- intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste - se adauga ouale, mierea, uleiul, sarea apoi treptat faina - se framanta un aluat vartos, dar fin (fara cocoloase) - se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza...
Salata buuuna!
In Salate la 10 Mar 2011
Salata buuuna!
Cantitatile se pun in functie de cat se doreste sa iasa. eu am folosit 2 cartofi mari, jumate de radacina de telina mai mare, 1 sfecla rosie mare. purcedem asa: curatam sfecla rosie , o taiem cuburi mai mari punem sare, piper si intr.o tava acoperita cu folie aluminiu la cuptor aproximativ 50...
Crantanele
In Dulciuri la 3 Mar 2011
Crantanele
Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat nelipicios , daca mai e nevoie mai adaugam fie frisca lichida daca e prea vartoasa coca fie faina daca e prea moale. punem vasul acoperit cu folie de plastic la frigider pt 1-2 ore. apoi punem ulei la incins ca pt gogosi si...
biscuiti labute: albusurile se bat spuma tare pe baie de aburi. untul se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. omogenizam cu o spatula cele 2 compozitii de albusuri spuma si de unt. faina o punem in ploaie si omogenizam. punem intr-un sprit si spritam pe o hartie de copt unsa in...
punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste punem fasolea verde congelata sa fiarba. o lasam vreo 15 min sau pana cand e facuta fasolea insa sa ramana usor crocanta apoi scoatem fasolea verde intr.un vas cu apa fff rece pt a opri fierberea si as pastra culoarea verde. facem maioneza astfel:...
BLatul il gasiti la reteta : rulada cu spuma de ciocolata alba umplutura: ciocolata o topim impreuna cu laptele dulce. crema de branza o frecam cu zaharul pudra apoi punem cae putina ciocolata topita. dam la rece vreo 30 min si apoi umplem blatul de rulada. spritam cu ciocolata alba si...
Aluat: albusurile batute spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine. faina o amestecam cu amidonul si le cernem deasupra. amestecam cu o spatula usor de sus in jos . daca facem varianta cu cacao amestecam cacaoa cu apa fierbinte si punem peste compozitia de albusuri....
Aluatul: intr.un vas punem faina, oul,drojdia, sarea, untul topit si putina apa calduta. omogenizam si daca mai e nevoie adaugam apa calduta. lasam la dospit 1 ora vasul acoperit cu folie de plastic si un prosop si la loc cald. intre timp ne ocupam de umplutura: calim ceapa tocata marunt,...
Avocado il taiem pe jumate scoatem samburele si il pasam cu furculita impreuna cu sucul de lamaie ca sa nu oxideze repede. pestele , ceapa, ardeiul gras taiate marunt, usturoiul il zdrobim si il maruntim bine. omogenizam toate ingredientele bine si in mijlocul compozitiei punem unul din...
Spuma de peste afumat
In Peste la 16 Feb 2011
Spuma de peste afumat
Mixam totul in robotul de bucatarie si servim pe paine prajita sau pe mini clatite sarate
Bomboane ciocolatoase
In la 24 Ian 2011
Bomboane ciocolatoase
Pune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata cu lapte(adica 3 bucati) si toarna deasupra frisca fierbinte. Amesteci pana se dizolva bine si imparti compozitia in 2 intr-una pune ness-ul si whiscki  si in cealalata coaja de...
Salata de ciuperci
In Salate la 27 Dec 2010
Salata de ciuperci
ciupercile spalate si taiate in sferturi se pun la fiert in apa cu sare  pana sunt fierte, ele chiar si fierte raman usor crocante. le lasam la scurs 1-2 ore timp in care facem alta treaba. revenim dupa ce s.au scurs bine si le amestecam cu maioneza, usturoiul pisat, iaurtul , sare si...
Tort Amandina
In la 27 Dec 2010
Tort Amandina
Blatul: Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana devin tari. Apoi adaugam apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile. Apoi se adauga cate putin din faina amestecata cu cacao, omogenizand...
Castravetele se taie feliute nu f subtiri . Branza se amesteca cu smantana si mararul tocatu, praful de sare si se pune cu linguritza pe feliutzele de castravete . Si gata gustarea!
Pizzete in foite
In la 15 Dec 2010
Pizzete in foite
Aluatul: ingredientele de la aluat se omogenizeaza bine pana devine un aluat omogen ,  nu se insista cu framantarea si se da la rece 3 ore. Pasta de tomate se amesteca cu oregano si uleiul. Se intinde o foaie ceva mai groasase decupeaza fie cu paharul fie cu alte formese unge cu pasta...
Se unge o tava de 25/30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faia. Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 1 pahar de zahar pana se albesc. adaugam apoi esenta , cacao si faina cernute si omogenizam apoi se toarna in tava. Albusurile le batem spuma tare adaugam si restul de zahar (1/2 pahar) si...
Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate si se prajesc in putin ulei incins pe ambele parti. Se prajesc pana se albesc bucatile de carne . Se scot pe o farfurie si se pune sucul de lamie si vinul in tigaia in care am prajit carnea. se...
Antricotul se spala se usuca cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei ff incins (dar nu f mult ulei) cate 5 minute pe fiecare parte. Curatam morcovul si il taiem fasiute dar mai grosutze, ceapa solzisori mai mari. intr.un vas , eu am folosit de yena, punem morcovul , ceapa,...
Toate ingredientele se omogenizeaza bine si se lasa sa se odihneasca vreo 20-30 min. Apoi intr-o tigaie teflonata sau speciala de clatite o incingem bine punem cate putin unt si apoi coca cu polonicul. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti apoi le umplem cu ce dorim. Eu le-am umplut cu dulceata...
Foietajulse lasa la temperatura camerei sa se dezghete Spanacul scurs se amesteca cu branza rasa, oul, smantana, sare si pier si se omogenizeaza bine. tercem la asamblare: procedam la alegere, eu am taiat foaia pe jumatate apoi la un capat am taiat fasiute subtiri iar la celalalt capat am...
Facem mai intai maioneza ,eu totdeauna fac maioneza in casa . procedez cam asa: 1 galbenus crud, 1 linguritza mustar, sare piper si ulei pana se obtine maioneza. intr.un castron punem tonul maruntit scurs de sucul in care a stat, porumbul de asemenea scurs bine si punem maioneza, zeama de...
Salata orientala
In Salate la 6 Dec 2010
Salata orientala
Cantitatile se pun in functie de nr de portii dorite eu am folosit 4 cartofi medii, 2 oua, 1 ceapa medie Cartofii taiati felii mai groase se fierb in apa cu sare. cand sunt gata fierti se pun la racit bineintelescursi de apa in care au fiert. taiem ouale in sferturi si ceapa solzisori si...
Inghetata Caramel
In Dulciuri la 6 Dec 2010
Inghetata Caramel
Ouale se bat cu zaharul bine si subtiem cu laptele. Compozitia o fierbem la foc mic pana se ingroasa . Se da la rece. Intre timp pregatim zaharul caramel astfel: se topeste zaharul pana se obtine o culoare maronie, se stinge cu laptele pt caramel si se mai fierbe pana se topeste zaharul. Se da...
Alvita cu miere
In la 30 Noi 2010
Alvita cu miere
Nucile le curatam de coji, se pun intr-o tava pe care o introducem in cuptor, unde se lasa cam 10 min la foc mijlociu cu usa cuptorului deschisa. Nucile nu trebuie sa se rumeneasca ci decat sa se prajeasca f putin. Se freaca apoi intre palme ca sa pice toata coaja si o macinam. Intr-o cratita...
Cozonac Rosenkranz
In la 30 Noi 2010
Cozonac Rosenkranz
Cele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit. trecem la framantarea aluatului: intr.un castron se cerne faina, se pun ouale, un varf de sare si aromele. Separat drojdia se dizolva in...
Mancarica de fasole verde
In la 23 Noi 2010
Mancarica de fasole verde
Cantitatile sunt in functie de cate portii se doreste sa iasa. Eu am folosit cca 500 gr fasole verde, 1 ceapa, 1 ardei gras, 5-6 ciocanele de pui si am procedat astfel: fasolica am spalat.o taiat.o si am pus.o la fiert in apa cu sare. Ciocanelele de asemenea le.am fiert in apa cu sare. Ceapa...
Faguri
In la 19 Noi 2010
Faguri
Ingredientele pt blat se omogenizeaza bine cu mixerul sau cu telul si apoi se coc in forma speciala unsa in prealabil cu putin ulei si incinsa f bine. Crema se pune la alegere eu am folosit niste prafuri pt crema de vanilie de la patiserie, insa cel mai bine e sa preparam cremele in casa sunt...
Cantitatile sunt la alegere si procedam astfel: fasolea o alegem, spalam si apoi punem la inmuiat , eventual cu o seara inainte . apoi o fierbem si aruncam primele 2 ape. Lasam la fiert cu piper, foaia de dafin pana ce se fierbe f bine fasolea.O scurgem de zeama si lasam sa se raceasca. punem la...
Muraturi asortate
In la 11 Noi 2010
Muraturi asortate
Zarzavaturile se spala se taie si se aseaza in borcane la alegere, se pun si condimentele si sarea apoi se pune apa deasupra. se pune capacul  f bine si se clatita de cateva ori. Cantitatea de zarzavaturi este in functie de cate borcane doriti sa faceti. se mai agita borcanul cateva...
Tochitura dobrogeana
In la 11 Noi 2010
Tochitura dobrogeana
1. Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat. 2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foaia de dafin si piperul boabe. 3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30...
Afisate 1 - 30 din 66 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking