Tiramisu reţetă tort
In la 29 Feb 2012
Tiramisu reţetă tort
Tiramisu reţetă tort In primul rand se pregateste cafeaua si se lasa la racit dupa care ne apucam de crema. Zaharul il batem bine bine cu galbenusurile. Se adauga mascarpone care trebuie sa fie rece (se tine la frigider cat timp se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga la...
Cartofii se taie in 4 si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga usturoiul taiat marunt, uleiul, rozmarinul si sare dupa gust si se amesteca pt a patrunde bine printre cartofi. Intr-o tava se pune o foaie de copt peste care adaugam cartofii bine condimentati. Se da la cuptor pt 50-60 de...
Tort Kinder Pingui
In la 11 Feb 2012
Tort Kinder Pingui
Foile(blatul): Untul se freasca cu zaharul peste care se adauga albusurile batute spuma, amestecand bine. Peste aceasta compozitie se adauga treptat faina amestecata cu cele 8 linguri de cacao si cu praful de copt si continuam sa mixam. Compozitia o impartim in 4. Fiecare parte din...
Coltunasi
In Dulciuri la 4 Feb 2012
Coltunasi
Se face aluatul amestecand intr-un bol, faina, ouale, sarea si apa calduta si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Pt umplutura, amestecam branza, ouale si zaharul vanilat pana se face ca o pasta. Intindem pe masa o foaie din aluat pe care o taiem patratele iar in...
Ciorba de legume
In la 14 Ian 2012
Ciorba de legume
Taiem toate legumele in cubulete mici. Punem la fiert ceapa, morcovul si ardeiul. Cand acestea sunt pe jumatate fierte adaugam dovlecelul, cartofii si 2-3 linguri de zarzavat si lasam la fiert. Dupa ce legumele sunt aproape fierte punem fideaua, borsul si sare dupa gust. Mai lasam inca 2-3...
Ciocolata cu lapte si cea alba se topesc intr-un ibric, amestecand continuu. Dupa ce s-a topit toata ciocolata adaugam laptele treptat si continuam sa amestecam.  La sfarsit adaugam 2-3 picaturi de esenta de vanilie pt aroma. 
Ardeii se coc se presara cu sare si se lasa jum de ora dupa care se curata si se dau prin faina amestecata cu 2 oua. Prajim apoi ardeii in uleiul incins bine in asa fel incat coditele sa ramana afara. Preparam un sos cu smantana, usturoiul pe care il vom taia felii, 1 ou si sare dupa gust....
Negresa
In la 15 Oct 2011
Negresa
Intr-o craticioara punem la fiert untul+zaharul+laptele+cele 5 lg de cacao. Amestecam incontinuu pana ce da un clocot doua dupa care se da la racit. Adaugam apoi pe rand faina+praful de copt+galbenusurile+albusurile pe care le batem spuma si amestecam incontinuu. Pregatim tava in care punem...
Dublu Kinder Pingui
In la 13 Oct 2011
Dublu Kinder Pingui
Pregatim FOILE: untul cu zaharul le mixam bine peste care adaugam albusurile batute spuma si amestecam. Peste aceasta compozitie adaugam faina amestecata cu cele 6 linguri de cacao si praful de copt si amestecam bine. Compozitia obtinuta o impartim in doua. Jumatate din compozitie o intindem...
Tarta cu prune
In la 15 Sep 2011
Tarta cu prune
Taiem prunele felii, le presaram cu zahar pudra dupa gust si le lasam la rece 20 de min timp in care ne ocupam de compozitie. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos, se adauga galbenusurile pe rand, laptele, praful de sare, faina cu praful de copt si albusurile batute spuma. Turnam...
Snitele din piept de pui
In la 13 Sep 2011
Snitele din piept de pui
Taiem pieptul bucati, batem fiecare bucata. Ouale le batem impreuna cu laptele, sarea si delikatul. Fiecare bucata de carne o dam prin faina, apoi prin compozitia de ou cu lapte....iar la urma prin fulgii de porumb si punem in uleiul bine incins pana se rumeneste. Dupa ce toate snitelele...
Bors de pui
In la 13 Sep 2011
Bors de pui
Carnea de pui o punem la fiert, legumele le taiem cubulete iar conopida buchetele mici. Cand carnea fierbe si spuma se ridica la suprafata, inlaturam spuma si adaugam legumele si lasam sa fiarba impreuna cu carnea. Dupa ce legumele si carnea sunt fierte adaugam borsul in functie de cat de...
Musaca
In la 11 Sep 2011
Musaca
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert dar nu-i lasam prea mult sa nu fie foarte moi...dupa care ii taiem felii. Ceapa si morcovul le taiem marunt si le punem la calit dupa care adaugam carnita si putina apa si lasam cateva minute pana se face si carnita. Conopida o punem in apa...
Crema de zahar ars
In Dulciuri la 6 Sep 2011
Crema de zahar ars
Ouale le batem cu zaharul+zaharul vanilat+fiola de vanilie. In aceasta compozitie adaugam laptele si mai amestecam putin dupa care ne ocupam de caramelizarea zaharului. Intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul ramas iar cand zaharul s-a caramelizat tapetam peretii oalei. In...
Ciorba cu perisoare
In la 5 Sep 2011
Ciorba cu perisoare
Carnea o amestecam cu orezul, ouale, sarea si piperul pana se formeaza o pasta. Formam perisoarele in mana si le punem pe un fund de lemn. Legumele le taiem in cubulete mici, conopida o rupem buchetele.Punem toate legumele la fiert cu putina sare si delikat iar cand apa fierbe adaugam orezul...
Oul se bate cu sarea. Pe capatul fiecarei felii de sunca se pune cate o fasie de cascaval si se ruleaza. Ruloul se prinde in 2-3 scobitori dupa care se da prin faina, ou apoi pesmet si se pune in uleiul incins. Dupa ce rulourile sunt gata se scot pe un servetel ca sa se absoarba uleiul....
Intr-un bol punem faina, drojdia o punem in 150 ml apa calduta pana se formeaza maiaua. Maiaua o adaugam peste faina impreuna cu 300 gr iaurt, oul, sarea si uleiul. Facem aluatul si il lasam la dospit. Luam cate o bucatica din aluat si o intindem cu sucitorul, in mijloc punem sunca si...
Iata cum preparam reteta de Briose cu ciocolata si banane Intr-un bol batem ouale, zaharul si zaharul vanilat la mixer. Taiem 4 banane felii si le punem in acelasi bol mixand inca 2-3 min pana bananele se fac ca o pasta. Adaugam pe rand faina, praful de copt si esenta de vanilie...mixand...
Tort Noire
In la 31 Iul 2011
Tort Noire
Biscuitii ii zdrobim, topim 350 grame de unt...apoi amestecam untul topit cu biscuitii. Intr-o tava de chec si in una de tarta( sau orice tava doriti) punem folie alimentara apoi adaugam compozitia obtinuta iar cu o lingura apasam bine. Punem tavile la frigider pana facem restul compozitiei....
O nebunie- Noire!
In la 22 Iun 2011
O nebunie- Noire!
Topim 150 gr de unt, biscuitii ii zdrobim iar peste ei punem untul topit si amestecam. Intr-o tava de chec punem folie alimentara, turnam compozitia obtinuta si cu o lingura pisam bine. Se da la frigider pana se face restul compozitiei. Intr-o craticioara topim 250 gr de ciocolata, lasam...
Gogosele
In Dulciuri la 3 Iun 2011
Gogosele
Turnam faina intr-un bol, in mijloc facem o gaura in care adaugam restul ingredientelor(fara ulei:P) si incepem sa framantam. Cand aluatul este gata il lasam la crescut cca 1 h apoi il intindem pe masa de lucru iar cu un pahar dam forma gogosilor dupa care le punem in uleiul incins. La sfarsit...
Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc punem apa calduta si drojdia pana se formeaza o maia...adaugam zaharul, sarea, uleiul si iaurtul si incepem sa framantam. Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul sa creasca cam 1 ora apoi trecem la facut cornurile. Impartim aluatul in...
Suc de citrice
In Bauturi la 28 Mai 2011
Suc de citrice
curatam fructele, le taiem bucatele si le punem intr-un bol de(cca 500 ml, canita mai mare sau ce doriti:D). Se piseaza bine fructele iar apoi se adauga mierea si un pahar de apa si se amesteca bine. Se da la rece...si gataaa!
Salata de fructe
In Salate la 27 Mai 2011
Salata de fructe
Se curata fructele si se taie cubulete mici...se pun intr-un bol si se amesteca. Nu am adaugat nimic, am lasat salatica simpla:P. Se da la frigider si se serveste rece.
Inmuiem biscuitii in lapte...se pun 3 straturi de biscuiti iar intre ele se adauga 2 straturi de inghetata.Pregatim frisca conform intructiunilor de pe pachet. Ornam cu frisca si cu cereale. Se da la frigider pentru cateva ore. Pofta buna!
Tort de 27 pe 27
In la 27 Mar 2011
Tort de 27 pe 27
Pt frisca: Intr-un bol punem laptele rece(150ml) turnam praful de frisca, batem bine cu mixerul, adaugam intaritorul si mai batem cu mixerul 2-3 min.Punem la rece pana sunt gata si cremele. Pregatim cremele : intr-un castronel punem 2-3 linguri de zahar, praful de budinca de caramel si...
Pui la cuptor
In la 27 Mar 2011
Pui la cuptor
Se spala pulpitele se pun in tava, cartofii taiati in 4(ai mei au fost mai micuti), rosiile felii, usturoiul felii, ceapa pestisori, sarea, piperul si vinul. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt 30 de min la foc potrivit. Dupa 30 de min se scoate folia de aluminiu si...
Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia pe care o dizolvam in putina apa calduta, adaugam sarea si zaharul si apoi uleiul. Facem aluatul pe care il separam in 2. Intindem fiecare foaie pe o planseta tapetata cu faina. Foile trebuie sa fie cat mai subtiri.Punem lipia la copt fara ulei (eu...
Se curata conopida de frunzulite si cotor, la fel si broccoli. Le desfacem buchetele nu foarte mici, le spalam iar apoi le punem la fiert cu putina sare cam 7-9 min astfel incat sa nu se inmoaie prea tare....broccoli separat de conopida(in 2 craticioare).  Ungem o tava cu unt, asezam...
Punem intr-un vas ouale, zaharul+cel vanilat, laptele, uleiul si praful de copt....apoi batem cu mixerul. Dupa ce e gata compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt dupa care adaugam visinele(fara samburi). Se lasa la cuptor 35-40min...primele 10 min la foc mare...apoi cca 30...
Afisate 331 - 360 din 366 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking