Ingrediente
- Blat:
- 6 oua ,
- 200 g. zahar ,
- 40 ml. apa ,
- 40 ml.ulei ,
- 30 g. cacao ,
- 200 g. faina ,
- 1 plic praf de copt.
- Siropul:
- 400 ml. apa ,
- 200 g. zahar ,
- 2 fiole esenta rom .
- Crema:
- 500 g. mascarpone ,
- 5 linguri zahar ,
- 5 oua ,
- o lingurita cacao ,
- esenta rom .
- Glazura:
- 200 g. ciocolata ,
- 100g. ciocolata alba ,
- 150 g. frisca lichida ,
- 50 g. unt
Mod de preparare
Blatul:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apa , galbenusurile frecate cu ulei si faina amestecata cu cacao si praful de copt .Se amesteca bine, se pun in tava tapetata cu coala de copt si se da la cuptor. Se coace la foc moderat.
Crema:
Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma, galbenusurile le amestecam cu zaharul, mascarpone, esenta de rom si pentru a nu ramane culoarea alba adaugam lingurita de cacao, amestecam bine pentru a se incorpora toate ingredientele, adaugam si albusurile batute si le amestecam cu crema de mascarpone si lasam la rece pentru 30 minunte.
Siropul:
Apa o amestecam cu zaharul si o fierbem pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom .
Glazura:
Ciocolata o punem la foc cu frisca si untul pe baie de abur fara sa fiarba si amestecam sa se incorporeze bine. La fel procedam si cu ciocolata alba. Cand blatul este copt il scoatem din cuptor, il lasam la racit , il taiem, il insiropam cu jumatate din sirop, adaugam crema, punem jumatatea de blat, o insiropam o glazuram cu glazura de ciocolata neagra. Peste ciocolata punem si glazura de ciocolata alba. Decoram cu flori din pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|