Curatam cartofii de coaja, ii taiem si ii clatim bine in apa rece, apoi ii punem intr-o tigaie antiaderenta. Adaugam 3 linguri de ulei de masline, ardeiul spalat si taiat bucatele, presaram jumatate din plicul de condimente Delikat pentru preparate din cartofi si optional punem putin busuioc...
Curatam ficatul de pielite si grasime, il taiem bucatele, il clatim in apa rece. Punem o tigaie cu 3 linguri de ulei pe foc, adaugam ficatul, presaram dupa gust piper macinat, punem boabele de mustar. Acoperim tigaia si lasam sa se inabuse ficatul 5 minute. Indepartam capacul, adaugam...
Cartofii noi se curata de coaja si se spala in mai multe ape. Se taie bucati groase, apoi se toarna deasupra uleiul, se presara continutul plicului de condimente pentru cartofi de la Delikat, putin rozmarin si putin cimbrisor. Amestecam cartofii cu mana sa se imbrace uniform in condimente,...
Ceapa o curatam si o spalam, apoi o taiem bucatele si o punem impreuna cu uleiul si boabele de mustar in oala la sotat. Scurgem porumbul, fasolea rosie si nautul de apa in care au fost conservate, clatim boabele sub jet de apa rece si apoi le adaugam pe toate in oala peste ceapa calita....
Branza de oaie se amesteca cu branza topita si cu galbenusul de ou crud. Drojdia se pune impreuna cu zaharul si sarea in vas mare de plastic, adaugam untul si laptele caldut, apoi faina. Amestecam si framantam un aluat elastic pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit mai bine...
Am pus drojdia impreuna cu semintele de floarea soarelui, zaharul si sarea intr-un vas incapator, am turnat apa calduta, apoi am incorporat 1 kg faina neagra proaspat cernuta. Am framantat aluatul timp de 15 minute cu mana, am picurat ulei de masline din cand in cand. Am tapetat un vas de...
Frunzele de stir se desprind de pe tulpini, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie fasii care se pun la calit in 3 linguri ulei de masline. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade lichidul lasat de fruze. Dupa ce s-a racit, adaugam doua linguri fulgi de mei care au rolul de...
Transam aripioarele, le clatim in apa rece si le stergem cu servetele absorbante de bucatarie. Preincalzim cuptorul la 180 Grade Celsius. Peste aripioarele transate punem 2 lingurite condiment pentru pui de la Delikat, amestecam sa se imbrace uniform in culoare si savoare aripioarele, apoi...
Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Ceapa verde se taie rondele, ardeiul si telina se taie cubulete, apoi se pun la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam putina sare, morcovii, boabele de mustar si continuam sotarea pentru alte cinci minute. Punem apa plata...
Am spalat foarte bine cartofii noi sub jet de apa, apoi i-am taiat in doua. Am preincalzit cuptorul la 200 grade Celsius. Cartofii i-am pus in tava, peste acestia am turnat uleiul de floarea soarelui, apoi am presarat 1/2 lingurita rozmarin si 1/2 plic condimente pentru cartofi de la...
Uleiul se pune intr-un castron din plastic incapator impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt si pudra de turmeric. Mixam cateva minute, apoi adaugam apa si faina. Amestecul trebuie mixat cateva minute bune pentru ca granulele de zahar sa se dizolve si faina sa se incorporeze...
Spalam fructele si le uscam cu servetele absorbante de bucatarie. Curatam rodia si scoatem semintele. Fructele se taie cuburi de dimensiunea dorita si se pun intr-un castron incapator laolalta cu zaharul vanilat. Amestecam usor cu lingura, apoi portinam in castronele. Peste fructe...
Covrigi polonezi
In la 3 Iun 2018
Covrigi polonezi
Intr-un castron incapator punem apa calduta, untul, drojdia, esenta de vanilie, sarea si zaharul, amestecam. Incorporam apoi toata faina si obtinem la final un aluat ferm pe care il lasam in vasul in care a fost framatat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie pentr a-l feri de curenti....
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Ciresele se spala si se injumatatesc, scotand samburii. Ingredientele lichide: ulei, esenta de rom si apa minerala se toarna intr-un castron din plastic incapator. Adaugam zaharul si...
Pentru sos punem rosiile pasate din cutia de carton intr-o craticioara, lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru sos. Condimentam dupa gust cu fulgi de chili, sare, piper si busuioc uscat. Lasam sosul la racit. Cartofii noi se pun intr-o galeata cu apa, se curata de...
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic, apoi se lasa la racorit. Branza se mixeaza bine zaharul pudra si cel vanilat. Adaugam pe rand cele doua oua, amidonul si omogenizam amestecul de branza. Cele 3 oua ramase se mixeaza cu un praf...
Ceapa verde se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ceapa la sotat in doua linguri de elei alaturi de semintele de mustar. Adaugam zarzavatul din borcan, rosiile pasate, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Punem apa plata peste legumele din oala, lasam la foc mic sa dea in...
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron, adaugam apoi ouale, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, 1 lingurita boia, sare, piper, busuioc si marar uscat dupa gust. Amestecam cu mana, apoi adaugam 2-3 linguri de pesmet pentru a...
Curatam si spalam salata verde in mai multe ape, apoi o trecem sub jet de apa rece sa clatim tot nisipul de pe frunze. Taiem salata fasii potrivite. Ceapa verde curatata se spala si se taie rondele, se pune in oala impreuna cu slanina afumata taiata cubulete mici. Pornim focul, lasam sa...
Untul la temperatura camerei se asaza intr-un castron incapator. Adaugam zaharul, praful de copt, esenta de lamaie,iaurtul, oul si faina. Framantam un aluat ferm pe care il dam pentru cel putin o ora la frigider. Tapetam doua tavi cu hartie de copt. Scoatem aluatul de la rece, rupem...
Zdrobim drojdia proaspata intre degete intr-un castron mare. Adaugam drojdia uscata, sarea si zaharul. Punem branza framantata, apoi apa calduta. Amestecam. Incorporam toata faina, apoi framantam cca. 20 minute aluatul pentru a incorpora uniform branza. Acoperim castronul cu un prosop...
Quinoa se asaza intr-o strecuratoare si se trece cateva minute sub jet de apa rece sa se clateasca foarte bine. Laptele se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu fructoza. Adaugam boabele de quinoa, merisoarele si semintele de canepa decorticate, lasam sa fiarba 10 minute la foc...
Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un castron de plastic incapator. Adaugam sarea si 2 linguri de zahar, amestecam pana se lichefiaza drojdia. Punem frisca vegetala lichida peste drojdie, adaugam 300 ml apa calduta si coaja de lamaie. Incorporam apoi faina proaspat cernuta si...
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Punem intr-un castron ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si zaharul. Adaugam apoi apa minerala si uleiul, mixam 5 minute ingredientele sa se omogenizeze bine. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina. Turnam 3/4...
Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron. Adaugam feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine, oul, usturoiul, cartoful curatat de coaja, spalat, ras si stors de zeama, busuiocul uscat si pesmetul. Amestecam ingredientele foarte bine cu mana,...
Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora. Preparam intre timp umplutura: trecem macul prin rasnita cateva secunde. Laptele il punem la foc...
Curatam ceapa verde, o spalam si o taiem bucatele, apoi o punem la sotat impreuna cu morcovii curatati, spalati si taiati rondele. Adaugam telina trecuta pe razatoarea cu ochuri mici, boabele de mustar, mai calim legumele la foc mic, cca. 5 minute. Adaugam apa plata, conserva de naut in sos...
Snitele din cotlet de porc
In la 12 Mai 2018
Snitele din cotlet de porc
Clatim carnea sub un jet rapid de apa rece, apoi o stergem cu servetele absorbante. Taiem feliile dupa preferinta, apoi le asezam intre doua folii din plastic si le batem usor cu ciocanul de snitele pe ambele parti, pana se aplatizeaza si se subtiaza considerabil, avand totusi grija sa nu...
Gratar Delimano
In la 12 Mai 2018
Gratar Delimano
Am taiat carnea de porc in felii potrivite ca grosime. Am asezat gratarul pe o masuta in curte in apropierea unei prize. Am conectat gratarul la sursa de curent, am setat aparatul pe mediu spre maxim, am lasat 1 minut sa se incinga, apoi am asezat feliile de carne. A presarat condimentul...
Spalam frunzele de rucola. Curatam usturoiul, il taiem bucatele. Slaninuta afumata se taie bucatele, apoi se pune la topit in oala. Cand bucatelele de slanina se transforma in jumarele, se adauga usturoiul, lasam cateva secunde, apoi adaugam frunzele de rucola scurse de apa. Punem...
Afisate 31 - 60 din 1192 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking