Amandină

Postat de deny77 in Prajituri
4 Sep 2012 | 4882 vizualizari
Amandină

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 1plic praf de copt
  • 7 lg faina
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet de unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 lg de cacao
  • Glazura:
  • 3 lg de apă
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg de cacao
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 400 ml apă
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de capuccino

Mod de preparare

BLAT:

Pentru blat batem spuma albușurile cu zaharul, iar galbenușurile le amestecam cu uleiul si le turnăm peste albușuri. In aceasta compoziție se mai adaugă  praful de copt stins, cacaoa , apa si făina și se amestecă ușor. Turnăm compoziția intr-o tavă unsa si tapetată cu faina si o introducem la cuptor timp de 30 de minute.

SIROP: Punem apa la încalzit și după aceea turnăm zaharul si pliculețele de  capuccino. Lăsam să se răcească.

CREMA: Amestecam untul care trebuie să fie la temperatura camerei cu zaharul pudra, galbenușurile si cacaoa.

GLAZURA:Facem un sirop din apa cu zahar și adăugăm cacaoa și untul.

ASAMBLARE:Blatul se însiropeaza bine si se umple cu cremă,iar la sfarșit picuram glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandină" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de amandina-varianta Miha

Postat de Constelatialeu

Reteta de amandina-varianta Miha

Iata cum se prepara Reteta de amandina-varianta Miha Blat : Eu am ales sa coc 3 blaturi separat, din compozita obtinuta am impartit-o in 3 parti egale si am copt 3 foi in tava cu dimensiunea...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2012, 21:36
Bunăăăăăă rauuu!!!
la 04.09.2012, 23:00
la 05.09.2012, 01:23
la 05.09.2012, 08:37
Imi place amandina
la 05.09.2012, 08:50
imi place

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking