Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 2 lg ulei
- 2 lg apa
- 1plic praf de copt
- 7 lg faina
- Crema:
- 3 galbenusuri
- 1 pachet de unt
- 150 g zahar pudra
- 3 lg de cacao
- Glazura:
- 3 lg de apă
- 3 lg de zahar
- 3 lg de cacao
- 50 g unt
- Sirop:
- 400 ml apă
- 200 g zahar
- 2 plicuri de capuccino
Mod de preparare
BLAT:
Pentru blat batem spuma albușurile cu zaharul, iar galbenușurile le amestecam cu uleiul si le turnăm peste albușuri. In aceasta compoziție se mai adaugă praful de copt stins, cacaoa , apa si făina și se amestecă ușor. Turnăm compoziția intr-o tavă unsa si tapetată cu faina si o introducem la cuptor timp de 30 de minute.
SIROP: Punem apa la încalzit și după aceea turnăm zaharul si pliculețele de capuccino. Lăsam să se răcească.
CREMA: Amestecam untul care trebuie să fie la temperatura camerei cu zaharul pudra, galbenușurile si cacaoa.
GLAZURA:Facem un sirop din apa cu zahar și adăugăm cacaoa și untul.
ASAMBLARE:Blatul se însiropeaza bine si se umple cu cremă,iar la sfarșit picuram glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandină" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|