Ciorba de miel reteta cu macris

Postat de Sidy in Ciorbe
17 Mar 2011 | 9109 vizualizari
Ciorba de miel reteta cu macris

Se apropie Pastele..... Asa se prepara ciorba de miel, la noi in Bihor. Va astept la o portie de ciorba fierbinte.... Ciorba de miel reteta

Ingrediente

  • 500 g carne miel,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 patrunjel radacina,
  • 1 ceapa
  • tarhon,
  • leustean verde,
  • 300 g frunze macris,
  • 1 galbenus ,
  • smintina,
  • sare si piper

Mod de preparare

Aveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece.
Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si patrunjelul , iar o ceapa o radeti.

Se calesc in putin ulei si apoi se adauga carnea si apa in care a stat si se adauga sare.Spuma care se face se ia cu spumiera.

 Se adauga o crenguta de tarhon sau tarhon uscat.

Cind sunt aproape fierte toate , se adauga300g frunze de macris si se fierbe in continuare .
Ciorba se drege cu galbenus de ou si smintina si se mai acreste daca este cazul.
La sfarsit se adauga leustean verde tocat.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu macris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de miel reteta

Postat de mihaelar63

Ciorba de miel reteta

Capul de miel; se spala bine si se pune la fiert  3apa [ sa-l acopere bine ] . Se aduga ,otet , foi dafin si boabe de piper . Fierbeti bine capul de miel tim de o ora .Din cand...

Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu macris

Postat de delia64

Ciorba de miel reteta cu macris

Intr-o  oala de zece litri punem  la fiert ,apa , capul si costitele cu putina sare  , spumam din cand in cand . Spalam orezul si il lasam in apa rece . Spalam macrisul ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2011, 07:48
mmmmmm
la 17.03.2011, 08:09
vreau si eu
la 17.03.2011, 08:33
Draga mea,dar ma uimesti tu cu aceste retete pe care nu le stiam,pentru ca nu locuim in acelasi"sector"e adevarat;parintii mei aveau in curte macris,dar nu am stiut niciodata ca frunzele se pot folosi la ciorba;multe am eu de invatat de la tine;felicitari!
la 17.03.2011, 08:37
buna buna
la 17.03.2011, 08:38
Arata intr-un mareee fel Sidy

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking