Puiul se alearga prin curte, se prinde, se cheama "cineva" sa-i taie gatul, se opareste cateva secunda in apa fierbinte, se jumule – cu grija sa nu ne oparim, se parleste la flacara, se transeaza. Ei, si aici fiecare face dupa cum se pricepe.. ca mie niciodata nu-mi iese la fel!...
Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat  18 bile. Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am amestecat. Treptat am adaugat berea, sarea, iar la urma treptat uleiul, framantand  aluatul timp de 5-10...
Pizza capriciosa
In la 10 Oct 2013
Pizza capriciosa
Faina am cernut-o intr-un bol,apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa calduta putin cate putin, amestecand cu o spatula. Am pus si praful de sare, si am inceput sa framant usor cu mana, completand cu apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Treptat am...
Faina am cernut-o intr-un bol,apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa calduta putin cate putin, amestecand cu o spatula. Am pus si praful de sare, si am inceput sa framant usor cu mana, completand cu apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Treptat am...
Pizza ciobaneasca
In la 9 Oct 2013
Pizza ciobaneasca
Faina am cernut-o intr-un bol,apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa calduta putin cate putin, amestecand cu o spatula. Am pus si praful de sare, si am inceput sa framant usor cu mana, completand cu apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Treptat am...
Mai intai am pregatit aluatul : faina am cernut-o intr-un bol. Am adaugat oul, drojdia, laptele batut, praful de sare, iar la final treptat apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Am inceput sa framant aluatul, adaugand treptat uleiul de masline. Aluatul l-am framantat cca 10-15...
Pentru blat, am cernut faina intr-un castron incapator. In mijloc am pus drojdia uscata, oul, laptele batut si am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am adaugat sarea si am inceput sa pun treptat apa calduta, incapand sa framnt cu mana. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand bine-bine....
Mai intai am pregatit aluatul: faina am cernut-o intr-un bol. Am adaugat oul, drojdia, laptele batut, praful de sare, iar la final treptat apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Am inceput sa framant aluatul, adaugand treptat uleiul de masline. Aluatul l-am framantat cca 10-15...
Tarta cu afine si zmeura
In la 10 Sep 2013
Tarta cu afine si zmeura
Oul l-am amestecat cu zaharul si sarea. Faina cernuta am amestecat-o cu untul moale. Peste faina am adaugat amestecul de ou si am framantat un aluat elastic si bine legat. Daca mai este nevoie se mai adauga faina. Aluatul l-am pus in folie si l-am dat la frigider pentru vre-o 2 ore (este...
Carnea de porc am taiat-o bucati de cca 4-5 cm. Intr-o cratita am pus uleiul la incins, am adaugat carnea, si am lasat-o sa se prajeasca, pana s-a albit. Am adaugat ceapa si usturoiul tocate rondele, am lasat 2-3 minute la calit, apoi am completat cu apa cat sa acopere carnea. Am acoperit cu un...
Smantana, laptele si ciocolata rupta bucati le-am pus intr-un vas pe foc mic, lasand sa se infierbante, fara a fierbe. Separat am batut galbenusurile cu zaharul, pe care le-am adaugat amestecului de ciocolata. Am amestecat continuu, fara a lasa sa fiarba amestecul. La urma am pus afinele....
Limonada cu pepene rosu
In la 28 Aug 2013
Limonada cu pepene rosu
    Mai intai am pus apa si zaharul intr-un ibric pe foc mic pentru cateva minute, fara sa clocoteasca, ci doar sa se topeasca zaharul. Am lasat sa se racoreasca. Pepenele l-am curatat de coaja si seminte, l-am taiat cuburi – mie mi-au iesit doua cani mari de mixer. Cu un...
Albusurile le-am batut bine, adaugand treptat zaharul. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste albusurile batute am adaugat untul moale, apoi faina in ploaie, amestecand cu o paleta de jos in sus. La final am pus esenta de vanilie si o parte din fructele de zmeura spalate si scurse. Am...
In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate bucati, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele tocate marunt si am lasat sa fiarba vre-o 30 minute. Am adaugat orezul si otetul si am mai lasat la fiert...
Carnea am portionat-o, apoi am condimentat-o cu cimbru, boia, piper si sare, si am lasat-o vreo jumatate de ora sa se odihneasca. Intre timp am pregatit legumele: ceapa am taiat-o julien, cartofii i-am taiat felii groase. Intr-un vas de yena am pus putin ulei de masline, apoi am asezat...
Pariziene cu nutella
In Dulciuri la 14 Iul 2013
Pariziene cu nutella
Faina am cernut-o intr-un castron. Drojdia am frecat-o cu 2 linguri de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina, iar amestecul l-am pus in mijlocul fainii. Am lasat la crescut cca 15-20 minute. Cand aceasta a crescut am amestecat cu faina, am pus oul, untul topit, laptele caldut, zaharul si...
Am pregatit un aluat de clatite: am batut putin ouale, am adaugat treptat apa minerala, apoi faina, un praf de sare, zahar vanilat. Am lasat cateva minute sa se odihneasca aluatul. Intre timp am pregatit florile de salcam, scufundandu-le in apa rece si curata. Am schimbat apa si din nou le-am...
Cartofii si ouale le-am fiert in coaja, separat. Ceapa am taiat-o marunt, am pus-o intr-un castron cu sare, ulei de masline si otet si am lasat-o pana am pregatit celelelte ingrediente. Cartofii calduti i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele, acelasi lucru am facut si cu ouale. Am...
Fusilli cu sos de ciuperci
In la 11 Iul 2013
Fusilli cu sos de ciuperci
Intr-un wok am pus untul la topit, fara a se arde. Am adaugat usturoiul tocat si ciupercile. Am amestecat bine, apoi am pus vin alb, cca 100 ml. Cand zeama a scazut putin am pus smantana, am potrivit de sare si piper. Fuselinii i-am pus la fiert in apa multa si putina sare, cca 14 minute,...
Cele 500 g faina le-am cernut intr-un castron. Am adaugat drojdia si am amestecat. Treptat am pus laptele batut, oul si sarea. Am inceput framantatul, adaugand uleiul, treptat. Am framantat aluatul cca 10 minute, pana acesta devine elastic. L-am lasat la crescut cca 45 minute, intr-un loc fara...
Cartofii i-am spalat si i-am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 1 ora. Dupa aceasta perioada am taiat cartofii pe jumatate si i-am scobit cu o lingurita. Interiorul l-am uns cu unt topit si am dat cartofii la cuptor, pe grill, pana s-au rumenit putin. Intre timp am taiat marunt...
Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat oul, laptele batut si sarea, si am amestecat cu o lingura de lemn. La final am pus uleiul si am...
Untul l-am lasat la temperatura camerei 20 minute, apoi l-am pus in blander impreuna cu faina. Am mixat pana am obtinut un amestec sfaramicios, pe care l-am rasturnat intr-un castron. Am adaugat zaharul, vanilia, galbenusurile si putina sare, si am amestecat obtinand un aluat ferm, dar...
Am amestecat toate ingredientele solide: faina, praf de copt, scortisoara, ghimbir, cacao. Ciocolata am taiat-o cu un cutit in bucati micute. Untul la temperatura camerei l-am frecat cu zaharul, apoi am adaugat oul, iar faina a pus-o in ploaie. La inceput m-am folosit de o lingura de lemn,...
Ceapa verde am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei. Am adaugat leurda si ciupercutele taiate pe jumatate si am lasat putin sa se caleasca toate. La final am adaugat orezul pe care l-am lasat la calit cateva minute.  Am stins cu vin si supa de legume. Am adaugat sare, piper si am...
Prajitura cu morcov
In la 7 Iun 2013
Prajitura cu morcov
Morcovii i-am curatat si i-am dat prin razatoarea cu ochiuri mici. Faina am amestecat-o cu praful de copt si scortiosoara. Ouale le-am mixat putin impreuna cu zaharul, apoi am adaugat uleiul si morcovii (storsi in palme de zeama). La aceasta compozitie am incorporat faina, ajutandu-ma de o...
Mustarul, uleiul si otetul le-am amestecat. Cartofii fierti in coaja si raciti aproape de tot, i-am curatat si i-am taiat cubulete. Ceapa am taiat-o rondele, branza tofu - cubulete. Am amestecat toate legumele, apoi am adaugat sosul si am amestecat usor. Am potrivit de sare si piper....
Pasca fara aluat
In Dulciuri la 5 Mai 2013
Pasca fara aluat
Stafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de vanilie, praful de budinca si praful de copt. La compozitie am adaugat smantana, untul topit,...
Sunca am taiat-o bucatele, leurda am tocat-o fasii, iar branza am taiat-o felii. In putin ulei an calit sunca. Ouale le-am batut cu putina sare si piper, apoi am adaugat leurda taiata fasii. Am pus amestecul de oua peste sunca, am amestecat putin, apoi am lasat sa se prajeasca pe o...
Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat faina cu margarina la temperatura camerei, oul, sare si apa. Am framantat un aluat sfaramicios, pe care l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru vreo 5 ore. Intre timp am pregatit umplutura: leurda, prazul si ciupercile le-am spalat si...
Afisate 61 - 90 din 379 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking