Acqua cotta

Postat de ianculubita in Aperitive / Garnituri
12 Feb 2012 | 11235 vizualizari
Acqua cotta

Va mai recomand aceasta reteta tot de la Mihaela mea din Italia;la prima vedere pare foarte complicata dar va asigur ca nu este asa,iar gustul este superb si sanatoasa cu multe legume.Dupa cum poate stiti si voi,sunt unele retete care nu pot fi traduse cuvant cu cuvant si le folosim si noi asa cum sunt;aceasta reteta ar insemna apa fiarta,ceea ce nu are nici o legatura;printre ingrediente se numara si bobul;acesta se aseamana cu fasolea,pastaile au boabe mari albe si gustoase;eu daca nu am avut bob,nici nu stiu daca se gaseste in conserve,am folosit fasole cu bobul mare;de asemenea va mai spun ceva,aceasta reteta se pregateste intr-un vas mare iar la final se pune in vase mici si se serveste direct din ele.

Ingrediente

  • 1ardei iute
  • 1ardei gras rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1ceapa rosie
  • 1bucata de praz
  • tulpina de telina
  • 1morcov
  • 1cutie mica de mazare
  • 1cutie de fasole cu bobul mare
  • 1mana de frunze de stevie(eu am folosit 3cubulete congelate de spanac)
  • 4rosii
  • 20ml ulei de masline
  • oua
  • parmezan sau cascaval ras
  • sare,piper

Mod de preparare

In cratita cu ulei incins,pui ceapa taiata pestisor,prazul si tulpina de telina rondele,morcovul si ardeiii cubulete,2catei de usturoi zdrobiti si lasi sa se caleasca 2-3min,dupa care adaugi rosiile oparite,decojite si taiate felii,mazarea,fasolea scurse si clatite cu apa rece,spanacul(de preferinta frunze congelate nu cubulete cu frunzele tocate),1ceasca de apa fiarta, condimentezi,acoperi vasul si lasi sa fiarba incet pana scade 30-40min;intre timp,prajesti o felie de paine,o stropesti cu ulei de masline o freci cu usturoi sau dupa preferinta pui deasupra un varf de usturoi pisat,pui felia in vasul mic,deasupra mancarea de legume,peste legume spargi 1ou,peste ou pui parmezan sau cascaval ras si dai la cuptor cateva minute cat se leaga oul;se serveste cald direct din vas.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Acqua cotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada aperitiv cu carne

Postat de Mokuska

Rulada aperitiv cu carne

Tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt.  Foile se ung separat cu unt, se presara cu piper si sare,  se aseaza una peste alta, dupa care se pun in tava tapetata, lasand o parte mai...

Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu verdeata

Postat de caroline

Aperitiv clatite cu verdeata

Intr-un ibric la foc mic ( sau la microunde) topim untul, apoi il lasam sa se racoreasca putin.  Separat punem intr-un bol ouale si le batem spuma cu laptele. Punem putina sare ( dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2012, 09:38
Wow!!! Ce bine arata!!!!
la 12.02.2012, 10:56
bun bun
la 12.02.2012, 11:09
prezentarea si rezultatul = exceptionale!
la 12.02.2012, 11:10
super
la 12.02.2012, 11:25
ce bine arata minunat

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking