Acqua cotta

Postat de ianculubita in Aperitive / Garnituri
12 Feb 2012 | 11251 vizualizari
Acqua cotta

Va mai recomand aceasta reteta tot de la Mihaela mea din Italia;la prima vedere pare foarte complicata dar va asigur ca nu este asa,iar gustul este superb si sanatoasa cu multe legume.Dupa cum poate stiti si voi,sunt unele retete care nu pot fi traduse cuvant cu cuvant si le folosim si noi asa cum sunt;aceasta reteta ar insemna apa fiarta,ceea ce nu are nici o legatura;printre ingrediente se numara si bobul;acesta se aseamana cu fasolea,pastaile au boabe mari albe si gustoase;eu daca nu am avut bob,nici nu stiu daca se gaseste in conserve,am folosit fasole cu bobul mare;de asemenea va mai spun ceva,aceasta reteta se pregateste intr-un vas mare iar la final se pune in vase mici si se serveste direct din ele.

Ingrediente

  • 1ardei iute
  • 1ardei gras rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1ceapa rosie
  • 1bucata de praz
  • tulpina de telina
  • 1morcov
  • 1cutie mica de mazare
  • 1cutie de fasole cu bobul mare
  • 1mana de frunze de stevie(eu am folosit 3cubulete congelate de spanac)
  • 4rosii
  • 20ml ulei de masline
  • oua
  • parmezan sau cascaval ras
  • sare,piper

Mod de preparare

In cratita cu ulei incins,pui ceapa taiata pestisor,prazul si tulpina de telina rondele,morcovul si ardeiii cubulete,2catei de usturoi zdrobiti si lasi sa se caleasca 2-3min,dupa care adaugi rosiile oparite,decojite si taiate felii,mazarea,fasolea scurse si clatite cu apa rece,spanacul(de preferinta frunze congelate nu cubulete cu frunzele tocate),1ceasca de apa fiarta, condimentezi,acoperi vasul si lasi sa fiarba incet pana scade 30-40min;intre timp,prajesti o felie de paine,o stropesti cu ulei de masline o freci cu usturoi sau dupa preferinta pui deasupra un varf de usturoi pisat,pui felia in vasul mic,deasupra mancarea de legume,peste legume spargi 1ou,peste ou pui parmezan sau cascaval ras si dai la cuptor cateva minute cat se leaga oul;se serveste cald direct din vas.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Acqua cotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Saleuri cu cascaval

Postat de bucatarie_marocana

Saleuri cu cascaval

-Intindeti niste unt topit peste aluat ca sa ajutam branza sa se lipeasca. -Presarati peste aluat piper, sare, boia de ardei, puteti sa presarati orice condimente doriti. -Presarati si...

Citeste continuarea

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Postat de rocsi_1612

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2012, 09:38
Wow!!! Ce bine arata!!!!
la 12.02.2012, 10:56
bun bun
la 12.02.2012, 11:09
prezentarea si rezultatul = exceptionale!
la 12.02.2012, 11:10
super
la 12.02.2012, 11:25
ce bine arata minunat

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking