Tajine de pui cu legume

Postat de Sidy in Pui
3 Apr 2011 | 6703 vizualizari
Tajine de pui cu legume

Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă și puțin adâncă și capacul țuguiat, conic, foarte înalt, care păstrează aburul în interior astfel încât mâncărurile să rămână suculente. După preparea mâncării, capacul este dat la o parte, iar baza se duce la masă ca vas de servire. Tajine este o tocana gatita la foc mic, din care rezulta o carne frageda cu legume aromate si sos. Cum eu nu am avut un asemenea vas, m-am multumit cu vasul meu roman ,pe care l-am scufundat mai intai in apa pentru 30 de minute, timp in care am pregatit carnea si legumele.

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 4 catei usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 masline negre
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita boia
  • scortisoara
  • turmenic
  • piper
  • sare

Mod de preparare


Pielea de pe pulpe am indepartat-o iar legumele le-am curatat si le-am taiat felii subtiri.
Intr-un bol mai mare am pus o lingura cu ulei, sare, piper,cimbru, curry, ghimbir si turmenic.Pentru ca mi s-a parut ca mai trebuie putin lichid , am adaugat 50 ml vin.In aceasta marinada am tinut la rece , pentru 2 ore pulpele.
Vasul de lut l-am uns in interior cu o lingura de ulei si am asezat in straturi feliile de pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecel, rosie si ardei, alternand straturile cu boia si scortisoara.
Deasupra am pus pulpele stropite cu zeama de lamaie si inpanate cu masline.
Am pus capacul pe vas si l-am dat la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 30 de minute , apoi la foc mic pentru o ora.
Am scos capacul si am mai lasat pulpele sa se rumeneasca 10 minute.
La servire montam pe farfurie cate o pulpa cu 1/4 din legumele preparate.
A iesit o minunatie de mancare pe care o voi repeta cat de curand. Nu stiti ce bunatate pierdeti daca nu o preparati si voi! Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tajine de pui cu legume

Postat de Sylvia

Tajine de pui cu legume

  Am condimentat pulpele de pui cu sare piper, boia si am pus peste el praf de Raz el Hanout.   Am aranjat apoi in vasul de tajine legumele si am pus carnea deasupra. Am...

Citeste continuarea

Coquelet cu legume in vas tajine

Postat de Nadyne

Coquelet cu legume in vas tajine

Am ales sa pregătesc cocoseii intr-un vas tajine, primit de la Mosul. I-am decongelat, i-am spălat si i-am uns bine cu ulei, amestecat cu condimente. Legumele curățate si spălate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2011, 08:09
super delicios
la 03.04.2011, 08:29
Wow, ce bine arataaaaaa! Cine se scoala de dimineata .........are pranzul asigurat
la 03.04.2011, 10:12
la 03.04.2011, 10:35
Felicitari,asta da mancare de duminica!
la 03.04.2011, 11:35

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking