Pentru clatite amestecam toate ingredientele lichide si ouale.Adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat moale. Coacem clatitele in tigaia unsa cu ulei Pentru salata de pui, fierbem pieptul de pui,il tocam marunt,adaugam ciupercile tocate si ele mai marunt,castravetii la fel ,iar in...
Batem bucata de carne,ungem cu mustar, sare si piper,punem carnacior si ardei gras,rulam si punem bucatile in tava unsa cu ulei de masline. Adaugam sare,piper si oregano deasupra,vinul si apa si dam la cuptor. Cand este gata adaugam smantana,amestecam bine si mai lasam cateva minute la...
Punem intr-un castron,ouale cu zaharul fi frecam foarte bine. Adaugam iaurtul cu esenta de vanilie,sarea,untul topit cald,coaja de lamaie si omogenizam toate ingredientele. Adaugam faina si praful de copt si amestecam bine cu telul. Atentie, aluatul nu este foarte tare, ci o coca mai...
Cartofii se pun la fiert cu tot cu coaja.Morcovii se curata de coaja si se fierb si ei. Pieptul de pui se spala si se fierbe separat. Intre timp cat fierb legumele, noi ne apucam sa tocam marunt gogosarii si castravetii pe care ii stoarcem de zeama si ii punem intr-un castron mare. Dupa ce a...
Blatul: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nesul si batem foarte bine. Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca, apoi il taiem. Crema: Untul trebuie sa fie...
Intr-un castron rupem cu mana frunzele de salata, adaugam sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline. Amestecam si deasupra punem fasole, porumb, rosii si marar Serviti alaturi de piept de pui la gratar Pofta buna :)
Tort cu zmeura
In la 13 Noi 2012
Tort cu zmeura
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul.Se bate bine.Se adauga galbenusurile,apoi faina,praful de copt,esenta,zaharul vanilat,colorantul si zmeura si se amesteca bine.Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
Pentru inceput taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete mici si o adaugam peste ceapa. Calim putin, apoi adaugam toate piciorusele ciupercutelor, tocate si ele. Punem dupa gust, sare si piper si lasam pana se rumenesc putin. Punem umplutura intr-o...
Fierbem cartofii in coaja. Cand sunt fierti ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Separat punem putin ulei in tigaie, tocam ceapa julien si o calim bine. Cand ceapa este aproape gata, adaugam kaizerul taiat fasiute si mai calim putin pana se rumeneste putin si kaizerul. Adaugam cartofii peste...
Pastrama cu mamaliguta
In la 24 Sep 2012
Pastrama cu mamaliguta
Mamaliguta, care cred ca toti stiu sa faca. Eu am avut pastrama de vitel sarata, foarte buna. Am taiat-o bucatele si am pus-o intr-un tuci cu ulei la prajit. Am facut o mamaliguta din malai, apa, sare si putin ulei. Am pus mamaliguta in farfurie si deasupra bucatele de pastrama si...
Tort cu fructe
In la 22 Sep 2012
Tort cu fructe
Amestecam intr-o craticioara laptele cu zaharul,galbenusurile si zaharul vanilat.Punem pe foc si lasam sa fiabra la foc mic pana se mai ingroasa putin,apoi lasam sa se raceasca deoparte.Batem albusurile tare cu un praf de sare. Batem frisca tare,tare. Intr-o cana punem sucul de la ananas sau...
Dovlecei murati
In la 10 Sep 2012
Dovlecei murati
Se pune pe foc intr-o craticioara apa cu otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si mustar si foile de dafin si se lasa sa fiarba. Se spala dovleceii si se taie rondele sau pe lung in felii subtiri. Se aseaza in borcane si printre ei se pun cate 2-3 fire mici de marar uscat, apoi se toarna zeama...
Coaceti ardeii ,curatatii de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita,pt ca apoi il punem in borcane... ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele, cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama...
In primul rand curatam toate legumele si le spalam.Apoi le asezam in borcane dupa preferinta,nixte sau separate fiecare...eu am facut si mixte si separate.Asa dupa ce le-am aszat pe toate cu telina si toate cele...punem apa intr-o oala de 10 litri cel putin,adaugam otetul,sarea,zaharul,boabele de...
Alegem rosiile coapte bine si mai micute,le spalam,le lasam la scurs sau le stergem cu un servet curat sa nu mai aiba apa pe ele. Le taiem in doua daca sunt mai mici,daca sunt mai mari le taiem in sferturi.Ungem o tava cu ulei de masline si punem rosiile cu partea taiata in sus.Stropim cu putin...
Zacusca
In la 1 Sep 2012
Zacusca
In primul rand puneti vinetele la copt si ardeii capia. Intre timp, cat se coc vinetele si ardeii curatam ceapa si o punem in apa rece. Spalam bine rosiile,le taiem pe jumatate si le dam pe razatoarea cu gauri mici ,fara piele. Ceapa si morcovul (separat) le dam prin masina de tocat sau...
Tochitura de porc cu organe
In la 17 Mai 2012
Tochitura de porc cu organe
Taiem carnea de porc in cubulete si o punem in tigaie cu putin ulei.Dupa ce o intoarcem,adaugam ficatul taiat si el cubulete.Dupa ce sau rumenit putin,adaugam si inima.Le calim putin,apoi adaugam sare,piper si condimente si o cana si jumatate de apa si lasam sa fiarba pana scade din apa.Adaugam...
Se freaca oul cu zaharul.Se adauga uleiul, laptele caldut si gemul si se amesteca bine pana se topeste zaharul.Se adauga praful de copt,faina,cacaoa,si esenta si se omogenizeaza bine.Se pune compozitia intr-o tava mica (mai mica de 27 cm) unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc...
Paste cu sos si ciuperci
In Paste la 15 Mai 2012
Paste cu sos si ciuperci
Se pun pastele sa fiarba in apa cu sare. Separat se spala si curata ardeii si se taie feliute subtiri.Se pun in tigaie cu cele 5 linguri de ulei sa se caleasca bine.Se adaug ciupercile,rosiile in bulion tocate mai marunt,se adauga usturoiul tocat marunt,sare,piper,cimbru si busuioc dupa gust si...
Amestecam carnea tocata cu oul,ceapa taiata marunt,cartoful dat pe razatoarea cu gauri mici si stors de zeama,usturoiul tocat marunt,sare si piper dupa gust si putin marar.Formam cu mana umeda bilute de carne pe care le tavalim prin faina si le prajim in ulei. Luam cate o chifteluta rece si o...
Amestecam galbenusurile cu uleiul,apoi cu o cana de zahar si 6 lunguri de apa fierbinte.Amestecam bine si lasam deoparte Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam cealalta cana de zahar si batem bine pana se topeste putin zaharul.Adaugam cele 6 linguri de apa fierbinte...
Friptura de porc la cuptor
In la 17 Apr 2012
Friptura de porc la cuptor
Spalam carnea si o asezam in tava unsa cu ulei.Punem sare si piper pe ambele parti,iar deasupra oregano,cimbru si busuioc.Cu un cutit cu varf ascutit ,facem cateva gauri unde vom baga bucati de usturoi. In tava punem 2 cani de vin si 2 de apa si dam la cuptor la foc mediu la inceput,iar pe la...
Salata de paste cu ton
In Salate la 11 Apr 2012
Salata de paste cu ton
Fierbem farfalele in apa cu sare. Taiem cubulete ardeiul gras,ceapa verde si maslinele rondele. Dupa ce pastele au fiert,le clatim cu apa rece,punem cutia de ton cu tot cu ulei si amestecam bine.Adaugam legumele,piper si maioneza si amestecam bine. Serviti rece :) Pofta buna
Prajitura cu capsuni
In la 10 Apr 2012
Prajitura cu capsuni
In primul rand,curatam capsunile,le spalam,le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu 100 gr de zahar si coaja de lamaie.Adaugam treptat uleiul si la urma laptele.Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si...
Salata de Boeuf
In Salate la 10 Apr 2012
Salata de Boeuf
Cartofii se pun la fiert cu tot cu coaja.Morcovii se curata de coaja si se fierb si ei.Pieptul de pui se spala si se fierbe separat.Intre timp,noi ne apucam sa tocam marunt gogosarii si castravetii si ii stoarcem de zeama si ii punem intr-un castron mare. Tocam si pieptul de pui si il adaugam...
In Joia Mare se inrosesc ouale. Sau Sambata pentru cei care nu vopsesc Joi. Se spune ca ouale inrosite sau impistrite in aceasta zi nu se strica tot anul. Legenda spune ca, sub crucea pe care a fost rastignit Hristos, Maria Magdalena a pus un cos cu oua si ele s-au inrosit de la sangele ce cadea...
Sarmale
In Mancaruri cu carne la 9 Apr 2012
Sarmale
Punem carnea toata intr-un castron si o amestecam bine pe cea de porc cu vita, apoi adaugam orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, mararul tocat marunt si el, sare, piper si cimbru dupa gust si amestecam bine sa sa amestece toate ingredientele cu carnea. Impaturim sarmalele in varza. Punem...
In primul rand punem laptele intr-o craticioara pe foc.Adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam pana se incalzeste bine si se topeste zaharul. Intr-o alta craticioara mica punem untul la topit. Maiaua: Separat in alt castron,punem 3 linguri de faina cu pliculetele de drojdie si putin...
Friptura de miel
In la 8 Apr 2012
Friptura de miel
Se spala bine carnea. Se unge o tava cu ulei. Se pune carnea,se condimenteaza si sareaza,se toaca ceapa si usturoiul,se adauga in tava impreuna cu apa si vinul.Se da la cuptor la for mediu spre tare dar nu prea tare si se lasa pana scade din zeama si se rumeneste bine.Dupa jumatate de ora...
In primul rand facem maiaua din 3 linguri de faian cu pliculetul de drojdie si putin lapte incalzit cu o lingura de zahar.Amestecam bine,presaram faina deasupra si lasam 10-15 minute sa creasca la loc cald.Separat punem faina intr-un castron.In alt castronel punem galbenusurile pe care le...
Afisate 1 - 30 din 67 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking