Ingrediente
- Blatul:
- 6 oua
- 6 linguri ulei
- o cana zahar
- 1 praf de copt
- 3 linguri cacao
- 1 cana faina
- Crema:
- 1 pachet unt sau margarina
- 3 linguri cacao
- 200 g zahar
- 1 lingura faina
- 4-6 linguri lapte
- 1 esenta de rom
- 2 galbenusuri
Mod de preparare
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana devine o crema spumoasa. Se adauga cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom. Compozitia se toarna intr-o tava (mai mica ) si se coace in cuptorul incins in prealabil.
Crema:
Toate ingredientele se fierb la un loc mic. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu un unt sau margarina frecata spuma.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom.
Deasupra decoram cu sos de ciocolata ( inventia Laurei Sava)!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|