Carnatii se taie dupa preferinta, fasolea se pune la fiert ( se lasa la inmuiat in apa cu o zi inainte), ceapa o calim in ulei, apoi punem carnatii. Cand fasolea este fiarta pe jumatate se pun carnatii, condimentele, cutia de rosii, mararul, se lasa fasolea pe foc pana scade( trebuie sa m-ai...
Se taie pieptul de pui cubulete potrivite si se pune la prajit in ulei. Cand s-a rumenit frumos se scoate pe o farfurie si se pune ceapa tocata. Se lasa ceapa pana se inmoaie foarte bine, apoi se pune morcovul si 2 pahare de apa, pieptul de pui si condimentele. Mai lasam 10 minute si...
Curatam ciupercile si le taiem cum vrem intr-o oala punem ulei si calim ceapa uscata dupa ce s-a calit punem un pahar de apa si apoi ciupercile mai lasam 10 minute si punem condimentele, rosiile taiate cubulete, ceapa verde, usturoiul verde la sfarsit punem usturoiul uscat, mararul si...
Tort de ziua mea
In la 9 Mar 2011
Tort de ziua mea
Blaturile le-am insiropat. Mousse-ul de cioco: punem la topit pe foc ciocolatele(3) rupte bucatele si cu frisca lichida, cand s-a topit ciocolata amestecam bine compozitia, cand este calduta punem gelatina( care a fost inmuiata in apa) apoi adaugam frisca batuta bine, a doua crema- frisca...
Mucenici
In Dulciuri la 8 Mar 2011
Mucenici
Punem apa la fiert, cand  da in clocot punem mucenicii. Dupa 10 min punem zaharul, coaja de lamaie si portocala. Cand s-au fiert punem nuca si esenta de rom,  stingem focul, punem capacul la oala si lasam asa sa se raceasca putin si pofta buna.
Friptura de pui
In la 8 Mar 2011
Friptura de pui
Taiem puiul, il asezam in tava, punem ulei, apa, bulion, si un pic de condimente pentru pui si il punem la cuptor, inainte sa il scoatem cu 15 minute punem usturoiul, se serveste cu muraturi sau piure.
Carnea de porc o taiem felii si apoi le batem putin cu ciocanul de snitele, masam foarte bine carnea cu condimentele pentru gratar si dam la frigider 1-2 ore. Taiem o ceapa marunt si o punem la calit, apoi adaugam ardeiul si morcovul, ciupercile, apoi stingem cu supa de pui, adaugam...
Am inceput sa fac niste zahar ars si am uns tava cu zaharul facut, am curatat merele si le-am pus in tava, apoi am dat tava la cuptor pentru 15-20 de minute ca sa se inmoaie. Am facut aluatul de chec: galbenusurile frecate spuma cu zaharul, apoi am pus putina faina si am amestecat bine, apoi...
Dupa ce s-a dezghetat aluatul il mai intindem putin, il ungem cu ketchup, presaram oregano, punem salamul uscat, rulam aluatul si il taiem rondele. Le punem intr-o tava cu hartie de copt si presaram cascaval deasupra, dam la cuptor 15- 20 minute
Hamburger
In Mancaruri cu carne la 4 Mar 2011
Hamburger
Am amestecat carnea cu condimente, le-am dat forma de chiftele si le-am dat prin pesmet, le-am pus in tigaie in ulei incins pana se prajesc frumos, incepem sa facem hamburgari, se serves calzi.
Am calit ceapa, am pus bulionul si condimentele si am amestecat cu carnea tocata. Am pus orezul, am facut sarmalutele, le-am pus intr-o oala le-am acoperit cu apa si am dat la cuptor pana s-au facut.
Aripioarele se pun la marinat( sos de soia, uleiul, zeama de lamaie) se lasa pana a doua zi. Se pun intr-o tava aripioarele care au stat la marinat cu tot cu zeama in care au stat, se mai pun 100 ml de apa si se dau la cuptor pana se rumenesc bine si se evapora si zeama din tava. Cartofii ii...
Punem intr-o tigaie cam 2- cani mari de apa, putina sare si otetul, cand incepe sa fiarba punem ouale, lasam asa pana se fac, prajim salamul, punem in farfurie ouale si deasupra branza rasa, si langa salamul.
Aripioare pane
In la 28 Feb 2011
Aripioare pane
La aripioare le-am taiat cioturile si le-am pus la marinat ( sos de soia, ulei, zeama de lamaie). Dupa ce au stat la marinat  peste 2 ore (puteti sa le tineti si mai putin de 2 ore, dar cu cat stau mai mult la marinat cu atat mai bine) le-am crestat un pic si le-am pus pe o tigaie grill si...
Salata de primavara
In Salate la 28 Feb 2011
Salata de primavara
Spalam toate legumele, si ce putem sa facem cu ele decat o salata( hi hi hi) punem sare, otet si ulei dupa gust
Se amesteca oul, jumatate din cantitatea de iaurt si branza feta sau de vaci. Amestecam foarte bine cu telul ca sa nu fie gogoloaie, puneti si sarea,  bicarbonatul in iaurtul ramas si amestecati. Puneti faina toata peste amestecul de ou, branza si iaurt amestecati foarte bine, sa nu ramana...
Pui in lapte
In la 25 Feb 2011
Pui in lapte
Incingem intr-o tigaie mai mare 50 gr de unt, punem puiul acolo si il prajim putin pe toate partile, lateralele puiului se vor rumenii mai greu. Dupa aceea il scoatem din tigaie pe un tocator si il ungem cu sosul facut din ( sos de soia, ulei, si pasta de ardei iute) sau il pune intr-un vas fara...
Vinetele se coc pe flacara aragazului s-au in cuptor, dupa ce s-au copt se lasa la racit, se curata de coaja  si se toaca cu un cutit de lemn, se aseaza intr-o strecuratoare de plastic pana se scurge de zeama, se pun intr-un castron si se freaca cu ulei, se pune sarea, ceapa, maioneza si...
Am facut o mamaliguta mai moale si am amestecat-o cu un cub de unt si usturoi pisat bine. Am pus mamaliguta pe un fund de lemn si am intins-o cat este el de mare, am calit o ceapa in ulei am pus apoi kaizerul taiat marunt, dupa 10 minute am pus bulionul si condimentele si la sfarsit usturoiul...
Am pus fasolea la fiert impreuna cu oasele afumate, cand s-a fiert pe jumatate punem legumele taiate marunt si carnatii, apoi dupa 10 minute punem bulionul, un pic de marar. Inainte sa opresc focul pun restul de marar si cimbrul si dau la cuptor pentru 15 minute.
Am curatat cartofii si i-am taiat feliute subtiri. Intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei si am pus o ceapa taiata marunt, dupa ce s-a calit un pic am pus carnea tocata si am tinut-o pana s-a inchis la culoare. Am pus cimbru, bulion, delikat, piper si sare si am pus si un pahar de apa, am mai...
Pieptul de pui il fierbem. Dupa ce l-am fiert il amestecam cu ciupercile din cutie, mararul tocat, ceapa tocata si ea si le dam prin masina de tocat, apoi amestecam cu plicul de condimente de drob. Adaugam ouale batute, asezam compozitia intr-o tava de yena si dam la cutor pana se rumeneste putin...
Se face un aluat din faina si oua, se intinde cat mai subtire posibil, o sa va doara mainile de la atata intins, si se taie patratele pe care puneti dulceata. Se pun apoi in apa  clocotita, cand ies la suprafata sunt gata. Se aseaza pe pesmetul prajit intr-o tigaie si amestecat cu zahar...
Tarta cu fructe
In Dulciuri la 15 Feb 2011
Tarta cu fructe
Blatul il facem ca cel de chec sau pandispan, budinca de vanilie o preparam conform instructiunilor de pe plic, frisca o indulcim cu zahar pudra dupa gust, taiem fructele dupa preferinta, dupa ce s-a racit blatul punem crema- budinca racita si amestecata cu frisca, deasupra punem fructele si dam...
Grefonada
In Bauturi la 15 Feb 2011
Grefonada
Stoarcem grefele si lamaile, punem sucul in carafa, punem zahar si bagam la rece.
Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Dupa aceea se taie cubulete mici si se amesteca cu albusurile de la ouale fierte taiate si ele mici, cu maslinele si cu castravetii taiati marunt. Se pune sare, otet si ulei dupa gust, se serveste rece.
Am prajit salamul,ouale le-am fiert si le-am taiat feliute, bagheta am taiat-o felii, rosiile le-am pus in apa fiarta ca sa le decojesc mai usor, am prajit cateva felii de bagheta, le-am uns cu ulei de masline, am pus busuioc si rosiile taiate marunt, am uns alte felii de bagheta neprajite cu unt...
Amandine
In Dulciuri la 13 Feb 2011
Amandine
Blatul se face ca cel de chec, numai ca punem rom si cacao, il punem la cuptor facem testul cu scobitoarea, il punem la racit si il taiem in doua, il insiropam( punem zaharul cu apa si capuccino pe aragaz, cand da in clocot luam de pe foc si punem si romul) apoi punem crema( frecam margarina cu...
Supa de pui cu galuste
In la 13 Feb 2011
Supa de pui cu galuste
Se fierbe pieptul de pui. Dupa ce a fiert se taie cubulete, In apa de la piept se adauga legumele si pieptul de pui Dupa ce s-au facut legumele, se pune sarea, delikatul si galustele. Eu fac galustele asa,: bat cele 3 oua, pun grisul si putin bicarbonat, apoi intr-o tava pun hartie de...
Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul. Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore. Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta...
Afisate 31 - 60 din 135 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking