Gulas unguresc
In la 14 Mar 2017
Gulas unguresc
Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici....
Pentru blat , pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de...
Într-o tava pentru 6 briose, asezi câte 2-3 felii de bacon în fiecare adâncitura, astfel ca formele sa fie îmbracate la interior. Legumele mexicane (decongelate si bine scurse) le amesteci cu pieptul de curcan taiat cât mai mic si condimentezi cu sare, piper...
Cureti ardeiul de seminte si dovlecelul de coaja si le tai felii subtiri. Ceapa verde si ciupercile le tai marunt si pui toate legumele intr-un castron si le amesteci. Adaugi telemeaua data pe razatoarea mica si adaugi sare, piper si patrunjel, dupa gust.  Intinzi aluatul cu sucitorul si...
Scoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa, in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale, cat si pentru bain-marie. Incingi tigaia si prajesti feliile de bacon (fara ulei, deoarece va lasa baconul), apoi le...
Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular, pentru a nu se lasa compozitia. La final, adaugi esenta si faina in...
Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul...
Bati ouale pana cand se omogenizeaza compozitia (cca. 1 minut). Adaugi alternativ, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, si laptele. Adaugi parmezanul ras, maslinele verzi taiate in feliute subtiri, sardinele scurse de lichidul din conserva si zdrobite cu furculita, uleiul de...
Amesteci ouale cu faina. Adaugi zaharul, laptele si sarea si le bati bine impreuna. Adaugi zaharul vanilat si mixezi pana se omogenizeaza. Lasi sa se odihneasca 15-20 minute, timp in care incingi plita. Torni cate un polonic din compozitie si il intinzi bine. Lasi compozitia sa se rumeneasca...
Pentru aluat, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza. Invelesti aluatul...
Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor, pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti. Topesti untul si il lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cernuta impreuna cu praful de copt si...
Mixezi urda cu ouale si smantana, apoi adaugi mararul tocat marunt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi o foaie de aluat si netezesti cu sucitorul. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2 cm....
Mixezi in robot, sfecla, catelul de usturoi, ouale, uleiul si laptele. Dupa ce obtii o crema fina, adaugi toata faina si mixezi pana la inglobarea perfecta. Vei obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingi o tigaie teflonata, o ungi cu un strop de ulei de masline si adaugi...
Speli dovleceii si ii tai cubulete. Ceapa si ciupercile le tai marunt, iar cascavalul il dai pe razatoare. Separat, mixezi ouale si adaugi smantana, apoi faina cernuta cu praful de copt, uleiul, sarea si piperul. Amesteci cu robotul de bucatarie, la viteza cea mai mica. Pui dovleceii, ceapa si...
Intr-un vas, amesteci drojdia dizolvata in laptele caldut. Separat, in alt vas, pui faina, ouale intregi, zaharul si putina sare. Adaugi laptele cu drojdia, coaja de lamaie si esenta de rom. Framanti bine, turnand treptat untul topit, pana se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Lasi la...
Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar (sau le tragic la tigaie), sa se inmoaie putin. Calesti ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul...
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si sarea. Programul masinii mele de paine este de o ora si 15 minute (timp in care a framantat si a...
Supa crema de sparanghel
In la 4 Mar 2017
Supa crema de sparanghel
Calesti in unt, ceapa tocata marunt si telina taiata felii, pana cand ceapa este moale. Adaugi usturoiul felii si mai calesti 1 minut. Adaugi supa de pui, putina sare si piper negru si fierbi 5 minute, cu capac. Intre timp, tai sparanghelul segmente, il pui in oala si continui fierberea cu...
Topesti ciocolata cu untul pe baie de aburi, o lasi sa se raceasca putin si adaugi zaharul si migdalele macinate. Freci bine compozitia si o lasi sa se raceasca. Adaugi galbenusurile. Bati albusurile spuma si le incorporezi treptat si usor in compozitia de ciocolata. Ungi cu unt o forma si...
Pentru aluat , amesteci brânza cu laptele, uleiul și sarea, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt. Întinzi o foaie de aluat de circa 50 x 30 cm, peste care întinzi carnea tocată ce a fost amestecată cu ceapa tăiată mărunt, cașcavalul tăiat cubulețe, albușul...
Calesti ciupercile in doua linguri ulei de masline. Adaugi ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de ciuperci. Adaugi patrunjelul tocant marunt si ouale si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust. Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat....
Pentru aluat , tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, pregatesti umplutura ; cureti merele de coaja si le...
Fierbi pennele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgi fara a le clati si le lasi deoparte. Rupi buchetelele de conopida, le speli si le pui la fiert in apa cu sare. Le fierbi 10 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Le scurgi de apa si le lasi deoparte. Speli rosiile si le tai...
Fierbi pieptul de pui, dupa care il dai deoparte sa se raceasca. Intre timp, prepari maioneza din galbenusul unui ou fiert tare si racit si celalalt galbenus crud. Acestea le amesteci foarte bine, adaugand cate putin din ulei si zeama de la o jumatate de lamaie. Cand se obtine cantitatea dorita...
Desert prajitura Buburuza
In la 1 Mar 2017
Desert prajitura Buburuza
Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul și continui mixarea până când obții o bezea si apoi încorporezi gălbenușurile. La final, se adaugă făina cernută și se amestecă ușor, de jos în sus, cu o spatulă. Transferi compoziția...
Invartita cu dovleac
In la 28 Feb 2017
Invartita cu dovleac
Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora. Intre timp, razi...
Intr-un vas, pui untul moale, oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Carnea de pui taiata cubulete, o condimentezi cu piper, boia de ardei dulce si sare si o prajesti pe toate partile, timp de...
Ciorba de pui
In la 28 Feb 2017
Ciorba de pui
Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea timp de 40 de minute, deoarece fiind pui de tara, ar fi durat prea mult timp sa fiarba normal....
Afisate 721 - 750 din 873 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking