Ingrediente
- Aluat:
- 200 gr faina
- 25 gr unt
- 150 ml apa foarte rece, de la frigider
- Sare
- Umplutura:
- 700 gr ciuperci
- 250 gr carne tocata de porc
- 2 cepe mari
- Ulei de masline
- Busuioc
- 2 oua
- 150 gr cascaval tare
- Patrunjel
- Sare
- Piper
- 2-3 linguri pasta de tomate
- Boia
- curry
Mod de preparare
Faina se cerne pe o planseta, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi dupa care se amesteca cu degetele pana se face un aluat nisipos. Se face o gaura in mijloc, se adauga apa si se formeaza aluatul. Se pune in folie alimentara si se da la frigider 30 minute.
Ceapa tocata se caleste, adaugam ½ din cantitatea de ciuperci tocate, sare, boia, condimente, curry, piper si calim bine dupa care punem restul de ciuperci, carnea, adaugam pasta de rosii si lasam sa scada bine. Adaugam patrunjel tocat si busuioc si lasam sa se raceasca.
Aluatul se imparte in doua. Tapetam o tava mai mica cu unt si pesmet, intindem prima foaie si o asezam in tava, punem compozitia si deasupra cealalta foaie de aluat. Se unge cu oul batut amestecat cu cascavalul ras si se da la cuptor sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|