Ingrediente
Blat:
- 2cani de zahar
- 2 cani de apa
- 100ml ulei
- 4 cani de faina
- 6 lingururi de gem
- scortisoara
- 1 plic praf de copt
- un varf lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 linguri cacao
- un praf de sare
- 1 cana nuci prajite
Sirop:250ml apa
- 100g zahar
- 100g margarina
- 2 linguri caca
- esenta rom
Glazura:2 linguri cacao
- 200g margarina
- 200ml frisca vegetala
- 50gciocolata de mehaj
Mod de preparare
Mod de preparare:
ardem jumatate din cantitatea de zahar ,apoi dizolvam cu apa pe foc;dupa racire adaugam jumatate dde zahar ramasa,uleiul,cacao,faina, praful de copt si bicarbonatul stins,scortisoara si gemul.Amestecam,totul,adaugam si nuca si turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. coacerea dureaza cam 35-40min.Fierbem siropul ,lasam un pic la racit pana taiem blatul in patrate;insiropam usor fiecare patrat.
Pentru glazura topim 100g margarina cu 2 linguri cacao si 200ml frisca vegetala:turnam glazura usor racita peste fiecare bucata in parte si mai impodobim cu cate un mot ,caci ''se poarta''.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|