Tiramisu reţetă cu fructe
In la 10 Ian 2012
Tiramisu reţetă cu fructe
Tiramisu reţetă cu fructe Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pentru crema, mixati mascarpone impreuna cu zaharul pudra pana obtineti o spuma omogena. Separati ouale, amestecati galbenusurile cu mascarpone, omogenizati bine. Separat, bateti albusurile spuma tare...
Se fierb cartofii in coaja.Se lasa la racit,apoi se taie cubulete mici.(Eu i`am dat pe razatoare).Se bat ouale ca si la omleta,se amesteca cu smantana ,apoi cu cartofii.Se condimenteaza,se pune intr-o tava unsa cu putin ulei.Deasupra se rade cascavalul.Se da la cuptor pana rumeneste 10-15 min....
Se face un sirop din apa,zahar si bucatica de unt.Se pune apoi romul.Biscuitii se piseaza sau se dau prin masina de tocat,eu nu am avut rabdare sa dau la manivela:))  Apoi se amesteca cu siropul cat sa iasa un aluat,sa nu fie prea moale.Se adauga cacaoa si stafidele apoi se amesteca bine....
Bomboane Raffaello
In Dulciuri la 22 Dec 2011
Bomboane Raffaello
Punem in robot laptele praf, zaharul pudra si 50 de nuca de cocos. Amestecati cateva secunde. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati iar. Turnati smantana pana obtineti un aluat omogen, bun de modelat bilute. Se formeaza bilutele de dimensiuni dorite:) si se  dau prin restul...
Umplutura: Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu  zahar si scortisoara amestecand continuu  pana se inmoaie . Aluatul: Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele ,esenta  si faina amestecata...
Fursecuri cu gem
In la 16 Dec 2011
Fursecuri cu gem
Se pregateste aluatul. Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, romul, apoi adaugam untura, mixand bine. Urmeaza incet incet faina amestecata cu praful de copt. Se face o bila din aluat si se tine la frigider 1h. Se intinde pe masa tapetata cu faina si se taie in formele dorite....
Ciorba cu perisoare
In la 15 Dec 2011
Ciorba cu perisoare
Se spala ,se curata si se taie cubulete zarzavaturile .Se pun la fiert cu 3 boabe de piper. Carnea tocata se pune intr-un castron,adaugam oul ,condimentele si orezul spalat si ales in prealabil.Prajim ceapa si o punem peste amestec.Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Ne dam mainile...
Tarhon in otet
In Conserve la 15 Dec 2011
Tarhon in otet
Tarhonul se spala , se lasa sa se usuce putin,se rup frunzele de pe tulpina si se indeasa  in borcanul spalat si uscat in prealabil.Cand borcanul s-a umplut, deasupra frunzelor se presara o lingurita sare.Se completeaza cu otet pana e plin borcanul si se infileteaza capacul.
Punch de vin rosu
In Bauturi la 15 Dec 2011
Punch de vin rosu
Se fierbe ceaiul cu zaharul pana se dizolva,adaugi sucul de la portocala,coaja rasa si zeama de lamaie,scortisoara,cuisoarele si vinul.Se pune vasul pe foc iar cand e gata sa dea in clocot se trage deoparte.Se strecoara ,se adauga romul si se serveste in pahare decorate pe margini cu zahar.
Jumari
In la 15 Dec 2011
Jumari
Se taie slanina bucati potrivite.Punem cubuletele de slaninuta intr-o cratita (de preferinta antiaderenta).Punem peste 100 ml apa si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit 5 minute, dupa care luam capacul si lasam slanina la prajit. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a nu se...
Bezele
In Dulciuri la 15 Dec 2011
Bezele
Se bat albusurile la viteza mica pana capata ceva consistenta ,apoi se mareste viteza mixerului la mediu pana devine compozitia tare ..care ramane pe palete.Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pana ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si...
Spalam fasolea si o lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta (eu o las de obicei peste noapte).O fierbem in 2-3 ape.In ultima apa punem morcovii, pastarnacul si se fierb la foc mic intr`o oala cu presiune. Cat fierbe fasolea calim ceapa intr`o lingura de ulei pana devine mai sticloasa...
Se amesteca usor toate ingredientele si se da putin la rece. Sau se adauga maioneza doar la servire, fara sa se amestece. Ar mai fi mers porumb, ardei gras si masline ,dar nu mai aveam
Cornulete cu vanilie
In la 6 Dec 2011
Cornulete cu vanilie
Se amesteca faina cu untul si apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e cazul se mai adauga o lingura mica de faina. Infainam suprafata de lucru, rupem bucati din coca,...
Se scurge bine tonul, se toaca marunt ceapa. Untul se amesteca cu tonul, ceapa si sucul de lamaie dupa gust. Se potriveste de sare. Nu am mixat, fiindca imi place ca ceapa sa fie mai maricica. Se poate orna cu masline,dar eu nu am avut:(
Curatam hreanul, il spalam si il dam pe razatoarea mica. Spalam sfecla, o punem intr-o oala si acoperim cu apa. Punem un varf de sare si lasam sa fiarba 1h, 1h jumate. Verificam din cand in cand daca e indeajuns de patrunsa. Cand e gata o punem intr-o farfurie si o lasam la racit. Dupa ce s-a...
Se pune fasolea cu o seara inainte la inmuiat. Se pune la fiert schimbandu-i apa de 3 ori. Punem apa in cucta, apoi fasolea, morcovii rondele, patrunjelul, telina si jumatate din costita. Umplem cu apa sa nu depaseasca f mult peste jumatate. Punem capacul si lasam sa fiarba 1h. Intre timp...
Mazare cu carnati
In la 2 Dec 2011
Mazare cu carnati
Se pune ulei intr-o craticioara. Cand s-a incins punem 2-3 linguri de faina (depinde cat de gros vreti sa iasa sosul ) si boia. Lasam sa se inchida putin la culoare, dar nu mult sa nu se arda. Adaugam mazarea si o ceapa taiata in jumatate, apoi punem o cana cu apa. Dupa 10 minute punem mararul...
Galuste cu prune
In Dulciuri la 13 Noi 2011
Galuste cu prune
Spalam prunele, scoatem samburii, le asezam intr-un castron si le presaram cu zahar tos.Intr-o cratita punem pesmetul ,lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare mai inchisa,punem zaharul si omogenizam.spalam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert...
Prajitura cu pepene galben
In la 11 Noi 2011
Prajitura cu pepene galben
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste cat de cat, se adauga uleiul si treptat faina ; praful de copt se stinge cu o lingurita otet si se incorporeaza si totul se bate cu mixerul.Se pune esenta. Pepenele se taie cubulete, dupa care se incorporeaza in compozitie ; Se unge tava cu ulei...
Salata de paste
In Salate la 11 Noi 2011
Salata de paste
Se fierb pastele,se scurg si se pun intr-un castron.Ceapa se taie rondele,se sareaza.Se taie castravetii,ardeiul si rosiile.Se scot samburii din masline.Se amesteca totul cu pastele,se toarna putin ulei de masline si se condimenteaza dupa gust.
Prajitura cu pere
In la 11 Noi 2011
Prajitura cu pere
Umplutura: Perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu  zahar,unt si scortisoara, amestecand continuu  pana se inmoaie . Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,se amesteca si cu o lingura de gris iar timpul calirii se reduce....
Cum se prepara Varza cu carnati reteta simpla si gustoasa Se taie carnatii in bucati potrivite si se pun la prajit, la foc mic. Se toaca ceapa.Se pune ceapa la prajit in ulei, intr-o cratita care poate rezista la cuptor....
Punem la fiert cartofii in coaja,in apa cu sare .Cand sunt gata ii scoatem,decojim si ii taiem cubulete. Taiem salamul si ardeiul bucatele,rondele ceapa.Dam pe razatoarea mare branza. Batem albusurile cu sare si piper dupa gust,apoi punem ...
Salata de ardei copti
In Salate la 6 Aug 2011
Salata de ardei copti
Se aleg ardei drepti ,fara adancituri ..ca sa se coaca uniform.Se spala si se pun pe o tabla pe aragaz la foc mediu.Se intorc pe toate partile pana se fac uniform. Apoi se curata ardeii de coaja ,foarte  putin sub jet de apa apa rece sa nu isi piarda gustul de copt.Cu grija luam coaja ca...
Shaorma
In la 26 Iul 2011
Shaorma
Pregatim carnea, se spala bine si se pune la marinat intr-un amestec format din: iaurt , 2 catei de usturoi pisati, uleiul de masline, putina zeama de lamaie,piper,boia.Daca aveti condimente de pui se pot pune,eu n`am avut.Se lasa la marinat 4 -5 ore. Pregatim si maioneza:galbenus de ou+ulei+1...
Pecie si cartofi natur
In la 26 Iul 2011
Pecie si cartofi natur
Am curatat cartofii, i-am taiat bucati mici si i-am pus la fiert in apa cu sare. Pecia am taiat-o felii subtiri. Nu se sareaza ca e destul de sarata si afumata. O prajim in tigaie pe o parte si pe alta pana se coloreaza. Se serveste langa cartofi natur,peste care am pus o bucatica de unt si...
Tocanita cu carne de porc
In la 26 Iul 2011
Tocanita cu carne de porc
Se calesc cepele si ardeiul. Peste ei se pune carnea bucatele. Lasam cateva minute, punem vegeta, boiaua si piperul, apoi stingem cu apa cat sa acopere carnea. Se lasa la foc mic in jur de 50 minute. Cand e aproape gata facem ingrosala din faina, bulion si apa, apoi o turnam peste carne. Punem si...
Mancare de castraveti
In la 26 Iul 2011
Mancare de castraveti
Se curata ceapa, se toaca si caleste putin in ulei. Se pune la prajit si carnea, taiata bucati. Se adauga usturoiul, apoi apa , se acopera si se lasa la fiert. Se pun apoi castravetii taiati bucati mici.Cand sunt aproape gata se face o ingrosala din faina ,apa si bulion,se pune peste si se mai...
Incepem sa facem clatitele(oua, lapte, faina si sare). Taiem marunt pieptul de pui, ceapa, ardeiul si ciupercile, apoi punem la calit. Dupa ce s-au calit, se impart ingredientele in 4 parti, iar prima parte o puneti in mijlocul primei clatite. Impaturam clatita in forma de batistuta, apoi o...
Afisate 31 - 60 din 113 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking