Spalam ardeii apoi ii crestam in lung ,de la cotor pana la varf..Indepartam semintele si nervurile. Intr-un castron sfaramam cu ajutorul furculitei branza si apoi o amestecam cu branza de vaci,smantana,caperele,mararul taiat marunt  si cimbrul.Condimentam dupa gust cu sare si...
Tarta rustica cu mere
In la 16 Ian 2014
Tarta rustica cu mere
Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in ordinea de mai sus ,am programat masina pe functia -aluat-am lasat 1,30 h  dupa care am scos aluatul intr-un vas si l-am lasat circa 30 min la crescut. Pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il...
Prepararea cremei se face la bain -marie. Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul............un vas mai mare in care se pune apa  si vasul in care preparam crema şi pe care o vom pune peste cea cu apa fiartă. Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa...
Curatam ceapa, o taiem marunt si o sotam in cele 2 linguri de ulei. Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam pe rand ouale,laptele,uleiul,untul topit si apoi racit.Amestecam bine cu ajutorul unei palete .Mai adaugam ceapa sotata,ardeiul gras curatat,spalat si taiat cubulete...
Prajitura cu struguri
In la 10 Ian 2014
Prajitura cu struguri
Mixam ouale cu un strop de sare apoi adaugam zaharul in ploaie si  mixam in continuare circa 10 minute. Amestecam faina cernuta cu praful de copt si adaugam amestecul de mai sus apoi sucul de lamaie ,laptele si untul topit rand pe rand avand grija sa amestecam cu ajutorul unei spatule...
Alegem foile de varza si daca ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.Se curata ceapa, se taie marunt si se soteaza in  ulei.Cand ceapa devine sticloasa se adauga orezul bine spalat si se mai lasa la calit circa 5-10 min ....
Se toaca carnea si o data cu ea se da prin masina de tocat usturoiul si ardeiul iute. La acerst amestec se adauga sarea, piperul si boiaua. Se framanta bine pentru o omogenizare buna. Se adauga apa sau zeama de carne dand astfel amestecului o consistenta pastoasa. Cu aceasta compozitie se umplu...
Punem faina intr-un vas si  o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul . Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia  pe care am amestecat-o cu zaharul. Adaugam uleiul  si smantana si amestecam usor. Adaugam laptele caldut putin cate...
Fileurile de peste  spalate si scurse  se condimenteaza cu sare,piper,boia si cimbru , se stropesc cu zeama de lamaie si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Intr-un bol facem "toppingul" de branza .............dam branza pe razatoarea marea si o amestecam cu...
Preparam maiaua: intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Lasam la racit. Amestecam drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si apoi o punem peste faina oparita dar numai in momentul cand aceasta este...
Daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Dam branza de oaie pe razatoarea  mare (sau o sfaramam cu ajutorul furculitei) si apoi o amestecam cu branza de vaci, smantana, ouale si mararul taiat marunt. Condimentam cu piper alb. Amestecam....
Se curata legumele ,se spala ,se taie bucati mai mari iar apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa in care am pus un strop de sare si putin ulei de masline.Apa trebuie sa acopere legumele. Cand s-au fiert, se scot  cu ajutorul unei  palete, se lasa la scurs iar apoi se paseaza.  ...
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet dupa care le lasam sa se racoreasca si apoi le amestecam cu boabele de porumb si  cu 100 g cascaval ras. Batem bine oul si il incorporam in compozitia de mai sus. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Ungem cu unt formele si...
Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul.  Se adauga apoi ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana. Se condimenteaza boia,ardei iute,  sare si piper. Se adauga putina apa minerala (le face mai pufoase). Se amesteca bine. Cu mana inmuiata in...
Pieptul de pui se taie fasiute si se pune la fiert in apa cu sare. Lasam pana cand carnea este bine fiarta avand grija ca din cand in cand sa indepartam spuma. Cand carnea este fiarta o scoatem pe o farfurie. Spalam bucata de broccoli si o rupem in buchetele. Intr-un vas cu apa si sare care a...
Spalam fileurile de peste si le lasam la scurs. Intre timp ne ocupam de sos. Intr-un vas amestecam uleiul de masline ,cateii de usturoi feliati subtire,sarea,piperul,coaja si zeama de lamaie,vinul,mararul si caperele.Amestecam bine pentru o buna omogenizare. In acest sos marinam bucatile de...
Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare. Amestecam dovleacul ras cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o cratita punem untul la topit si apoi adaugam amestecul de dovleac-zahar. Lasam la calit circa 15 min dupa care lasam dovleacul la racit....
Dulceata de gutui cu nuci
In la 30 Noi 2013
Dulceata de gutui cu nuci
Curatam gutuile de puf,le spalam,le taiem in jumatate si indepartam partea lemnoasa.Taiem cubulete gutuile si le stropim cu zeama de la o lamaie . Facem siropul................fierbem apa cu zaharul pana cand obtinem un sirop legat.Cum ne dam seama daca siropul este...
Se spala ardeii apoi le taiem cotorul ca un capac si scoatem semintele si nervurile. Intr-un bol facem urmatorul amestec.............cu ajutorul unei furculite sfaraman branza de oaie pe care o amestecam cu smantana,branza Philadelphia ,usturoiul dat prin presa,rosmarinul  si brandy.Se...
Chifle cu masline
In la 20 Noi 2013
Chifle cu masline
  Punem faina intr-un vas  si o amestecam cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam  uleiul si drojdia pe care o faramitam usor cu mana. Turnam usor apa .Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elasticAcoperim...
Mai intai ne ocupam de fructe..............punem murele intr-o strecuratoare si le spalam cu  apa rece.Le lasam la scurs pana sunt bine uscate si apoi le punem intr-un bol si le amestecam cu faina. Trecem la prepararea aluatului.................separam galbenusurile de albusuri. Adaugam...
Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min. Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust....
Spalam rosiile si le taiem in patru. Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si semintele. Mixam atat rosiile cat si ardeii in robot sau le dam prin masina de tocat. Punem totul intr-un vas(eu am folosit un ceaun)si adaugam dupa gust sare, piper si zahar. Adaugam de asemenea...
Compot de pere
In la 29 Oct 2013
Compot de pere
Perele se spala ,se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate. In fiecare borcan am asezat bucatile de pere  astfel  incat sa nu fie  mult loc liber in borcan deoarece fructele dupa ce se...
Pizza mexicana
In Pizza la 15 Oct 2013
Pizza mexicana
Punem faina intr-un vas si amestecam cu drojdia.Adaugam laptele,uleiul si sarea.Framantam dupa care dam aluatul rezultat la rece (la frigider) circa 30 min. Scoatem aluatul de la rece si il intindem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Stropim aluatul cu cateva picaturi de ulei de...
Pizza briosa
In Pizza la 14 Oct 2013
Pizza briosa
Punem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata ,zaharul si sarea. Adaugam uleiul si apa si framantam. Acoperim aluatul si-l lasam la cald, la dospit circa o ora. In  timp ce aluatul este la dospit ne ocupam de umplutura:taiem baconul fasii subtiri,radem cascavalul.si taiem...
Pizza cu ton
In la 11 Oct 2013
Pizza cu ton
Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si adaugam  rand pe rand. drojdia dizolvata in lapte,sarea,zaharul,oregano ,uleiul si la final apa.Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elastic.  Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie...
Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si adaugam celelalte ingrediente rand pe rand.Framantam.Rezulta un aluat mai tare pe care il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit,la cald, timp de 1 ora. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata si cu ajutorul sucitorului...
Pizza rustica
In la 6 Oct 2013
Pizza rustica
 Aluatul l-am preparat la masina de paine.Am pus in cuva masinii ingredientele in ordinea in care sunt scrise mai sus si am programat masina la programul corespunzator aluatului pentru pizza.Cand aluatul este gata facut il  Cu ajutorul  varfurilor degetelor intindem aluatul pe...
  Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijlocul acesteia si punem apa fierbinte (circa 150 ml) in care am dizolvat drojdia si sarea .Amestecam bine  si apoi adaugam uleiul .Framantam.Trebuie sa rezulte un aluat moale,elastic care sa nu se lipeasca de maini.pe care il lasam la...
Afisate 91 - 120 din 545 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking