Albusurile se bat spuma,la care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat apoi se adauga galbenusurile rand pe rand.
Separat intr-un pahar facem un amestec din doua linguri ulei de floarea soarelui cu 6 linguri de apa fierbinte si adaugam la albusuri, il incorporam bine.Se adauga faina in...
- se incinge bine tigaia de preferabil sa fie de tefal,
-se adauga sunca in fasii sau cuburi mici, jumatate din rosie, ciupercile felii subtiri, ardeii si ceapa julienne,
-se lasa sa se patrunda bine pana se formeaza un sos de la rosii, ardei si sunca.
-intre timp bateti ouale ,adaugatle...
Se pune intr-un castron laptele si in alt castron se pun ouale batute cu sare si piper.
Feliile de piine se inmoaie in lapte, se dau prin oul batut si se pun intr-o tigaie cu untul la prajit, pina se rumenesc.
Se servesc la mazare sau ca aperitiv.
Se amesteca branza,(daca este cas dulce se da prin razatoare si se sareaza),ceapa,ardeiul si mararul( se toaca marunt).Se amesteca cu uleiul pana devine o pasta tartinabila.Se orneaza cu rosii proaspete bine coapte.
Se poate servi cu paine prajita - tartinute sau tip salata....
Drojdia se dizolva in iaurt sau 1/2 pachet praf copt/ amoniac dizolvat in putin lapte sau un pachet de drojdie.
Incet icepem sa framantam. Intre timp se adauga sarea si ouale unul dupa altul. Se framanta un aluat fraged la fel ca cel de cozonac;
Se lasa la dospit timp de : (45...
Se spala legumele la jet de apa rece, se taie marunt ceapa si salata (de preferat salata verde se rupe la mana), se asorteaza cu rosii la modul in care sunt asezate mai sus *( in forma de morisca intr-un singur sens),
Se toaca patratele sunca ,cascavalul si ardeiul gras de preferinta...
Eu am facut pieptul pe lungime ca pentru gratar putin tras la tigaie semi facut ca restul se termina in cuptor ,
Vinetele taie-le in felii pe lungime.Presarati deasupra sare si lasati-le sa se scurga 15 minute,
Se pun pe gratar de abur impreuna cu ardeii intregi si se curata in prealabil de...
Luam smantana si iaurtul si le incalzim la foc mic *( mare atentie a nu se fierbe ) in care adaugam drojdia sa se dizolve in aceasta compozitie calduta. Amestecam faina cu aceasta copozitie de smantana incalzita in care s-a dizolvat drojdia cu cele 3 oua, sarea, untul, 1 lingura zahar si una de...
Pieptul de pui se taie baghete, se undeste in tigaie la foc potrivit cu condimente dupa preferinta ( sare, piper,boia dulce sau iute de ardei, chili, sau este un condiment special in comert care cuprinde toate ingredientele pentru shaorma chiar super bun) Se taie si se prajesc cartofii in ulei....
Se separa galbenusurile de albusuri. Stafidele se lasa la muiat in esenta de vanilie pana se umfla, la fel se lasa si coaja de lamaie sa se moaie presurata cu zahar.Cele 5 galbenusuri se lasa intr-un vas separat cu untul si cu 2 linguri de zahar la cald pana se pregateste albusul spuma. Se...