Amandina de post by Lavinia

Postat de ana77 in Prajituri
19 Noi 2013 | 21385 vizualizari
Amandina de post  by Lavinia

Multumesc Laviniei pt reteta minunata! Este un dulce super ciocolatos si aromat .....nici nu zici ca este de post! Fetitele mele au spus uaaaaau ....asa ca .....!:)

Ingrediente

  • BLAT:
  • 3 cani faina
  • o cana jumatate zahar
  • jumatate cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • jumatate lingurita sare
  • 2 cani apa
  • jumatate cana ulei
  • 2 lingurite otet
  • SIROP:
  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 400 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • o fiola esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 100 gr. zahar
  • 20 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina
  • putina esenta rom

Mod de preparare

BLATUL:

- intr-un bol amesteca ingredientele uscate peste care se toarna cele lichide amestecate cat sa se omogenizeze

 - tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt si coacem 2 blaturi din aceasta compozitie in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 35 de minute

SIROPUL: 

- am fiert apa cu zaharul pana s-a topit , am racit putin dupa care am adaugat romul si am lasat la racit

CREMA: 

- margarina la temperatura camerei am mixeat-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana am obtinut o crema spumoasa am adaugat esenta de rom si am mai mixat cateva secunde.

ASAMBLARE:

- pe o tava am pus un blat si l-am insiropat

- peste blat am pus crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)

- am acoperit cu al doilea blat l-am insiropat si am dat prajitura la frigider pana s-a intarit crema.(2-3 ore)

- indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 15 bucati)

GLAZURA:

- am fiert apa cu zaharul si cacaua pana s-a legat putin, am luat craticioara de pe foc, am  adaugat margarina iar cand s-a mai racit putin si esenta rom si am lasat sa se raceasca putin apoi am turnat glazura peste prajitura portionata si am ornat cu crema ramasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post by Lavinia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba

Postat de privatelaura

Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba

Intr-un castron, mixam untul moale cu zaharul. Radem coaja de lamaie si o presaram peste unt. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Stoarcem lamaia si jumatate din zeama o punem peste...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema cu mascarpone si visine

Postat de Bunica

Prajitura cu crema cu mascarpone si visine

Blatul: Separă gălbenușurile de albusuri. Albușurile se mixează cu un praf de sare. Când bezeaua este mixată, adaugă zahărul mixând continuu până la formarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2013, 11:19
superb
la 19.11.2013, 11:20
creed ca-i tare buna!
la 19.11.2013, 11:24
Multumesc! Da este minunata....nici nu zici ca este de post!
la 19.11.2013, 11:32
la 19.11.2013, 11:40

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking