Aperitiv cu ciuperci

Postat de susu in Aperitive / Garnituri
19 Apr 2011 | 6146 vizualizari
Aperitiv cu ciuperci

Nemaipomenita aceasta reteta, este luata din revista click pofta buna din care am facut multe retete ce s-au dovedit a fi reusite. Aluatul este bun, fraged si pesmetul ii da o nota aparte.

Ingrediente

  • Aluat:  
  • 200 gr faina
  • 25 gr unt
  • 150 ml apa foarte rece, de la frigider
  • Sare  
  • Umplutura: 
  • 700 gr ciuperci
  • 250 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe mari
  • Ulei de masline
  • Busuioc
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval tare
  • Patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • Boia
  • curry

Mod de preparare

Faina se cerne pe o planseta, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi dupa care se amesteca cu degetele pana se face un aluat nisipos. Se face o gaura in mijloc, se adauga apa  si se formeaza aluatul. Se pune in folie alimentara si se da la frigider 30 minute.

Ceapa tocata se caleste, adaugam ½ din cantitatea de ciuperci tocate, sare, boia, condimente, curry, piper si calim bine dupa care punem restul de ciuperci, carnea,  adaugam pasta de rosii si lasam sa scada bine. Adaugam patrunjel tocat si busuioc si lasam sa se raceasca.

Aluatul se imparte in doua. Tapetam o tava mai mica cu unt si pesmet, intindem prima foaie si o asezam in tava, punem compozitia si deasupra cealalta foaie de aluat. Se unge cu oul batut  amestecat cu cascavalul ras si se da la cuptor sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos

Postat de AdrianUdrea

Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos

Cum se prepara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi...

Citeste continuarea

Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

Postat de oanapl

Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2011, 15:16
bun bun
la 19.04.2011, 15:19
excelent
la 19.04.2011, 16:41
delicios
la 19.04.2011, 17:01
Ce frumos ai lucrat reteta...superb!! Si cred ca e nemaipomenita!
la 19.04.2011, 17:56
Frumoasa si gustoasa !

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking