Se aleg cartofi noi mai mici...se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare.Dupa ce au fiert,se scurg si se pun apoi sa se rumeneasca intr-o tigaie mai adanca cu untul.La final se adauga sare si marar tocat .Se servesc calzi
Pofta buna!
Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert.Dupa ce s-au racit putin se taie cubulete.Ceapa,castraveciorii si gogosarul se taie in felii subtiri.Se amesteca toate aceste ingrediente intr-un bol adaugandu-se putina sare si putin cimbru.Din ulei,otet,mustar se face un sis care se toarna peste...
Se fierb cartofii in coaja; se racesc,se curata si se taie felioare subtiri.Astfel cartofii taiati se pun intr-un bol impreuna cu ceapa taiata pestisor. Maioneza se face prin pasarea a doi cartofi mai fainosi amestecati cu doua lingurite de mustar,sare si piper dupa gust. Se amesteca totul...
Se spala pieptul de pui si se pune la fiert 30 min. Se taie franzela in cubulete mici se prajesc intr-o tigaie fara ulei pana se rumenesc si devin crocante. Se pregateste sosul amestecand uleiul,otetul,sarea,piperul si usturoiul pisat (daca doriti puteti opta pt usturoil verde).Salata se spala...
Se curata si apoi se spala ridichea,ceapa si marul. Se da apoi pe razatoare ridichea,marul iar ceapa se taie julien.Se adauga sarea,uleiul de floarea soarelui si otelul de mere dupa care se mesteca bine.Se serveste imediat.Este delicioasa...Pofta buna!
Masina de nuci trebuie sa fie spalata,curata si uscata.
Intr-un bol se bate cu telul zaharul si oul.Se adauga apoi faina,praful de copt,esenta si untul moale.Se amesteca cu mana pana se incorporeaza faina .Se pune apoi aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si se mai framanta putin pana...
Facem prin blender bananele pana obtinem un piure. Apoil il amestecam cu zeama de lamaie .Adaugam zaharul si uleiul si amestecam bine.Urmeaza faina,sarea,praful de copt si mirodeniile (obtional). Se amesteca bine cu telul sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga nuca de cocos si se amesteca din...
Se pune intr-un bol laptele batut,oul,zaharul si uleiul si amestecati energic cu ajutorul unui tel.
Se adauga 4 linguri de faina si praful de copt si se mai amesteca.
Daca doriti ca aluatul sa fie bicolor se imparte aluatul in doua parti...se toarna 1/3 din aluat in alt bol mic...
Toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei cu cel putin o zi inainte de preparare.
Se face o maia din drojdie,1 lingura de faina si 100ml lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-un loc caldut.
Separam albusurile de galbenusuri....
Tocam marunt frunzele de ceapa si usturoi,mararul si patrunjelul.
Fierbem ficatul si pipotele in vase separate (ficatul fierbe mai repede). Dupa ce au fiert le lasam sa raceasca si le tocam cubulete; apoi le punem peste verdeturi...
Ouale fierte le curatam si le taiem bucati,dupa care le...
Curatam si spalam ciupercile in jet de apa dupa care le taiem fasii.
Curatam, spalam si taiem ceapa cat mai mic, morcovii si pastarnacul ii dam pe razatoare.
Intr-o oala incapatoare punem lingurile de ulei si le incingem usor. Adaugam ceapa si restul legumelor taiate, amestecam si lasam...
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu cana de zahar si cescuta de apa. Galbenusurile se freaca cu un varf de cutit de sare si cescuta de ulei; ca la maioneza. Se incorporeaza galbenusurile peste albusuri, se adauga zah vanilat,esenta si cana de faina...
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine. La final se adauga cescuta de apa. Se continua mixarea.
Galbenusurile se freaca cu ulei. Se pun apoi peste albusuri,se adauga praful de copt, plicul de zahar...
Se amesteca toate ingredientele si se lasa putin la crescut.
Se intinde apoi o foaie-doua si se taie triunghiuri.
Pe fiecare triunghi se pune umplutura si se ruleaza.
Se coc la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt cca 25-30 min.
Se pudreaza !
Se freaca ouale cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa.Se adauga uleiul ca la maioneza,apoi praful de copt si faina.Se imparte apoi aluatul in doua parti .
Din prima parte se intinde o foaie intr-o tava neunsa .
Deasupra se pune dulceata in strat uniform si peste se pot presara...
Foi: Intr-un bol se amesteca laptele, zaharul, uleiul si oul. Se pune apoi o lingurita rasa de amoniac stinsa cu otet (eu am pus cateva picaturi de otet peste amoniacul din lingurita). Se adauga si faina pana aluatul devine usor de modelat (nu am tinut cont de cantitate :( Se imparte apoi...
Se inmoaie drojdia in putin lapte cald,se presara putina faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca.Intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul.
Se pune faina intr-un bol,se adauga maiaua,ouale batute bine cu zaharul,esenta,restul de lapte si untul moale. Se framanta ,dupa...
Se curata gogosarul de cotoare,seminte, dupa care se taie in patru si se pune intr-un bol adanc (lighean). Deasupra se toarna otetul,zaharul si toate celelalte ingrediente. Se lasa peste noapte amestecand in el de vreo 2-3 ori pana mergeti la culcare,iar a doua zi se pune intr-o galetusa...
Morcovul se da pe razatoare iar restul de zarzavaturi se taie la mana, fideluta. Se pun apa, otetul, sarea si zaharul pe foc sa fiarba. Cand da in clocot se pune tot zarzavatul si se lasa sa fiarba 15-20 minute, amestecand din cand in cand. Se scot apoi legumele intr-un bol si se lasa sa raceasca...