Blatul: Topim untul la foc mic ,adaugam faina si amestecam bine .Turnam desupra laptele amestecand mereu si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si condimentam cu sare,piper si nucsoara.Adaugam pe rand oua amestecand bine dupa fiecare. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava...
Batem spuma albusurile cu un pic de sare,pana cand devin o spuma tare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam faina alba si praful de copt si amestecam bine. Ungem o tava cu unt si presaram deasupra zahar, asezam perele taiate felii si turnam...
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si devin o crema. Amestecam faina cu cacao,grisul si praful de copt si le adaugam la amestecul de galbenusuri. Adaugam laptele,mierea si uleiul si le amestecam bine. Batem spuma albusurile si...
Amestecam galbenusurile cu crenvusti taiati marunt,ardeiul taiat marunt,smantana si faina alba. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam la amestecul de galbenusuri. Ungem forme de briose cu unt si tapetam cu faina.Punem cate 2 linguri din compozitie in fiecare forma,dupa care...
Orez cu legume la cuptor
In la 26 Sep 2013
Orez cu legume la cuptor
Fierbem orezul conform insrtructiunilor de pe cutie.  Intre timp calim ceapa taiata marunt adaugam prosciutto taiat marunt si il lasam sa se caleasca un pic .Adaugam amestecul de legume ,condimentam cu sare si piper. Adaugam amestecul de legume si prosciutto la orezul fiert si le...
Briose daneze
In la 26 Sep 2013
Briose daneze
Pt. inceput pregatim maiaua : Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, un pic de lapte cald si o lingura de faina alba si o lasam la loc cald pana cand se umfla. Amestecam faina cu sarea restul de zahar, maiaua si galbenusurile. Adaugam untul topit si laptele cald. Framantam bine pana cand obtinem...
Orez cu lapte-by Merisor
In la 25 Sep 2013
Orez cu lapte-by Merisor
Spalam bine orezul si il acoperim cu 1/2 din cantitatea de apa si il lasam aproximativ 15 minute pana cand orezul isi mareste volumul. Punem la fiert laptele impreuna cu zaharul si un pic de sare. Adaugam peste orez restul de apa si il punem la fiert la foc mediu. Cand incepe sa fiarba...
Mini pizza din foietaj
In la 25 Sep 2013
Mini pizza din foietaj
Taiem foietajul in patrate egale . Taiem o margine de aproximativ un cm la fiecare patrat de foietaj lasand cate 2 colturi unite (vezi foto) si trecem marginile taiate una peste alta. In mijloc punem ketchup ,crenvusti taiati marunt si desupra mozzarella razuita. Dam la cuptor aproximativ...
Blatul cu mac: batem spuma albusurile cu un praf de sare  dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile ,faina alba si macul si praful de copt.Amestecam compozitia cu miscari de sus in jos . Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava...
Sarati feliile de dovlecel dupa care coacetile pe gratar.  Taiati foietajul in 8 dreptunghiuri egale. Taiati cascavalul felii si rulati feliile de dovlecel in jurul cascavalului. Asezati rulourile pe juamatate din dreptunghiurile de foietaj acoperiti cu cealalata parte si cu...
Sarati si piperati aripile de pui.Taiati ceapa julien .Ungeti o tava termorezistenta cu ulei de masline asezati ceapa,aripile de pui si cartofi condimentati cu sare,ulei si rosmarin. Dati la cuptorul preincalzit pentru 15 minute dupa care scoateti tava din cuptor si asezati deasupra rosiile...
Pariziene cu ricotta
In la 30 Iul 2013
Pariziene cu ricotta
Pregatim o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte cald. Lasam la loc cald pana cand creste. Framantam maiaua cu ouale, faina, restul de zahar si adaugam treptat lapte caldut framantand mereu pana cand devine un aluat elastic nelipicios. Lasam sa cresca la loc...
Pollo alla parmigiana
In la 30 Iul 2013
Pollo alla parmigiana
Taiem puiul felii subtiri pe verticala si le batem cu ciocanul pt.snitele. Le condimentam cu sare si piper. Trecem fellile de pui prin faina alba ,apoi prin ou batut (cindimentat cu sare si piper) si la sfarsit prin pesmet.Le prajim in ulei incins. Separat taiem cubulete rosiile si le intindem...
Amestecam toate ingredientele si le framantam bine pana cand devine un aluat nelipicios. Formam bile de marimea unei nuci ,si le prajim in baie de ulei pana cand plutesc in ulei si devin aurii. Se servesc calde.
Pt.inceput pregatim umplutura : amestecam amidonul cu oul si 100 ml lapte.Laptele ramas il punem la fiert ,cand incepe sa fiarba turnam amestecul de amidon si ou si il lasam sa fiarba pana cand se ingrosa. Luam de pe foc si adaugam zaharul si lasam sa se raceasca. Blatul: batem spuma...
Tort Bust
In la 25 Iul 2013
Tort Bust
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare ca si pt.bezea. Adaugam galbenusurile .uleiul ,apa ,faina si drojdia.Amestecam bine pana cand se omogenizeaza .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...
Batem spuma albusuri dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam uleiul ,faina alba si praful de copt si amestecam de sus in jos .  Impartim in 2 compozitia obtinuta .In jumatate din compozitie adaugam cacao si amestecam bine.Ungem formele...
Pentru inceput punem la fiert apa cu un morcov ,2 tulpini de telina si sare. Cand apa incepe sa fiarba prindem caracatita de corp si bagam in apa doar tentaculele apoi le scoatem din apa repetand operatiunea de 3,4 ori. Punem caracatita in apa si o lasam sa fiarba la foc mic aproximtiv 45 de...
Dovlecei umpluti
In la 22 Iul 2013
Dovlecei umpluti
Taiem capetele dovleceilor ,iar  coaja o curatam pe alocuri,ii taiem pe lungime si scobim in centru. Saram dovleceii si taiem marunt miezul scobit. Taiem marunt ceapa si o calim in putin ulei . Adaugam miezul taiat marunt si il lasam sa se caleasca .Adaugam carnea tocata si amestecam bine...
Topim pe baie de abur ciocolata cu untul ,le lasam sa se raceasca un pic dupa care le amestecam cu galbenusurile .Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare.Adaugam amestecul de ciocolata si galbenusuri,faina amestecata cu...
Batem bine ouale cu cascavalul taiat cubulete le condimentam cu sare,piper si boia. Intr-o tigaie prajim crenvustul taiat marunt ,dupa care adaugam ouale batute.Dupa de sa rumenit pe o parte asezam o farfurie deasupra si rasturnam omleta .O lasam sa alunece din nou in tigaie cu partea necoapta...
Pentru inceput topim ciocolata alba cu 200 ml frisca si le dam la congelator pt.cateva ore. Blatul: Topim pe baie de abur ciocolata cu uleiul ,le lasam sa se racoreasca un pic dupa care le amestecam bine cu galbenusurile. Batem spuma albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc dupa...
Aluatul:  Fierbem apa impreuna cu uleiul .Cand clocoteste luam de pe foc si turnam toata faina amestecand rapid .Lasam sa se racoresca dupa care adauugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana cand se omogenizeaza. Tapetam o forma rotunda cu ulei si faina ,si cu ajutorul unui sprit...
Cannelloni alla napoletana
In la 10 Mai 2013
Cannelloni alla napoletana
Pentru inceput pregatim ragu. Taiem marunt ceapa si o calim intr-un pic de ulei de masline ,adaugam morcovul si telina si le lasam sa se caleasca. Adaugam carnea tocata si o lasam sa se caleasca pana cand isi schimba culoarea, turnam vinul alb si lasam sa fiarba pana cand acesta se evapora....
Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam galbenusurile cu ricotta,zaharul,coaja de lamaie,faina si drojdia. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste amestecul de ricotta si amestecam de sus in jos. Ungem formele de briose cu unt si le tapetam cu faina alba . Turnam...
Pt.inceput taiem marunt capsunile ,le amestecam cu 3 linguri de zahar si le punem intr-o strecuratoare cu un bol dedesupt ca sa se scurga siropul din ele. Blatul: Frecam bine galbenusurile cu uleiul si apa. Batem spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul si continuam sa batem pana...
Pt.inceput pregatim chiftelele . Amestecam bine toate ingredientele condimentam cu sare ,piper si vegeta. Cu mana umeda formam bilute de marimea unei nuci si le prajim in ulei fierbinte. Le scoatem pe un servet de hartie da absorba uleiul. Intr-o tigaie calim ceapa si gogosarul taiate marunt...
Caliti pulpele de pui in un pic de ulei de masline ,dupa care adaugati ceapa si gogosarul taiate julien pana cand se inmoaie .Adaugati ciupercile si vinul alb si lasati sa fiarba pana cand acesta se evapora. Adaugati pasta de rosii dizolvata cu apa . Condimentati cu sare.piper si busuioc si...
Taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-un pic de ulei de masline ,adaugam pieptul de pui taiat marunt .Lasam sa se rumeneasca dupa care adaugam ciupercile si  vinul alb si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se evapora vinul. Ungem cu ulei de masline o tava termorezistenta si cu o...
Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam branza de vaci cu crema de branza ,galbenusurile si zaharul. Adaugam untul topit ,faina, grisul si drojdia. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam la amestecul de branza amestecand de sus in jos . Turnam compozitia obtinuta...
Afisate 1 - 30 din 152 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking