Seara buna !!!La mulți ani frumoși și binecuvântati ,multa sanatate ,tuturor celor ce azi isi serbeaza ziua numelui!La multi ani Andrei !La multi ani Andreea!!!!
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt. Albusurile le...
Spalati, curatati si taiati bucati legumele : morcovul , ceapa si telin [ nu conteaza forma , cam de 2-3 cm ].
Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical atasand la acesta vasul cu...
Ceapa se toaca marunt, ardeiul si rosiile cubulete.
Se caleste in putin ulei ceapa, apoi se adauga ardeiul si se calesc impreuna cateva minute.
Cand s-au inmuiat putin, se adauga rosiile, sare,...
Blatul:
Ciocolata o topiti pe baie de aburi.
Separati ouale. Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Incorporati untul moale, mixati, apoi ciocolata topita. Adaugati lapte si vanilia....
Noapte buna ,Bucatarasi !!!Noi am cinat dietetic. fara zahar , fara lapte , fara oua . cu umplutura de ciocolata neagra si dulceata [ tot fara zahar ] de capsuni !!!
Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete.
Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta.
Curatam ceapa,...
Din ulei si condimente facem o pasta cu care ungem puiul pe care il punem intr-un vas de yena cu capac si il dam la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.
Spalam bine cartofii si ii punem la...
Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între...
Punem apa la fiert intr-o oala. Separat tocam toate zarzavaturile (o ceapa, morcov, pastarnac, ardei) si le calim putin in ulei. Adaugam si bulionul. Le rasturnam peste apa care e pusa la foc si...
În cuva aparatului se pun uleiul, ceapa tocată mărunt, bucăţile de carne spălate şi 4 căni de apă. Se apasă butonul MENIU, se setează programul PILAF, după care se...
Intr-un bol am frecat untul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat faina si praful de sare. Am obtinut un aluat tare pe care l-am pus la frigider 20 de minute.
Branza dulce am...
Socata reteta bunicii
In jumatate de litru de apa fierbinte dizolvati zaharul, apoi lasati la racit. Amestecati cu restul de apa, zeama si pulpa de lamaie, adaugati florile de soc spalate si...
Feliem pieptul de pui în fâșii lungi pe care le masăm cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi le condimentăm cu sare, pudră de ghimbir și boia de ardei dulce...
In primul rand trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei . Pregatim doua tavi pe care punem hartie de copt. Pe fiecare tava desenam un cerc cu diametru de 20 cm .
Pornim...
Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu branza faramitata, apoi se adauga otetul, chimenul macinat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se inveleste in folie...
Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie(nu d-alea de pus pe cap:)) ) , in ceaun.
Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat,...
Mod de preparare blat:
Ciocolata o taiem bucatele mici si o punem impreuna cu uleiul intr-un castron de inox la topit pe baie de abur,cu flacara aragazului pe minim,amestecand continuu pana se...