caleste in putin ulei Stevia se taie fasii subtiri. Intr-o oala se pune zarzavatul ras si se completeaza cu apa. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba zarzavatul. Ceapa se pune intreaga.Cind...
Dulceata de afine
In la 21 Iul 2011
Dulceata de afine
Spalam bine afinele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt gata scurse  le punem intr-o cratita in care vom adauga si zaharul, le punem pe foc la foc potrivit si invartim in ele sa nu se prinda de fund. Taiem lamaia in felii subtiri pe care le taiem in doua si le adaugam...
Chisăliţă
In Sosuri la 21 Iul 2011
Chisăliţă
Prunele se spala si li se scot samburii. Se dau  prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta la fiert pe foc mic , invartind des , sa nu se prinda de fundul cratitei. Daca prunele nu sunt destul de zemoase , se adauga putina apa. Se lasa la fiert o ora, o ora jumatate. Se baga...
Cartofii spalati se fierb in coaja. Se racesc putin apoi se curata de coaja si se scobesc cu o lingurita. Se pun pe o tava captusita cu hartie de copt si se pregateste umplutura. Granulele de soia se fierb 15 minute in apa cu putina sare si piper. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin...
Ingredientele se pun in ordinea numerotata pina la stafide . Se porneste masina pe programul CAKE. Stafidele au fost puse in prealabil la inmuiat in esenta de rom.  In momentul cind se aude semnalul acustic al masinii ,se introduce nuca si stafidele. Eu am adaugat si o lingurita cu cacao....
Ciorba de burta, falsa
In la 19 Iul 2011
Ciorba de burta, falsa
Se curata si se taie marunt tot zarzavatul. Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga apa necesara si se potriveste de sare si piper dupa ce s-au adaugat toate legumele.Daca folositi ciuperci pleurotus le taiati fasii care vor imita perfect burta de vita. Se lasa sa fiarba...
Ceapa verde , morcovul, rosiile si ardeii se spala si se taie cubulete mici apoi se calesc in putin ulei. Varza se taie fideluta sau patratele iar mararul se toaca marunt. Dupa ce s-au calit putin legumele se pune 1-2 linguri pasta de ardei, apa necesara, sare si piper apoi se adauga varza...
Afisate 331 - 360 din 691 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking