Chiftelute de vita marinate
In la 18 Dec 2015
Chiftelute de vita marinate
Am amestecat toate ingredientele pentru chiftelute, le-am dat o forma rotunda, apoi le-am prajit in ulei, fara a le lasa sa se rumeneasca.  Le-am scos pe un platou, pe un servet de hartie pentru a absorbi grasimea. Pentru sos: intr-o cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul...
Fasolea am scurs-o bine, apoi am pus-o intr-un castron, adaugand pe rand sare, piper, usturoiul pisat, uleiul si otetul. Am amestecat usor cu o lingura si am dat vasul la frigider ptr cateva ore. O salata excelenta!!!
Muschiul l-am curatat, l-am spalat si sters cu servete de hartie. Usturoiul l-am pisat, iar impreuna cu celelalte condimente am frecat muschiul pe toate partile, apoi l-am pus intr-un vas in care am adaugat vinul si apa si am dat cu totul la frigider pentru 48 de ore. Dupa aceasta perioada, am...
Am amestecat ingredientele pe rand, in ordinea de mai sus, pana a rezultat  un aluat mai gros decat cel de clatite. Cu putin unt am uns un vas de yena si am turnat compozitia. Am dat vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 minute, pana cand aceasta s-a rumenit putin. Am lasat...
Mai intai am pregatit teiteii de casa: am batut cu furculita oul cu putina sare, apoi am adaugat faina framantand un aluat pe care l-am intins foarte subtire pe masa infainata si am taiat fasii subtiri. Pe o planseta am pus taiteii la uscat. Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de coaja si...
Castravetii spalati bine i-am taiat felii foarte subtiri si i-am pus intr-un castron. Am presarat sare si am lasat cateva minute. Usturoiul l-am curatat si pisat, am pus piper, apoi am adaugat ulei, iar la final otetul. Am scurs lichidul pe care si l-au lasat castravetii si am turnat amestecul de...
Legumele le-am curatat si spalat. Ceapa am tocata marunt, morcovul rondele, iar ardeiul julien, si le-am pus sa se caleasca in ulei. Cand s-au inmuiat am adaugat o cana de apa calda si am lasat sa dea in cateva clocote, apoi am pus cartofii taiati cuburi, dovlecelul rondele, mazarea si fasolea...
Intr-un vas de ceramica, in putin ulei am calit cateii de usturoi zdrobiti usor cu lama cutitului. Cand si-au lasat aroma, dar fara a se arde, i-am scos si am adaugat pulpele de pui spalate si uscate cu un servet. Le-am rumenit pe ambele parti, apoi am adaugat vinul si am lasat pana s-a evaporat...
Drojdia proaspata am dizolvat-o in 100 ml lapte caldut, si am lasat sa se activeze. Faina am cernut-o intr-un castron adanc. Am adaugat maia, uleiul si apa calduta, si am amestecat cu o lingura, rezultand un aluat legat, dar moale. La final am incorporat sarea, am acoperit vasul cu folie...
Prajitura Revani cu afine
In la 12 Dec 2015
Prajitura Revani cu afine
Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a dizolvat am adaugat treptat uleiul si iaurtul. Am dat mixerul de-oparte si am luat un tel in forma de para, incorporand usor praful de copt cernut impreuna cu faina, coaja rasa de lamaie, grisul si la urma...
Ouale de prepelita le-am pus la fiert pentru cca 3 minute de la primul clocot. Am oprit focul si am lasat ouale in apa. Cand s-au racit putin, le-am curata de coaja. Intr-o craticioara am pus otetul, apa, mustarul si piperul. La primul clocot am adaugat frunza de dafin si cateii de usturoi...
Cantitatile nu le-am precizat pentru ca fiecare face cat considera, in functie de numarul de meseni. Zerul l-am pus intr-un tuci si l-am lasat sa se infierbante, atunci am adaugat malaiul, atat cat sa iasa o mamaliga putin moale, dar nu sa curga. Cand malaiul a fiert, am adaugat...
In doua vase mici de lut am pus cate 2 linguri rase de zahar, si le-am dat la cuptor pana s-a topit zaharul, verificand mereu. L-am scos din cuptor si ajutandu-ma de o manusa pentru a nu ma arde, am „uns” bine vasele cu zaharul caramelizat si le-am dat de-oparte. Laptele impreuna...
Intr-un vas de ceramica am pus smantana, iar deasupra ouale de prepelita. Am sarat si piperat si am dat vasul la cuptor pentru cca 10 minute. Cand a fost gata, am lasat sa se racoreasca putin, apoi am presarat branza sarata de oaie si am mancat cu paine de casa. Pofta buna!!
Rasucita cu mac
In Dulciuri la 8 Dec 2015
Rasucita cu mac
Mai intai am pregatit aluatul: laptele impreuna cu zaharul l-am incalzit pe foc, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar cand a devenit caldut l-am pus peste drojdie. Untul l-am topit si l-am lasat sa se racoreasca. Faina am cernut-o intr-un bol, apoi am adaugat untul topit si racit,...
Bucatile de curcan le-a spalat in mai multe ape, apoi le-am pus la fiert in cca 3 litri apa cu o lingurita de sare. Am spumat bine, iar cand carnea nu si-a mai lasat spuma am scos bucatile de carne, am strecurat zeama (binenteles am spalat oala) si am pus din nou la fiert adaugand si legumele...
Paine alba rustica
In la 8 Dec 2015
Paine alba rustica
Intr-un vas incapator am cernut faina, apoi am adaugat sarea. Intr-un castron am pus drojdia, pe care am topit-o cu apa calduta. Am adaugat peste faina drojdia cu apa, amestecand cu o lingura de lemn. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa. Vasul l-am acopeit cu folie...
Clafoutis cu zmeura
In Dulciuri la 8 Dec 2015
Clafoutis cu zmeura
Mai intai am lasat la decongelat zmeura, intr-o sita. Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul, pana acesta s-a topit complet. Am adaugat laptele, continuand mixarea, apoi faina si untul topit si racit. Am uns bine un vas de yena cu unt, apoi am pus zmeura, iar la final am turnat usor...
Laptele, smantana, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas la foc mic, amestecand mereu pana s-a dizolvat zaharul, iar lichidul devine usor caldut. Faina am cernut-o intr-un bol adanc. Peste faina am pus drojdia uscata, branza, oul si treptat amestecul de lapte si smantana. Am...
Dovleceii i-am curatat de coaja, i-am ras prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi am presarat putina sare si am lasat putin sa-si lase zeama. Dupa cca 20 minute, am strans in palme razatura de dovleac si am eliminat toata zeama. Am amestecat dovleacul cu oul batut, patrunjelul, piperul, cateii de...
Cu o zi inainte am pregatit bezelele si crema ganache. Pentru bezele am procedat astfel: am pornit cuptorul la cea mai mica putere pentru a se incalzi. Pe aragaz am pus un vas cu apa pentru bain marie. Intr-un castron de sticla (sau un alt vas care merge pus la baie marie) am pus albusurile,...
Bezele trandafiri
In Dulciuri la 28 Mai 2015
Bezele trandafiri
Am pornit cuptorul la cea mai mica putere pentru a se incalzi. Pe aragaz am pus un vas cu apa pentru bain marie. Intr-un castron de stricla (sau un alt vas care merge pus la baie marie) am pus albusurile, pe care le-am batut spuma, adaugand apoi treptat zaharul. Cand albusurile s-au intarit am...
Capsunile le-am curatat de codite, le-am spalat bine si le-am pus intr-un vas ingust si inalt. Cu ajutorul blanderului vertical am pasat capsunile. Lamaile le-am stros de zeama. Sucul rezultat l-am pus peste capsunile pasate. Am adaugat zaharul sau indulcitorul Green Sugar, dupa caz, si am...
Budinca de cozonac
In Dulciuri la 10 Mai 2015
Budinca de cozonac
Cozonacul l-am taiat felii, apoi am eliminat marginile si am taiat bucati de cca 2-4 cm pe care le-am pus intr-un vas de ceramica. Peste bucatile de cozonac am adaugat stafide si agrise. Laptele, frisca, zaharul si un praf de sare le-am pus intr-un vas, la foc mic, amestecand mereu pana zaharul...
Supa crema de porumb
In la 10 Mai 2015
Supa crema de porumb
Legumele le-am curatat, spalat si tocat marunt si le-am pus la calit in putin ulei. Am stins cu cca 200 ml apa calda (sau supa) si am lasat la fiert 5 minute, apoi am adaugat cartofii taiati cubulete si am mai lasat pe foc vre-o 20 de minute. Zeama in care fierb legumele trebuie sa depaseasca cu...
Prajitura cu nuca
In la 10 Mai 2015
Prajitura cu nuca
Am separat ouale, galbenusurile le-am pus intr-un castron, albusurile intr-un bol adanc. Albusurile le-am batut spuma la inceput doar cu sarea, apoi am adaugat 150 g zahar. Am mixat pana a rezultat o compozitie bine legata, lucioasa, ca de bezea. Acum este momentul sa scoate mixerul din actiune,...
Cartofii i-am curatat si taiat felii, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare pentru cca 10 minute. Cand au fost gata i-am scurs si i-am lasat putin sa se racoreasca. Intr-un castron am batut ouale cu putin sare si ardeiul macinat, apoi am adaugat smantana, si am amestecat cu o...
Spaghete picante cu ton
In la 10 Mai 2015
Spaghete picante cu ton
Ceapa am curatat-o, spalat-o si am tocat-o rondele. Din partea verde am oprit 2 linguri pentru decor, iar restul am pus la calit in putin ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat ardeiul iute macinat si praful de scortisoara, apoi sucul de rosii si busuiocul, si am lasat cca 10 minute...
Ciupercile curatat, spalat si tocat marunt. La fel si ceapa, pe care am am calit-o in putin ulei. Peste ceapa am adaugat ciupercile tocate si le-am lasat pe foc cca 15 minute, apoi am adaugat si orezul, care a absorbit restul de zeama ramasa de la ciuperci, deci sa mai fi stat vre-o 10 minute pe...
Tort cu crema de zahar ars
In la 8 Mai 2015
Tort cu crema de zahar ars
Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca putin, apoi am pus esenta de vanilie. Ouale le-am batut cu cele 7 linguri de zahar, apoi am adaugat faina si treptat laptele racit, amestecand usor. Intr-o cratita de 3 litri am pus la caramelizat cele 5...
Afisate 1 - 30 din 379 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking