Somon cu sos de smantana
In la 18 Feb 2012
Somon cu sos de smantana
  Rondelele de somon se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se topeste 50 g unt si se pun rondelele de somon. Se tine pe foc aproximativ 20 minute, la foc mic, intorcandu-le cu grija, din cand in cand, apoi se scot pe o farfurie. Sos:...
Prajitura cu foi de miere
In la 7 Feb 2012
Prajitura cu foi de miere
Foi: Zaharul , mierea, untul si laptele se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca incontinuu pana se topeste untul si se dizolva zaharul, apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. Ouale se bat putin cu o furculita si se adauga peste compozitia lichida, racita si se omoegenizeaza....
Sos olandez: Intr-un blender se pun galbenusurile, smantana, mustarul, zeama de lamaie, sare si piper si se mixeaza cateva secunde. Untul se topeste pana se ridica la suprafata putina spuma, care se da deoparte. Se lasa sa se racoreasca. Untul caldut se adauga treptat peste amestecul...
Biscuiti Jffa
In la 3 Feb 2012
Biscuiti Jffa
Biscuit: Albusurile se separa de galbenusuri; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana avem o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta si galbenusurile  si se omogenizeaza. Se cerne faina si se amesteca cu o lingura de lemn,...
Pui aromat cu lamaie
In la 3 Feb 2012
Pui aromat cu lamaie
Din boia, usturoi, sare,piper, marar, patrunjel, maghiran, cimbru uscate se prepara un amestec ( din fiecare se pune cate ½ lingrita). Puiul se spala, se usuca cu un servetel de hartie, se unge cu putin ulei si se presara amestecul de condimente si plante aromatice(atat pe exterior cat...
Pui umplut cu orez
In la 14 Ian 2012
Pui umplut cu orez
 Atunci cand cumparati puiul uitati-va sa nu fi taiata pielea la pulpe, al meu asa a fost si l-am cusut cu ata de bucatarie. Cu grija incepem sa separam pielea de carne, fara sa o rupem. Ne putem ajuta de cu cutit.Sse taie copanelele si aripile care trebuie sa ramana cu pielea.....
Salam de biscuiti reteta Biscuitii se rup bucati se amesteca cu stafidele inmuiate in apa calde si scurs si rahatul taiat bucatele.  Untul/ margarina se taie bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul; se pun pe foc mic pana se topeste untul. Intr-un castron se pune...
Farfalle cu sos de rosii
In la 11 Ian 2012
Farfalle cu sos de rosii
O oala se pune pe foc cu apa, sare si putin ulei; cand apa fierbe in clocot se pun pastele si se fierb ~10 minute . Ceapa se taie julienne, prazul rondele subtiri, morcovul se da pe razatoare, iar ardeiul se taie cubulete. Intr-o tigaie adanca se pun legumele si 2-3 linguri ulei si se...
Turtite cu stafide
In Dulciuri la 11 Ian 2012
Turtite cu stafide
Faina se amesteca cu zaharul. Untul rece se taie bucatele, se adauga peste amestecul de faina si zahar si cu varful degetelor se amesteca cu faina pana vom obtine faramituri, apoi se adauga untura si amestecam cu mixerul( cu paletele spirala). Oul se bate cu laptele si esenta de vanilie si se...
Bomboane Bounty
In Dulciuri la 3 Ian 2012
Bomboane Bounty
Untul se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si smantana. Se pune pe foc mic pana se topeste untul si se dizolva zaharul, apoi se opreste focul si se da deoparte; se adauga nuca de cocos si se amesteca bine. Tava se imbraca in folie de aluminiu si se pune compozitia de cocos. Se preseaza...
Strat 1: Untul usor topit   se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga galbenusuri si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt. Bila de aluat se intinde si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox 20 minute, pana se...
Baza: Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se formeaza o bila de aluat care se intinde usor cu un sucitor apoi se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt/faina. Cu ajutorul degetelor se...
Carnea de pui se toaca in robotul de bucatarie sau se trece prin masina de tocat carne. Se marunteste ardeiul, morcovul,ceapa si usturoiul in robot si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga paine inmuiata in apa si stoarsa bine si un ou batut. Se omogenizeaza bine pasta si se adauga 2 linguri de...
Pieptul de pui dezosat se taie fasii si se fierbe 20 minute in 400 ml apa si concentratul pentru legume, apoi se scoate intr-un castron si se pastreaza supa. Intr-o tigaie adanca se pune untul si se topeste, apoi se adauga ceapa tocata marunt I ardeiul taiat fasii. Se calesc 5-7 minute in unt,...
Biscuiti: Untul moale se mixeaza cu zaharul pana incepe sa nu se mai simte, apoi se adauga oul si se mixeaza bina pana se incomporeaza, apoi se adauga banana pasata si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cerne peste compozitie si se mixeaza bine. Aluatul obtinut se...
Blat negru: Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul topit si laptele. Faina, nuca, cacaua si praful de copt se amesteca si se adauga in compozitia lichida. Se omogenizeaza. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina. Se toarna...
Carnatii se taie in bucati de 5-6 cm lingime si se cresteaza la capete; se rumenesc in putin ulei, apoi se scot pe o farfurie. Daca folositi mazare congelata, se fierbe   separat pana se inmoaie boabele. Ceapa se toaca marunt, morcovul si ardeii cubulete. Legumele se pun intr-o...
Sos caramel: Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Negresa: Untul taiat bucati si ciocolata rupta se pun pe bain marie/la   microunde si se topesc impreuna. Ouale...
  Aripioarele se taie pe jumatate, vom obtine 6 bucati in afara de partea subtire pe care o aruncam. Intr-un castron se amesteca smantana, uleiul,mustarul, sarea, piperul si usturoiul pisat si se adauga aripioarele care se imbraca bine in sos. Se acopera cu o folie si se pun la frigider...
Prajitura tavalita
In la 20 Noi 2011
Prajitura tavalita
Blat: Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida. O tava dreptunghiulara se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul si se...
Cartofii se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, apoi se scurge apa, se adauga untul,condimentele   si se paseaza mai grosier. Se   pun galbenusurile si   100 g cascaval ras si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de care si se incorporeaza in...
Asa se prepara Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel Pentru a obtine piureul de dovleac se taie pe jumatate un dovleac(~1 kg), se scot semintele, se presara putin zahar si se coace 1 ora pana se inmoaie. Miezul dovleacului se pune intr-un robot de bucatarie si se paseaza....
Cotletele de porc se condimenteaza cu sare,piper si ierburi. Intr-o tigaie se pun 3 linguri ulei su se rumenesc cotletele pe ambele parti. Ceapa se toaca julien sau bucati nu foarte mici, usturoiul se piseaza si se pun peste cotlete, amestecand foarte bine. Se lasa sa se inmoaie putin ceapa si...
Tarte cu mere si stafide
In la 14 Noi 2011
Tarte cu mere si stafide
Aluat: Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se incorporeaza oul. Faina alba se amesteca cu cea neagra si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt,zahar si ou. Se vor obtine firimituri, dar se toarna treptat apa rece si aluatul se leaga. La sfarsit se incorporeaza fulgii de...
Gogosi cu scortisoara
In Dulciuri la 12 Noi 2011
Gogosi cu scortisoara
Aluat: Manual: Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute....
Intr-un castron incapator se pune faina alba si faina neagra,sarea,zaharul si drojdia;se amesteca bine. In castron se adauga treptat apa si uleiul, apoi adauga fulgii si semintele si framantam pana obtinem un aluat elastic..Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul. Aluatul...
Tort cu mere si caramel
In la 9 Noi 2011
Tort cu mere si caramel
Blat: Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele,uleiul si vanilia si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt; se cern peste compozitia lichida si se amesteca bine. Compozitia se imparte in 2. Merelor li se scot casutele pentru seminte si se taie rndele....
Preparare Reteta simpla, clasica de salata orientala cu masline Cartofii se spala si se fierb in coaje 45-60 minute pana se intra furculita in ei, apoi se scurge apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie cubulete. Ardeiul se taie fasii, castravetii feliute,maslinele...
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand incontinuu. Se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cern peste compozitia de albus si se omogenizeaza cu o lingura de lemn pentru a nu se...
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se topeste; se adauga oul si se amesteca pana se incorporeaza perfect. Se adauga frisca lichida si vanilia. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia umeda, se mixeaza bine pana este incorporata faina. Ciocolata se taie bucatele si...
Afisate 1 - 30 din 521 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking