Clatite pufoase reteta Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma...
Clatite pufoase reteta Crema de ciocolata: Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana crema se raceste bine si se intareste. Clatite: Punem...
Clatite pufoase reteta Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa Breville Panini Maker . Punem...
Clatite pufoase reteta Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se adauga afinele in compozitie. Lasam...
Clatite cu Finetti
In Dulciuri la 28 Iul 2015
Clatite cu Finetti
Ouale se pun intr-un castron si se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Se adauga uleiul si faina si se omogenizeaza. Vom obtine un aluat dens ce-l vom subtia cu lapte rece. Turnam lapte putin cate putin pana obtinem consistenta...
Crema: Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul, apoi turnam laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale. Omogenizam, dam deoparte si lasam sa se...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului....
Galbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana se infierbanta foarte bine si incepe...
Prajitura cu mere
In la 4 Apr 2015
Prajitura cu mere
Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit. Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi...
Frunzele de varza se desprind de pe cotor si se pun la desarat in apa rece. Se va schimba apa de cateva ori. Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cca 50 ml ulei de masline. Se adauga jumatate din conserva de rosii si se omogenizeaza. Ciupercile se...
Focaccia cu ciuperci
In Pizza la 17 Mar 2015
Focaccia cu ciuperci
Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Punem aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si il intindem bine cu mana. Dupa ce am intins aluatul incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful...
Cozonac de post
In Dulciuri la 17 Mar 2015
Cozonac de post
Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat sucul de portocale si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen. Turnam si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit...
Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni , pentru ca necesita mai mult timp. Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros...
Blat: Untul il punem intr-o craticioara si-l topim la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata bucati mari cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul racit si omogenizam. In...
Prajitura cu ciocolata
In la 2 Ian 2015
Prajitura cu ciocolata
Blat: Biscuitii rupti bucati se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Se adauga zaharul, cacaoa si untul topit. Se mixeaza din nou pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie firimicioasa. Se rastoarna intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru), se taseaza cu mana, apoi bine...
Blat: Punem intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele si untul de cocos. Le topim la foc mic sau la microunde. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa in care vom adauga pe rand cele 3 oua, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam nuca de cocos si faina amestecata...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face “tepi” atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si esenta de vanilie,...
Stratul de cartofi: Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Umplutura: Ceapa si morcovul tocate marunt se pun la calit in...
Prajitura cu ananas
In la 21 Dec 2014
Prajitura cu ananas
Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante. Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharulsi extractul de lamaie si mixam pana obtinem o spume consistenta. Extractul de lamaie...
Cupcakes cu crema de mure
In la 21 Dec 2014
Cupcakes cu crema de mure
Branza se mixeaza cu zaharul, untul topit si esenta pana obtinem o crema fina. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema pufoasa in care vom incorpora usor iaurtul de baut. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Compozitia...
Salata Chef Smart
In Salate la 9 Noi 2014
Salata Chef Smart
Preparam sosul vinegreta: Intr-un borcan mic cu capac punem toate ingredientele. Inchidem capacul si agitam bine de tot, pana obtinem un amestec omogen. Salatele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucati potrivite pentru spatiul de taiere al aparatului. Boabele de porumb se...
Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul. Intr-un vas incapator se caramelizeaza zaharul. Cand a devenit...
Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie cu ajutorul Salad Chef Smart, forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Curatatul ciupercilor de coaja este o optiune pur personala. Daca voi nu vreti sa le curatati nu e absolut nici o problema, ba din contra, chiar mai...
Lapte de pasare
In Dulciuri la 30 Sep 2014
Lapte de pasare
Intr-o cratita mai lata se pune la fiert laptele. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se da focul la minim si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus. Se pun la fiert in...
Gogosi de post
In Dulciuri la 30 Sep 2014
Gogosi de post
Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si...
Friganele dulci
In Dulciuri la 30 Sep 2014
Friganele dulci
Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul si extractul de vanilie. Turnam incet laptele si omogenizam. Inmuiem feliile de paine in acest amestec, apoi le punem la prajit in tigaia cu putin ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi...
Mai intai vom prepara crema , pentru ca necesita un pic de timp. Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor...
O noapte la Venetia
In la 29 Aug 2014
O noapte la Venetia
Blat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava...
Tort cu bezea si piersici
In la 27 Aug 2014
Tort cu bezea si piersici
Blat de tort: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat...
Blat: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi incorporam in crema de oua. Albusurile le batem...
Afisate 31 - 60 din 1122 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking