Ingrediente
- BLAT
- 6 oua
- 150 g zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa
- 2 linguri cu varf cacao
- 8 linguri faina
- esenta de rom
- CREMA
- 300 g unt
- 200 g zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 1 pliculet ness
- esenta de rom
- SIROP
- 400 ml apa
- 150 g zahar
- zeama de lamaie
- esenta rom
- GLAZURA
- 150 g ciocolata(neagra am folosit)
- 120 ml frisca
- 50 g unt
Mod de preparare
BLAT - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si apa, esenta de rom, faina cernuta cu cacao. Se omogenizeaza si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor cca 30 minute, sa treaca testul cu scobitoarea.
CREMA - se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra. se adauga cacaoa, nessul, esenta picatura cu picatura ca sa nu se taie crema si se lasa la racit.
SIROPUL - se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se dizolva complet. se adauga zeama de lamaie si esenta, se lasa la racit.
GLAZURA - se topeste ciocolata in frisca si untul la foc mic.
ASAMBLARE-se taie blatul in 2. Se aseaza prima foaie, se insiropeaza bine se adauga crema, se insiropeaza si se da la rece 1 ora. Se taie si se glazureaza fiecare bucata, se lasa pana a 2 zi la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|