Ingrediente
- BLAT:
- 3 cani faina
- o cana jumatate zahar
- jumatate cana cacao
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurite rase bicarbonat
- jumatate lingurita sare
- 2 cani apa
- jumatate cana ulei
- 2 lingurite otet
- SIROP:
- 120 g zahar
- 250 ml apa
- esenta de rom
- CREMA:
- 400 g margarina
- 250 g zahar pudra
- 3-4 linguri cacao
- o fiola esenta de rom
- GLAZURA:
- 100 gr. zahar
- 20 ml apa
- 2 linguri cacao
- 100 gr margarina
- putina esenta rom
Mod de preparare
BLATUL:
- intr-un bol amesteca ingredientele uscate peste care se toarna cele lichide amestecate cat sa se omogenizeze
- tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt si coacem 2 blaturi din aceasta compozitie in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 35 de minute
SIROPUL:
- am fiert apa cu zaharul pana s-a topit , am racit putin dupa care am adaugat romul si am lasat la racit
CREMA:
- margarina la temperatura camerei am mixeat-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana am obtinut o crema spumoasa am adaugat esenta de rom si am mai mixat cateva secunde.
ASAMBLARE:
- pe o tava am pus un blat si l-am insiropat
- peste blat am pus crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)
- am acoperit cu al doilea blat l-am insiropat si am dat prajitura la frigider pana s-a intarit crema.(2-3 ore)
- indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 15 bucati)
GLAZURA:
- am fiert apa cu zaharul si cacaua pana s-a legat putin, am luat craticioara de pe foc, am adaugat margarina iar cand s-a mai racit putin si esenta rom si am lasat sa se raceasca putin apoi am turnat glazura peste prajitura portionata si am ornat cu crema ramasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post by Lavinia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|