Kadayif
In Dulciuri la 28 Noi 2013
Kadayif
Scoatem fideaua pt. kadayif din cutie si o separam fir cu fir pt. ca ea este presata. Tocam nuca la robot si o amestecam cu o lingurita de scortisoara. Tava de la cuptor o ungem cu 50 g unt si punem 1/3 din fidea peste care punem jumatate din nuca macinata. Punem 2/3 din fidea. Acum...
Untul,zaharul pudra si galbenusurile le mixam pana obtinem o pasta cremoasa. Incorporam treptat faina apoi adaugam esenta si laptele. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam pentru o ora la frigider. Se intinde o foaie subtire si dam forma fursecurilor pe care le dam la...
Salam de biscuiti reteta Punem apa cu zaharul tos si zaharul vanilat la fiert . Cand a dat in clocot  adaugam margarina si cacaoa. Omogenizam bine si cand margarina s-a topit luam de pe foc si punem esenta. Intr-un castron rupem biscuitii,punem rahatul taiat cubulete...
Gem de gutui
In la 23 Noi 2013
Gem de gutui
Spalam gutuile bine,le taiem pe jumatate si le scoatem samburii. Punem apa si zaharul intr-o oala la foc mic. Gutuile le dam prin razatoarea mare si le punem in oala,le fierbem la foc mic pana se inmoaie dar nu mai mult de 45 de min. Punem zaharul vanilat ,zeama de la lamaie si punem...
Sarmalute in foi de vita
In la 23 Noi 2013
Sarmalute in foi de vita
Intr-un castron amestecam carnea cu ceapa data prin razatoare,orezul spalat,bulionul,patrunjelul tocat marunt,sare si piper. Formam sarmalele,le asezam in oala,amestecam o lingura de bulion cu apa si punem peste sarmale. Le fierbem la foc mic. POFTA BUNA!!
Spalam pieptul si il tocam. Intr-un castron punem carnea,oualele,ceapa si cartoful pe care le-am dat prin razatoarea mica si le-am scurs de zeama,usturoiul dat prin razatoarea mica,sare,piper,pesmet si omogenizam. Formam chiftelele,le dam prin faina si le prajim in uleiul incins. POFTA...
Tocam ceapa fideluta si o calim in ulei incins. Pieptul il taiem cubulete il pumen peste ceapa si il rumenim putin. Varza o tocam fideluta,o punem peste carne,punem putina apa si punem capacul la oala. Cand s-a inmuiat punem sare,piper si bulionul diluat cu putina apa , amestecam si...
Spalam ciocanelele si intr-un castron le amestecam cu ingredientele. Le asezam in tava,punem foi de dafin,cateii de usturoi si deasupra bucatele de unt. Intr-un castronel diluam bulionul cu putina apa si punem deasupra. Bagam tava la cuptor. Se serveste cu orice garnitura. POFTA BUNA!
Friganele cu banane
In Dulciuri la 16 Noi 2013
Friganele cu banane
Intr-un castron se cerne faina se amesteca cu praful de copt,se adauga zaharul,cocosul si se amesteca. Separat,intr-un castron se zdrobesc bananele cu o furculita,peste care se adauga ingredientele amestecand bine,se pune un praf de sare si coaja de lamaie. Daca conpozitia este prea moale...
Separam albusurile de galbenusuri. Stafidele le punem la inmuiat pentru 25 de minute in apa calda cu zahar si esenta de rom. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se fac spuma,adaugam untul (la temperatura camerei),apoi laptele. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Se...
Nautul se pune la inmuiat de cu seara,schimband apa de 3-4 ori. Nautul se pune la fiert in 3 litri de apa. Se toaca ceapa,morcovul,ardeiul si se calesc in ulei. Spalam carnea,o taiem cubulete mici si o punem peste legume.Punem sare,piper,bulionul si le mai calim 10-15 min. pana scade apa...
Se pune apa la fiert cu sare,se spala lintea,iar cand apa a inceput sa clocoteasca se pune lintea. Ceapa se toaca fin si se caleste in ulei,cand devine sticloasa se adauga sarea , boiaua de ardei si o calim la foc mic inca 5 min. Lintea o amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca iar...
Intr-un lighean punem oualele,margarina la temperatura camerei,nuca de cocos,grisul,praful de copt,zaharul pudra si faina putin cate putin si incepem sa framantam. Coca este gata cand nu se mai lipeste de maini si e putin tare. Rupem bucatele cat o nuca si le dam forma. Le asezam in tava...
Ceapa tocata fin se caleste apoi se adauga spanacul se pune sare dupa gust si se caleste pana ramane fara apa. Se lasa la racit. Punem untul la topit,adaugam uleiul si omogenizam. Se ia o foaie de placinta si se unge cu amestecul de unt si ulei,se pune peste inca o foaie si se unge....
Intr-o oala punem untul la topit cu focul la minim, cand s-a topit punem fideaua (o mana) maruntita (cam 1 cm) si o calim amestecand continuu pana se maroneste bine. Spalam orezul bine, il scurgem de apa si il punem in oala, il calim la foc mic pana devine transparent, punem apa fiarta sa...
Chiftelute in sos de rosii
In la 11 Noi 2013
Chiftelute in sos de rosii
Ceapa se da prin razatoarea mica, se scurge si se amesteca cu carnea, patrunjelul tocat, oul, sare piper si pesmet. Facem bilute mici, le dam prin faina si le prajim. Le scoatem pe o farfurie. Spalam rosiile, le taiem pe jumatate, scoatem semintele si le dam prin razatoarea mica (coaja o...
Se dizolva zaharul in apa calda dupa care dizolvam si drojdia,lasam 5 min sa creasca. Intr-un lighean punem laptele,albusurile,uleiul,iaurtul,sarea si drojdia,pe care le amestecam bine. Punem faina cat cuprinde si formam o coca care sa nu se lipeasca de maini,pufoasa si elastica. Branza...
Afisate 1 - 17 din 17 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking