Chiftelute daneze cu sos de ienibahar cu marar verde

Postat de Sidy in Porc
24 Iul 2011 | 3905 vizualizari
Chiftelute daneze cu sos de ienibahar cu marar verde

Dupa reteta sosului...apar si minunatele chiftelute.Musai in combinatie, amandoua....

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 100 ml smantana grasa
  • 150 g pesmet
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Intr-un bol mare amestecam carnea tocata( ies foarte gustoase chiftelutele daca le faceti din jumatate cantitatea carne de vanat si jumatate de porc)cu ouale, ceapa tocata foarte marunt, smantana sarea si piperul.
Facem chiftelute de 2-3 cm diametru pe care le tavalim prin pesmet.
O tava o acoperim cu hartie de copt pe care punem foarte putin ulei si asezam chiftelutele; le stropim cu putin ulei ( o lingura) si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 190 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute.In acest interval intoarcem chiftelutele pe toate partile sa se rumeneasca bine.

La servire punem chiftelutele pe farfurie si le acoperim cu sos, alaturi de o garnitura de piure de cartofi sau paste.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute daneze cu sos de ienibahar cu marar verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de purcelus la tava

Postat de Constelatialeu

Pulpa de purcelus la tava

Luam pulpita de purcelus o frecam cu sare, adica-i facem masaj bine,apoi facem crestaturi din loc in loc, crestaturi in care bagam cateii de usturoi, apoi stropim cu putin ulei de masline,...

Citeste continuarea

Bucățele de porc, ciuperci pleutorus și mix de orez

Postat de panacris

Bucățele de porc, ciuperci pleutorus și mix de orez

Bucățelele de porc se pun la dinstuit împreună cu ciupercile curățate și tocate mărunt, cca. 10 minute la foc mic, într-un vas Wokk, acoperit. Apoi se adaugă ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2011, 13:59
ei sunt prima.....ura ei vreau si eu o portie de la tine sa incerc si eu mancarea facuta de tine cred ca e super
la 24.07.2011, 14:05
ce faine sunt..si ce bine arata acolo aranjate pe farfurie
la 24.07.2011, 14:12
atunci musai sa ne dai,sa vedem cum sunt
la 24.07.2011, 14:20
da, da, cum zicea dia ,vrem sa testam
la 24.07.2011, 14:22
apoi, sa gustam atunci din amandoua

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking