Ciorba de pui cu legume
In la 26 Mai 2015
Ciorba de pui cu legume
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie sa spalam pieptul de pui si sa-l punem la fiert intr-o oala incapatoare, umpluta cu apa pe jumatate pentru inceput. Acoperim oala si lasam sa fiarba pana cand apare spuma la suprafata apei. Incercam daca puiul se patrunde usor cu furculita, indepartam spuma...
Incepem sa pregatim musacaua curatand cartofii, spalandu-i si punandu-i la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce acestia se pot patrunde usor cu furculita ii scurgem de apa si incepem sa ii pasam. Adaugam laptele, untul si sarea si continuam sa amestecam pana devin ca o crema. Dam compozitia...
Pentru aceasta mancare vom avea nevoie de cartofi pe care ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ungem o tava cu ulei si asezam cartofii in ea si ii asezonam cu sare. Separat intr-o tigaie punem ceapa la calit cu putin ulei si o cescuta cu apa. Dupa cateva minute adaugam si usturoiul taiat...
Ciorba radauteana
In la 5 Apr 2015
Ciorba radauteana
Intr-o oala incapatoare punem apa rece si punem pieptul de pui intreg la fiert. Intre timp taiem legumele in bucati mari, ceapa o lasam intreaga pentru a nu se desface.  Scoatem spuma lasata de pui pana cand apa devine clara. Atunci cand carnea nu mai lasa spuma, adaugam legumele:...
File de pangasius pane 2
In la 4 Apr 2015
File de pangasius pane 2
Se pregateste un amestec din faina, sare, piper si praf de copt. Se adauga si oul si se amesteca. Adaugam apoi si laptele treptat pana se formeaza o pasta. Cand este gata, pestele se portioneaza in bucati egale. Acestea se vor trece prin compozitia preparata mai devreme. Se va incinge o tigaie...
Pieptul de pui se portioneaza in cubulete sau fasii si se pune la fiert pana se patrunde usor cu furculita. Cand face spuma se ia de deasupra cu o lingura pana se limpezeste zeama. Buchetelele de broccoli se vor pune separat la fiert cand apa da in clocot pentru 10 minute, pana se taie usor cu...
File de pangasius pane
In la 24 Mar 2015
File de pangasius pane
Fileul de pangasius se portioneaza, se condimenteaza si se stropeste cu putina lamaie. Oul se bate cu furculita. Pestele se trece intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se pune pe foc intr-o tigaie cu ulei incins. Se lasa pana cand se patrunde si prinde crusta. Se serveste cald...
Spanacul se spala bine si se curata de pamant. Se pune un vas cu apa la fiert si cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga spanacul. Se lasa la oparit pentru 2 minute. Se scurge apoi de apa intr-o strecuratoare. Se pune apoi intr-un vas cu apa rece pentru a-si mentine culoarea verde si...
Cartofii se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Trei oua se fierb ca sa fie tari. Dupa ce fierb cartofii se las sa se raceasca, se curata si apoi se taie felii. Ouale se decojesc si apoi se taie rondele.  Separat amestecam smantana cu cele doua oua crude si laptele....
Ciulama de ciuperci cu pui
In la 14 Mar 2015
Ciulama de ciuperci cu pui
Ceapa si usturoiul se taie marunt, ciupercile se feliaza si pieptul de pui se taie cubulete. Punem ceapa la calit, dupa cateva minute se adauga si usturoiul si se lasa pana cand devin sticloase. Adaugam pieptul de pui si il calim pana devine alb pe toate partile. Dupa aceea adaugam...
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se pune o oala incapatoare cu putin ulei la incins dupa care se adauga ceapa si se lasa cateva minute la calit. Apoi se adauga si usturoiul. Intre timp tocam cubulete ardeiul, il adaugam in tigaie si calim pana cand legumele devin moi. Rosiile le oparim...
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun apoi intr-o tigaie cu putin ulei pe foc sa se caleasca. Se adauga zaharul si se amesteca usor. Dupa ce capata o culoare aramie si se inmoaie, se iau de pe foc si se adauga scortisoara. Deasupra se adauga si nuca macinata si se amesteca...
Se spala orezul in cateva ape si se scurge de apa. Se pune la fiert impreuna cu 2 1/2 cani de apa. Separat se fierb putin legumele mexicane pana devin moi. Ceapa si ciupercile se trag separat intr-o tigaie pana se inmoae usor. Cand orezul a absorbit toata apa si s-a umflat, se adauga si...
Fursecuri cu lamaie
In la 24 Ian 2015
Fursecuri cu lamaie
Untul se lasa intai sa se moaie la temperatura camerei. Se mixeaza apoi untul cu zaharul pana devin o crema. Se adauga apoi ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine. Se adauga sucul de la lamaie, coaja si esenta de vanilie si se amesteca. Se adauga faina in ploaie putin cate putin si se...
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas se pune branza de vaci care se va amesteca cu ouala pana ce acestea se incorporeaza bine. Se adauga deasupra zaharul si se continua amestecul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala. Dupa aceea se adauga faina cate putin si praful de...
Paste Carbonara
In la 24 Ian 2015
Paste Carbonara
Intr-o tigaie se prajeste usor pastrama sau kaizerul. Separat intr-o craticioara batem ouale si adaugam smantana din belsug amestecand usor si incorporam si parmezanul. Aceasta compozitie o adaugam pe foc peste carnea rumenita din tigaie. Lasam ca acest sos putin pe foc amestecand continuu pana...
Se pune laptele pe foc sa fiarba. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se dizolva. Cand ajunge in punctul cand fierbe se da focul la mic si se adauga in ploaie grisul, amesecand continuu. Se lasa pe foc in jur de 15 minute si in tot acest timp se amesteca. Acesta se va...
Se pune malaiul intr-o tigaie si se adauga apa rece deasupra si se amesteca pana se desface malaiul. In felul asta nu exista riscul sa se formeze cocoloase. Punem tigaia pe foc mediu si continuam sa amestecam 5 minute pana incepe sa fiarba apa si se formeaza o pasta. Cand incepe sa dea in clocot...
Pentru prepararea crustei vom avea nevoie de un vas adanc in care vom mixa untul si zaharul pana se formeaza o pasta. Adaugam oul si il incorporam continuand sa amestecam. La final adaugam praful de sare si faina treptat pana la formarea unui aluat nu prea tare, pe care il dam la frigider pentru...
Se taie untul cubulete si se freaca intr-un vas cu o lingura de lemn pana capata o consistenta moale. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se formeaza crema. Se adauga ouale pe rand cu praful de sare si se amesteca pana la incorporare. Se adauga nuca macinata si ciocolata...
Se taie varza fideluta si se indeparteaza cotorul, se freaca cu sare si se lasa sa se inmoaie putin. Se pune apoi la calit cu putin ulei si o ceasca de apa ca sa nu se prinda de fundul tigaii. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana se inmoaie putin. Spre finalul fierberii se adauga...
Ouăle se amesteca cu faina, într-un bol cu telul. Adăugaţi treptat laptele şi apa minerala. La urma se adauga sarea şi untul şi se amesteca până când se obţine un aluat subţire şi cremos ca smantana. Lăsaţi aluatul să se odihnescă putin. Încingeţi tigaia...
Crema de zahar ars
In la 20 Noi 2013
Crema de zahar ars
Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie. Imediat ce s-a topit rotim vasul foarte repede pentru a tapeta peretii uniform. Il lasam apoi sa se raceasca. Intre timp acesta se va intari si se va crapa. Crema o pregatim separat intr-un vas...
Salata de vinete
In Salate la 19 Noi 2013
Salata de vinete
Se iau cele doua vinete coapte, curatate si spalate (eu le-am avut pastrate la congelator) si se aseaza pe un platou de lemn si se toaca marunt cu un tocator de lemn pentru a nu se oxida sau inegri. Ele se aseaza intrun vas de yena, se sareaza, se adauga putin ulei si se amesteca. Separat se...
Ciorba de legume cu galuste
In la 19 Noi 2013
Ciorba de legume cu galuste
Spalam legumele si apoi le taiem marunt... Intr-o oala adanca punem intai legumele la fiert in putina apa si ulei pentru a se cali si acoperim cu un capac. Cand sunt aproape fierte adaugam 1,5 l apa, bulionul. Intre timp pregatim galustele astfel: separam ouale - albusurile le batem...
Iata cum se prepara Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone Pregateste o cafea si indulceste-o dupa gust. Las-o sa se racoreasca si adauga un strop de rom. Ia un vas in care sa poti bate albusurile si putina sare cu mixerul, pana devin spuma si isi dubleaza volumul. Adauga apoi...
Chec clasic marmorat
In la 18 Noi 2013
Chec clasic marmorat
Intr-un vas separa albusurile de galbenusuri. Cu un mixer, bate albusurile cu praful de sare pana cand se fac spuma si se intaresc. Adauga apoi zaharul treptat si mixeaza dupa fiecare lingura. Spuma se va intari si va avea o consistenta pufoasa si lucioasa. Separat amesteca galbenusurile cu...
Se fierb macaroanele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj, se scurg si se limpezesc putin cu apa rece. Se freaca separat intr-o strachina branza de vaci cu 3 oua, o ceasca de lapte, o lingura de unt, sare.  Se amesteca cu macaroanele intr-un vas, usor, sa nu se striveasca...
Spaghetti Bolognese
In la 28 Oct 2013
Spaghetti Bolognese
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in cele doua linguri de ulei. Urmeaza ardeiul si morcovul care se calesc pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si cescuta cu apa si se lasa la calit, amestecandu-se putin din cand in cand sa se intrepatrunda cu legumele si sa nu se lipeasca de...
Vinetele si dovleceii se spala, se curata și se feliaza. Bucățile de vânătă se săreaza și se lasa putin la scurs de sucul amar.  In tigaie incingem ulei si calim bucațile de vinete, pana devin usor moi. Le scoatem pe o farfurie si procedam la fel cu dovleceii. Se călesc...
Afisate 1 - 30 din 34 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking