Punguta cu ravas
In la 22 Mar 2011
Punguta cu ravas
Am intins o foaie din aluat, nici prea groasa, nici prea subtire si am asezat pe ea kaizerul. Kaizerul l-am hasurat putin cat sa incapa un biletel adica mai exact un mesaj. Dupa care am strans aluatul precum un saculet. Si la cuptor cu el. Uitati ce a esit.  
Se pot face si tip tartinute.
Se aseaza legumele si telemeaua dupa cum doriti. Decorati cu ceapa si stropiti cu uleiul de masline si presarati oregano.
Paine impletita de casa
In la 22 Mar 2011
Paine impletita de casa
Amestec drojdia cu apa si zaharul, dupa care o torn in vasul cu faina,sarea si restul de apa.Le amestec putin si las pret de 20 de minute sa crasca.Iarasi o  mai framant 20 de minute. Il framant intr-o singura directie ca la cozonac. Se da o forma la paine,eu am facut 2 modele.Am folosit...
Puteti face orice forma doriti.
Se face compozitia ca la cighir. Se intinde o folie si se ruleaza carnea, se tapeteaza cu marar verd, si se ruleaza pe 3 oua fierte. Se de la cuptor intr-o tava tapetata sau in hartie de cuptor.Se face proba chibritului pentru a incerca sa vedeti ca e gata.Lasati sa se raceasca apoi...
Scrumbia     se curata se spala se lasa la de desarat daca este cazul.Puteti sa le umpleti daca va place cu felii de rosii taiate rondele, Se ung cu ulei si se dau la cuptor sau la gratar cum doriti pana se rumenesc.Se intorc cu grija sa nu se rupa. Daca alegeti sa le bagati la...
Am portionat repede carnita in portii mici ca sa se prajeasca repede in vin binenteles cu foi de dafin si la sfarsit putin usturoi.Se poate face un amestec de carnaciori,ficat,kaizer,etc. Dar noua ne place asa mai simpla.Intre timp am pregatit mamaliguta si ouale prajite.Pe un platou am asezat...
Am facut repede o mamaliguta sa fie mai moale, am prajit carnita, de care aveti nu conteaza,ouale fierte binenteles.Cand mamaliga e aproape de luat de pe foc am facut loc si am bagat ouale,carnita in diferite locuri si cateva cubulete de telemea.Am asezat mamaliguta langa telemea/branza rasa cu...
Pizza cu blat de paine
In la 20 Mar 2011
Pizza cu blat de paine
Am amestecat oul cu sosul de rosii,untul, sare,piper si tot ce trebuie chiar si cu mujdei de usturoi cu care am insiropat blatul acesta de paine, dupa care am pus carne, legume.Cascaval pe deasupra si gata.La cuptor cu el. ämm
Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus, puteti adauga si braza de vaca si mai adaugati sare in compozitie, Se incorporeaza cu apa si se face o coca. Sa fie un aluat de intins fara sa se prinda. Dati formele dorite. Le preparati in ulei incins.Daca vreti sa iasa mai crocante...
Fasolea muiata cateva ore(eu o las 4 ore), o fierb cateva minute  si schimb apa de 3-4 ori,(3-4 clocote).Dupa care o las in voia ei sa fiarba  timp in care eu  pergatesc urmatoarele ingrediente. Calesc cepele, noua ne place cu mai multa ceapa sa iasa mai dulce, adaug...
Se incinge uleiul. Intre timp se bat ouale bine, se taie ceapa rondele si se freaca cu putina sare ca sa se moaie sa nu mai fie nevoie sa unditi ceapa inainte in asa fel sa raman gustul de ou. Se adauga ceapa cu oul batut, se amesteca si puneti compozitia in tigaie fara a lasa nici un spatiu...
Las fasolea  la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece. Dimineata fasolea este hidratata, iar pielita poate chiar sa fie indepartata de pe boabele de fasole.Am mai lasat si 4 ore cand ma grabeam la inmuiat si au iesit destul de bine. Scurg apa si pun fasolea la fiert in apa rece, cu...
- lasi drojdia in lapte 20 min apoi adaogi la faina, framanti si pui margarina moale le tai imediat ,le ungi cu ou si pui deasupra ce vrei,(mac,susan,chimen,sare) le lasi la cuptor pana isi schimba culoarea. - cuptorul incins in prealabil.
Saratele
In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2011
Saratele
Se amesteca tote ingredientele, se incorporeaza cu faina pana se face un aluat nici prea moale nici prea tare doar cat sa il puteti intinde si sa nu se lipeasca cand il intindeti. Lasati la rece timp de 1h. Se presoara cu faina si se intinde o foaie mare ca pentru o tava de cuptor, ungeti...
- se ia un pui potrivit, se spala se parleste daca este cazul,  - cartofii se taie in 2 jumatati, se condimenteaza cu marar verde si din condimentele din care le contine punguta, dupa care ii introduceti in mijlocul puiului. - puiul se condimenteaza si el cu acelasi condimente, se baga...
Se spala si se portioneaza scarita, se lasa la fiet  pe foc potrivit in cantitate de apa de vreo 3 degete deasupra carnii si se spumuieste de cate ori este nevoie. -ceapa se caleste  separat intr-o tigaie si cartofii se taie in 4 daca sunt mai potriviti daca nu in 5/6 pe lung. -...
- se toaca ceapa rosie marunt se amesteca cu branza de obicei este sarata si se subtieaza cu  uleiu de masline incat sa devina tartinabila.Se aseaza pe farfuria intinsa unde au fost asezate roasiile si castravetii dupa cum doriti sa ii dati o forma. Se presoara cu piper, oregano, cimbru...
OPTIONAL: aripi, aripi cu spate, piept de pui sau pulpe, copanele, etc. Ce preferinte aveti. Spre exemplu noua ne place cum iese cu aripi, cu spate, pieptul de pui imi pun la ciorba radauteana pentru ca are smantana si atunci pun carne mai putina in farfurie si e mai indicat pieptul de pui...
Muschiulet de porc in jar
In la 10 Mar 2011
Muschiulet de porc in jar
Se iau 4 muschiuleti potriviti sa nu fie perea mari sau prea grosi ca sa se patrunda bine, se ung cu uleiul de masline cu sare,piper,cimbru sau boia dulce daca va place sa iasa mai rosiatic. Se invelesc fiecare muschiulet separat in staniol, se rasucesc la ambele capete precum o bomboana, se dau...
calesc ceapa cu uleiul pana se moaie ceapa, adaug orezul si il las putin pana se umfla bobul 1-2 minute pentru ca orezul sa nu se striveasca in sarmalute in timpul fierberii  , tocmai de aia aleg orezul cu bobul lung. Se adauga condimentele de mai sus dupa gust (sare,piper,etc.)pe foc mic....
Slaninuta de casa
In la 10 Mar 2011
Slaninuta de casa
Inainte de toate am lasat toata carnea la sarat vreo 3 zile,slaninuta de obicei isi ia sare cat are nevoie (sare mare de bucatarie) ,am ales 4 bucati de slaninuta care sa aiba si carnita pe ele, intr-o oala mai mare unde sa fie adaugate toate ingredientele mentionate mai sus si am acoperit cu...
Se topeste untul in tigaie la foc mic, se adauga ananasul taiat patratele ca in foto, se adauga 1 lingurita de vanilie , sa calesc pana isi schimba culoarea ananasul dar sa nu lasati sa se prajeasca. Intre timp se topeste ciocolata la bain marie ,se adauga vanilia ramasa, daca vreti sa se...
Daca avem bacon deja cumparat il preparam cu legumele de mai sus .Daca avem carne,mai intai o dam un pic la cuptor singura dupa care adaugam legumele.Condimentam dupa gust dar cat mai natural,sare si ierburi aromatice si dam la cuptor pana carnea e patrunsa. Inainte cu 5 minute gratinam cu...
Se amesteca ingredientele si se lasa la rece 30 minute, se tapeteaza forme de ,minitarte unse cu unt si tapetate cu faina. Se inteapa cu furculita si se dau la cuptor 30 min la 180 grade se lasa la racit. Se umplu cu crema din comert si deasupra se decoreaza cu fructe dupa placerea...
Bagnia caoda
In Peste la 5 Mar 2011
Bagnia caoda
 Ingredientele sunt in functie de cat avem nevoie,deci secretul este cantitatea de usturoi.Curatam cate capatini de usturoi vrem,patru,sase.Le punem intr-o oala de inox si se acopera cu lapte mai gras,cu un deget deasupra. Se lasa la fiert la foc mic ca sa se fiarba bine usturoiul.Este...
Bilute de cocos
In Dulciuri la 5 Mar 2011
Bilute de cocos
amesteca toate si se formeaza bilute . se dau prin cocos. dupa preferinta putem pune in mijloc o aluna,un sfert de nuca, migdala. Daniela: Va urez pofta buna!      
 se aseaza pe gratarul incins bine.Sant gata cand li se intoarce coada inspre cap,cand se strang.cate un minut pe fiecare parte.   Se sareaza pe ambele parti.   Se pot servi stropite cu lamaie.        
Caprese
In Salate la 5 Mar 2011
Caprese
aseaza pe farfurie una langa alta alternand feliile dupa plac,rosu alb sau un rand rosu unul alb. se aseaza ceapa taiata fin ,eu in foto am adaugat si putina salata verde. se condimenteaza si se servste. se mai poate face si tip salata. totul depinde de imaginatie.
Afisate 1 - 30 din 40 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking