Ingrediente
Pentru tajine de pui cu masline avem nevoie de
- un pui de casa , puiul fermier de aici din Franta
In plus mai avem nevoie de
- o mana de masline negre,
- cateva tije de telina taiate bucati de 2-3 cm,
- un morcov taiat bucatele,
- o lingura de ulei de masline,
- sare,
- piper,
- o lingurita de curcuma,
- o lingurita de condiment Raz el Hanout ( un condiment specific care are il compozitie curcuma, chimen, sare, fenicul, coriandru, ardei, usturoi, ghimbir ),
- o lingurita boia,
- 100 ml vin si o canita de apa ( pentru ca puiul acesta se fierbe mai greu ) .
Mod de preparare
Preparare: decupam puiul spalat si uscat in bucati potrivite ca marime, pe care le condimentam cu sare, piper, curcuma, boia si Raz el Hanout si boia si il asezam in vasul de tajine. Peste el asezam maslinele, morcovul si bucatile de telina si si turnam un amestec facut din o lingura de ulei de masline , vin si apa in cantitatile precizate . II asezam capacul si este gata pentru a lua drumul spre cuptor.
L-am lasat in cuptorul preincins 45 de minute cu capacul pe vas la 210 grade si inca 15 minute fara capac la 190 de grade. Apa a scazut si puiul s-a rumenit foarte bine, a fost extrem de aromat.
A fost un pranz excelent , carnea a fost foarte frageda. Eu las bucatile de pui cu piele atunci cand le fac la cuptor dar o inlatur cand mancam, e un depozit prea mare de colesterol si grasime chiar daca pare foarte buna . Am servit puiul cu un piure de cartofi se poate face orice garnitura la el. Daca nu aveti vas de tajine eu zic ca reteta merita testta in vasul roman de lut sau alt vad de lut pentru cuptor .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|