Amandina de post

Postat de Teo in Mancaruri de post
20 Mar 2014 | 9804 vizualizari
Amandina de post

Ingrediente

Blat:

  • 2cani de zahar
  • 2 cani de apa
  • 100ml ulei
  • 4 cani de faina
  • 6 lingururi de gem
  • scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 1 cana nuci prajite

Sirop:250ml apa

  • 100g zahar
  • 100g margarina
  • 2 linguri caca
  • esenta rom

Glazura:2 linguri cacao

  • 200g margarina
  • 200ml frisca vegetala
  • 50gciocolata de mehaj

Mod de preparare

Mod de preparare:

ardem jumatate din cantitatea de zahar ,apoi  dizolvam cu apa pe foc;dupa racire adaugam jumatate dde zahar ramasa,uleiul,cacao,faina, praful de copt si bicarbonatul stins,scortisoara si gemul.Amestecam,totul,adaugam si nuca si turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. coacerea dureaza cam 35-40min.Fierbem siropul ,lasam un pic la racit pana taiem blatul in patrate;insiropam usor fiecare patrat.

Pentru glazura topim 100g margarina cu 2 linguri cacao si 200ml frisca vegetala:turnam glazura usor racita peste fiecare bucata in parte si mai impodobim cu cate un mot ,caci  ''se poarta''.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Amandina - prajitura copilariei

Postat de deyutzky

Amandina - prajitura copilariei

Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta....

Citeste continuarea

Amandine de post

Postat de Valclaudia

Amandine de post

Amestecam ingredientele uscate intr-un castron iar pe cele umede in alt castron. Punem cate un polonic din ingredientele umede peste cele uscate,amestecam mixerul pana obtinem un aluat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2014, 12:07
buna buna
la 20.03.2014, 13:09
Ce prajitura buna ai facut!
la 20.03.2014, 17:43
Delicioasa
la 20.03.2014, 21:05
Un desert de post bun
la 20.03.2014, 21:15
Fetelor,chiar buna! ma bucur ca v-a placut!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking