Chiftelute daneze cu sos de ienibahar cu marar verde

Postat de Sidy in Porc
24 Iul 2011 | 3915 vizualizari
Chiftelute daneze cu sos de ienibahar cu marar verde

Dupa reteta sosului...apar si minunatele chiftelute.Musai in combinatie, amandoua....

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 100 ml smantana grasa
  • 150 g pesmet
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Intr-un bol mare amestecam carnea tocata( ies foarte gustoase chiftelutele daca le faceti din jumatate cantitatea carne de vanat si jumatate de porc)cu ouale, ceapa tocata foarte marunt, smantana sarea si piperul.
Facem chiftelute de 2-3 cm diametru pe care le tavalim prin pesmet.
O tava o acoperim cu hartie de copt pe care punem foarte putin ulei si asezam chiftelutele; le stropim cu putin ulei ( o lingura) si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 190 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute.In acest interval intoarcem chiftelutele pe toate partile sa se rumeneasca bine.

La servire punem chiftelutele pe farfurie si le acoperim cu sos, alaturi de o garnitura de piure de cartofi sau paste.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute daneze cu sos de ienibahar cu marar verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor

Postat de rocsi_1612

Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor

Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Sarmalute cu afumatura

Postat de Dya

Sarmalute cu afumatura

Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida,  potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2011, 13:59
ei sunt prima.....ura ei vreau si eu o portie de la tine sa incerc si eu mancarea facuta de tine cred ca e super
la 24.07.2011, 14:05
ce faine sunt..si ce bine arata acolo aranjate pe farfurie
la 24.07.2011, 14:12
atunci musai sa ne dai,sa vedem cum sunt
la 24.07.2011, 14:20
da, da, cum zicea dia ,vrem sa testam
la 24.07.2011, 14:22
apoi, sa gustam atunci din amandoua

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking