Albusurile le mixam bine, adaugam treptat zaharul. In spuma densa ce am obtinut-o incorporam galbenusurile, apoi faina. Intr-un caston mic punem 4-5 linguri de compozitie si o amestecam cu cacaua. Luam din compozitia cu cacao cate o jumatate de lingurita si facem gramajoare in tava pregatita...
Prajitura cu nuca de cocos
In la 24 Feb 2012
Prajitura cu nuca de cocos
pt primul blat: Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam zaharul treptat, cand s-a topit punem galbenusurile, apoi uleiul si la urma incorporam faina si praful de copt, amestecand usor cu lingura. Coacem blatul in cuptorul bine incins. pt bezea: Mixam...
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza feliile de cartofi . Ouale le batem bine, adaugam cu sarea,  piperul, cascavalul razuit si smantana si patrunjelul tocat marunt. Aceasta compozitie se toarna peste cartofi si se introduce...
Tort cu jeleu de portocale
In la 23 Feb 2012
Tort cu jeleu de portocale
pentru prepararea blatului de pandispan : mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, apoi incorporam galbenusurile si uleiul, apoi cu o lingura amestecam faina, praful de copt si cacaoa. amestecam usor si coacem blatul  il lasam la racit si il taiem in trei.   pentru crema...
Bomboanele si laptele se pun intr-o oala pe foc la topit. Se amesteca bine pana se dizolva toate bomboanele. Se opreste focul si se adauga margarina, se amesteca bine pana se topeste, apoi se adauga nuca. Se lasa sa se raceasca putin si se intinde crema pe foile de napolitana.  Eu intind...
Pachetele cu nuca
In la 13 Feb 2012
Pachetele cu nuca
Nuca o amestecam cu zaharul si scortisoara. Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam o lingura de zahar si 3 linguri de faina. lasam la dospit 10-15 minute pana incepe sa creasca. Faina o cernem intr-un vas mare, facem groapa in mijloc, turnam drojdia, intr-un colt punem zaharul ramas,...
Tort "Paris-Brest"
In la 13 Feb 2012
Tort
foile: punem apa la fiert cu sarea si adaugam untul, cand s-a topit oprim focul si turnam toata faina odata. Cu o lingura de lemn amestecam repede si energic pana se desfac toate cocoloasele. Dam deoparte si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, atunci punem pe rand ouale si...
Drojdia o punem in laptele cald la dospit. Frecam cu mana faina cu branza, untura si margarina pana nu se mai simt cocoloasele, apoi adaugam ouale, smantana si otetul. Framantam bine pana obtinem un un aluat neted pe care il lasam la crescut Intindem aluatul pe masa presarata cu faina si se...
Clatite aerate
In la 7 Feb 2012
Clatite aerate
Dizolvam  drojdia in putin lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar si sarea. O lasam 15 minute sa creasca si face spuma la suprafata.   Intr-un lighenus incapator cernem faina adaugam drojdia, ouale, uleiul, esentele si lingura de zahar ramasa.  Turnam si laptele caldut,...
Focaccia cu cascaval
In la 7 Feb 2012
Focaccia cu cascaval
Pregatim aluatul: drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul, doua linguri de faina si lasam sa creasca 10-15 minute. Cernem faina intr-un vas si punem drojdia crescuta, amestecam si adaugam pe rand uleiul, oul si sarea framantam aluatul pana devine neted si nelipicios......dupa caz...
Paste cu sunca la cuptor
In la 1 Feb 2012
Paste cu sunca la cuptor
Fierbem pastele doar pe jumatate in apa clocotita cu un praf de sare si o lingura de unt. Le scugem si le trecem prin jet de apa rece. Le asezam intr-un vas de yena uns cu unt si presarat cu pesmet. Punem telemeaua rasa si sunca taiata cubulete, amestecam usor. Deasupra radem cascavalul ouale...
Tort Dobos
In la 1 Feb 2012
Tort Dobos
Blatul: separam ouale. Albusurile le mixam, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma densa, lucioasa. Adaugam galbenusurile, mai mixam foarte putin, doar pana acestea se incorporeaza. Renuntam la mixare, punem faina cernuta si praful de copt, amestecam usor cu lingura...
Drojdia se dizolva in laptele caldut, adaugam o mana de faina si lasam sa dospeasca 10 minute. Se freaca cu mana faina si jumerele, se adauga drojdia, galbenusurile, sarea, piperul si smantana. Se framanta bine si se lasa aluatul la crescut 1ora...Nu va creste mult ca la alte aluaturi cu drojdie....
Prajitura Deliciu
In la 19 Ian 2012
Prajitura Deliciu
Tapetam o tava mare, 28/40cm cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le mixam bine cu sucul de lamaie, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa ce nu curge. Cu o lingura de lemn incorporam nucile si faina, amestecand usor de jos in sus. Turnam compozitia in tava...
Tort cu fructe de padure
In la 18 Ian 2012
Tort cu fructe de padure
blat : separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, uleiul apoi faina,cacaoa, praful de copt amestecam usor cu o lingura de jos in sus. Coacem blatul in tava rotunda cu diametru de 24 cm. crema : punem gelatina la inmuiat cu putina apa. Fructele le...
Desert cu cozonac
In la 18 Ian 2012
Desert cu cozonac
Tapetam un castron sau un vas rotund cu foaie alimentara. Preparam budinca cu lapte si zahar. Taiem feliile de cozonac si le inmuiem usor in sirop. Tapetam fundul si peretii vasului cu ele, punem jumatate de budinca, bucatele de fructe, o felie de cozonac, restul de budinca, fructe si...
Paste cu sunca la cuptor
In la 17 Ian 2012
Paste cu sunca la cuptor
Fierbem pastele doar pe jumatate in apa clocotita cu un praf de sare si o lingura de unt. Le scugem si le trecem prin jet de apa rece. Le asezam intr-un vas de yena uns cu unt si presarat cu pesmet. Punem telemeaua rasa si sunca taiata cubulete, amestecam usor. Deasupra radem cascavalul. Ouale le...
Muffins cu ciocolata
In la 4 Dec 2011
Muffins cu ciocolata
punem untul intr-o craticioara pe foc, cand acesta s-a topit complet dam deoparte si adaugam ciocolata rasa sau taiata marunt, amestecam bine pane ce aceasta se topeste complet in unt. lasam sa se raceasca. intre timp separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul isi dubleaza volumul....
Daca animalul este tanar carnea nu necesita macerare. Macerare : carnea de la un iepure se spala, se curata de pielite si se portioneaza, se aseaza intr-un vas incapator si se amesteca cu condimentele, ceapa taiata mare, usturoiul, otetul. Se lasa la rece cateva ore, chiar pana a doua zi....
blat: albusurile le mixam bine, adaugam zaharul si mixam in continuuare pana ce se topeste si obtinem o spuma dens, lucioasa. adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si faina. caocem blatul in tava rotunda. crema: punem primul plic de gelatina la dizolvat in apa rece, frisca o mixam bine,...
Tort de portocale
In la 25 Noi 2011
Tort de portocale
Pregatirea este aceiasi la blaturi si la rulada: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul,  faina, praful de copt, cacaoa. Blatul alb si cel cu cacao se coc in tava rotunda cu...
pentru inceput taiem fructele uscate bucatele mici si le punem la inmuiat cu lichiorul apoi pregatim aluatul: faina o framatam cu untul, adaugam apa, apoi oul, zaharul si praful de copt. punem aluatul la rece pentru 1 ora. pregatim umplutura de branza smantana o frecam cu zaharul, adaugam...
Rulada cu ciocolata
In la 12 Noi 2011
Rulada cu ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava mare, 40-30cm, tapetata cu hartie de copt si se bnaga la cuptor. Se...
Pui pe sare la cuptor
In la 11 Noi 2011
Pui pe sare la cuptor
Sarea o presaram in mijlocul tavii, despicam puiul pe burta, daca e mai grasut facem cateva despicaturi pe piept. Il asezam comod pe patul de sare, il acoperim cu bucatele de usturoi, il pudram cu piper si-l dam la caldurica 200grade timp de 50 de minute...   si gata!
Budinca cu paste
In la 11 Noi 2011
Budinca cu paste
se fierb pastele in apa clocotica cu un strop de ulei si un praf de sare. se scurg de apa si se lasa sa se raceasca 100g zahar se pune la caramelizat impreuna cu mierea. tapetam tava cu acest caramel avand grija sa ajunga si pe peretii tavii. o lasam sa se raceasca, cand incepe sa pocneasca...
Cornulete cu gem
In la 6 Noi 2011
Cornulete cu gem
Dizolvam drojdia in laptele caldut , adaugam o lingura de zahar si 100g faina Lasam 10 minute sa dospeasca. Punem faina cernuta in masina de paine, turnam laptele cu drojdia si pornim programul de framantare, adaugam pe rand restul ingredientelor. Scoatem aluatul gata framanta il punem...
Inimioare dulci
In la 5 Noi 2011
Inimioare dulci
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute Faina o cernem intr-un lighenas, facem o groapa in mijloc si punem drojdia, adaugam si restul ingredientelor: oul, sarea, smantana,  zaharul ramas. Framantam un...
Tort Diplomat cu fructe
In la 4 Noi 2011
Tort Diplomat cu fructe
Pentru blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, adaugam zaharul treptat mixam in continuuare pana se topeste si se formeaza o spuma lucioasa, tare care nu curge. Adaugam si galbenusurile pe rand. apoi faina cernuta si praful de...
Batem ouale spuma, adaugam treptat zaharul, mixam pana se topeste, turnam uleiul, apoi punem piureul de dovleac si amestecam usor Adaugam  nuca si stafidele si la urma faina si praful de copt. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si coacem pana trece testul cu...
Salam de biscuiti reteta Dam biscuitii pe robot, razatoare sau ce avem, lasam cateva bucati de biscuiti mai marisoare. topim pe foc zaharul in lapte, adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si el. punem si stafidele. dam deoparte si lasam sa se rocoreasca, cand e aproape rece...
Afisate 91 - 120 din 146 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking