Aperitive din foietaj cu ciuperci.

Postat de aliliana in Mancaruri de post
13 Apr 2014 | 6791 vizualizari
Aperitive din foietaj cu ciuperci.

Ingrediente

  • · 1 pachet aluat de 800 g
  • · 1 kg ciuperci champignon
  • · 3 legaturi ceapa verde
  • · ceapa alba
  • · 2 legaturi mici usturoi verde
  • · sare, piper dupa gust
  • · o legatura de patrunjel si o legatura marar
  • · 3 linguri rase pesmet
  • · un morcov
  • · 40 ml ulei
  • · 2 lingurite margarina
  • · O jumatate ceasca de apa ( 50 ml)

Mod de preparare

Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.

Ciupercile au fost curatate, spalate si tocate marunti. Morcovul curatat si dat prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul curatate, spalate.

Intr-o tigaie se pune  uleiul la incins. Se adauga ceapa verde, usturoiul, ceapa alba si morcovul. Se pune sare, piper si se lasa la calit putin. Cand incep sa se inmoaie se adauga  ciupercile si se lasa la fiert. Se pune o jumatate de ceasca de apa.  La final se pune mararul si patrunjelul tocat marunt. In functie de consistenta preparatului se adauga sau nu pesmet. Eu am adaugat.

Se lasa compozitia la racit.

Ciupercile se impart in doua. La fel si aluatul.  O parte a acestuia l-am pregatit sub forma de ruloruri o parte minitarte.  Rulorile: foaia se intinde. Se pun ciupercile, se ruleaza si se taie  in portii potrivite. Se aseaza intr-o tava  pe foaie de copt. Formele de tarte de ung bine cu margarina. Se pune aluatul. Peste acesta, ciupercile. Cand toate sunt pregatite se pun la cuptor pentru max. 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive din foietaj cu ciuperci." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv melci din foietaj cu cascaval si legume

Postat de mena29

Aperitiv melci din foietaj cu cascaval si legume

Lasa aluatul foietaj sa se decongeleze. Spala ardeiul si taie-l cubulete. Spala si taie ceapa verde. Lasa ciupercile din conserva sa se scurga de apa, dupa care taie-le marunt. Pe o o...

Citeste continuarea

Cosulete din foietaj cu ciuperci si dovlecel

Postat de papabundetot

Cosulete din foietaj cu ciuperci si dovlecel

Asa cum spuneam aluatul l-am intins si am taiat 12 dreptunghiuri (atatea gauri are tava mea de briose),am incercat sa il aranjez in asa fel incat sa intre suficienta umplutura cat sa nu mancam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 18:54
la 13.04.2014, 19:22
Vladimir
la 13.04.2014, 19:24
la 13.04.2014, 19:28
Parintele cate a mancat? Spune repede! ))
la 13.04.2014, 19:32

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking