Ciorba de oua cu zer

Postat de Sidy in Ciorbe
19 Apr 2011 | 5211 vizualizari
Ciorba de oua cu zer

Ingrediente

  • 1-2 morcovi,
  • 1patrunjel,
  • 1 rosie,
  •  1/2 ardei gras,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura vegeta facuta in casa
  • 2 linguri orez(daca doriti),
  • 1 cartof
  • piper,
  • verdeata tocata,
  • 2 oua,
  • 1/2 l zer(sau o Sana mare)

Mod de preparare

Se curata morcovii si  patrunjelul si se taie cubulete. La fel procedam cu o rosie, 1/2 ardei gras si o ceapa .

Le calim intr-un pic de ulei si adaugam 2-3 l apa si o lingura de vegeta. Cind legumele sunt aproape fierte , adaugam doua linguri de orez (dupa preferinta), piper, o frunza de telina si una de leustean. Cind sunt toate fierte, batem bine doua oua cu 1/2 l zer si o rasturnam peste ciorba care fierbe.

Dupa ce da un clocot, ciorba se poate servi cu patrunjel verde tocat deasupra si cu un ardei iute.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oua cu zer" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

"Dresala" de cartofi

Postat de ela2015

"Dresala" de cartofi

Legumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti. Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina...

Citeste continuarea

Ciorba de salata cu zer si lapte batut

Postat de Sidy

Ciorba de salata cu zer si lapte batut

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii. Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2011, 07:44
La noi în zonă se foloseşte zerul la ciorba de salată obligatoriu, precum şi la altele. Bună ciorba ta!
la 19.04.2011, 08:11
la 19.04.2011, 08:14
Tre sa fie tare buna,eu sunt o mare borsareasa
la 19.04.2011, 09:34
la 19.04.2011, 09:55

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking