Aperitiv cu branza

Postat de aura78 in Aperitive / Garnituri
14 Mar 2014 | 2576 vizualizari
Aperitiv cu branza

UN APERITIV DELICIOS

Ingrediente

  • 10 oua
  • 250 g unt 
  • 3 plicuri de drojdie uscata ( plicul trebuie sa fie de 3 g)
  • 250 g branza parmiggiano reggiano
  • 250 g branza pecorino romano
  • 1,5 kg faina
  • 1 cana de lapte 
  • 250 g branza elemental
  • 250 g branza fontal 
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare

Branza parmiggiano si pecorino romano da-o prin razatoare si pune-o deoparte. Branza elemental si fontal tai-o cubulete si pune-o la fel deoparte.

Acum bate ouale cu sare si piper,(Piper poti pune mai mult daca iti place piperat ,ramane la gustul fiecaruia. ).Adauga untul in prealabil topit (incearca sa nu fie cald ) ,laptele si bate totul bine.Adauga branza ce ai dat-o prin razatoare batand in continuare si la final adauga faina putin cate putin.(eu am pus in faina drojdia ) .Cand vezi ca nu mai poti bate poti incepe a framanta aluatul .Framanta-l cam 10 -15 minute.

Pentru a putea continua ,trebuie sa alegi in ce tip de recipient vei coace aperitivul .Eu am ales 6 recipiente de aluminiu cu diametrul de 14 cm si inaltimea de 9 .Acum depinde de ceea ce vei alege ,imparti aluatul in functie de cate recipiente alegi sa faci,in cazul meu in 6 parti egale.

In prealabil ungi fiecare recipient  cu unt .

Iei fiecare parte de aluat in parte si incepi sa framanti dandu-i forma unui salam.

De-a lungul "salamului " ce ai format pui branza ce ai taiat-o cubulete.Practic o "ingropi" .

Acum o pui in recipientul ce in prealabil l-ai uns cu unt .Il pui rotindu-l in cerculete .Deasupra ii pui un cubulet de elemental .Folosesti aceeasi procedura pana ai terminat tot aluatul .

 Il lasi sa dospeasca cam 2 ore intr-un loc cald .
Ungi suprafata  cu ou si bagi la cuptor aproximativ 45  de minute 180 de grade 

Se serveste rece ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

Postat de Bucataras

Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

Cum se prepara Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Spălați și tăiați roșiile, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2014, 23:31
De ce pizza ? Pentru ca nu-mi pare ca seamana Dupa ingrediente este interesant ca aperitiv
la 15.03.2014, 07:55
interesant
la 15.03.2014, 10:48
la 16.03.2014, 15:43
Mihaela ,ai dreptate , nu are forma pizzei ,cu toate astea numele original este "PIZZA DE FORMAGGIO" si se pregateste in Italia in perioada Pastelui.
la 16.03.2014, 15:53

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking