Apple Butter

Postat de dentistutza in Dulceata / Gem
16 Noi 2010 | 3361 vizualizari
Apple Butter

Nu nu contine unt!!! Este 100% vegetal...si bun...si americanesc... De fapt este inca o metoda de a pregati o baza de mere ca umplutura pentru tarte,clatite,pancakes sau gogosi, sau simplu tartinabila. Parfumata si dulce este!!!

Ingrediente

  • 4 kg. mere (putin mai mult sau mai putin,nu conteaza)
  • zahar -aprox 2 cani
  • zahar brun-aprox 2-3 cani
  • 200 ml otet din mere
  • 100 ml. otet balsamic
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • coaja rasa de la 1 lamaie (doar partea galbena)
  • optional 2-3 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Merele se spala bine si se taie sferturi. Asa, cu tot cu coaja si samburi se pun intr-o cratita incapatoare (ideal ar fi un tuci mare), se stropesc cu otetul si se pun pe aragaz la foc mic sa fiarba pana se inmoaie merele si devin asemenea unui terci. Se amesteca des ca sa nu se prinda.  Urmatorul pas este pasarea merelor prin sita ca sa scapam de coaja si samburi. Piureul rezultat se masoara cu cana, si la fiecare 4 cani de mar se pun 2.5 cani amestec de zahar. Scortisoara, trebuie sa fie pusa cu generozitate caci ea confera gustul bun. Odata amestecate toate ingredientele cratita se da la cuptorul preincalzit la foc mic pentru min. 2 ore. Din 30 in 30 min. amestecam bine. Este gata atunci cand are o cul. brun intensa si lucioasa si nu curge de pe lingura. Se pune in borcane sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Apple Butter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de caise

Postat de andaoana

Dulceata de caise

Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala. Am fost sigura ca vor ramane asa...

Citeste continuarea

Dulceata de coacaze negre

Postat de merisor67

Dulceata de coacaze negre

Coacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita. Trebuie sa le spalam bine pentru ca raman impuritati printre moturile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2010, 21:22
chiar e interesanta reteta
la 16.11.2010, 21:22
dupa ce mananci , e asa ca un balsam?
la 16.11.2010, 21:33
f interesant, cred ca si gustos!
la 17.11.2010, 10:12
la 17.11.2010, 15:30
ce bun

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking