Ingrediente
- 4 cartofi
- 8 bacon felii
- 8 cascaval felii
- 4 linguri de parmezan ras
- 1 ceapa
- 100 gr bacon
- 2 linguri smantana
- unt
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se fierb in coaja 20 de minute. Cand sunt gata, se curata, se taie pe jumatate si se scobesc cu o lingurita la mijloc.
Ceapa se taie feliute subtiri si se caleste impreuna cu 100 gr de bacon taiat fasiute. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand sunt gata se scurg de ulei si se scot pe o farfurie.
Se amesteca apoi miezul de la cartofi cu ceap, baconul, parmezanul ras, mararul tocat si smantana.
Se ung cartofii cu putin unt si se umplu cu amestecul obtinut, apoi se asaza intr-o tava unsa cu unt.
Se dau la cuptor 10 minute, se pune deasupra fiecarui cartof cate o feliuta de bacon, se baga iar la cuptor 5 minute si spre sfarsit se pune si cate o feliuta de cascaval pe fiecare cartof si se mai lasa 5 minute la cuptor.
Se pot servi impreuna cu o salata de vara.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|