Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc

Postat de MVMih in Salate
14 Aug 2011 | 6816 vizualizari
Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc

Fiind vara, la piata se gasesc o serie de bunatati care cu putina grija si un strop de osteneala se transforma in ceva bun de bun. Ardeii...pregatiti, copti!Si cu sos de rosii si busuioc proaspat.

Ingrediente

  • 20 ardei proapteti de cat mai multe culori
  • 5-6 rosii proaspete
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o manuta de busuioc verde
  • piper in 3 culori
  • putin hrean proaspat ras
  • sare
  • 2-3 linguri otet mere
  • 2-3 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Incep cu stangul avand in vedere ca ardeii i-am copt pe o tabla speciala la focul de la aragaz (daca era pe o plita/gratar in aer liber) era mult mai bine. Asa ca m-am chinuit un pic, am intors ardeii pe toate partile pana au prin o crusta rumena, fara sa ii fac scrum, dupa care i-am pus intr-un vas si am presarat un pic de sare. Am lasat sa se raceasca un pic si fiind dati cu sare s-au curatat relativ usor.

Pentru sosul de rosii, am ales cele mai coapte si mai carnoase rosii, pe care am avut ciuda si le-am luat pielita si le-am pus in blender alaturi de cateii de usturoi, putin ardei rosu crud, frunze de busuoic.

Intre timp, am incins un pic o tigaie cu putin ulei de masline si am adaugat compozitia de rosii cu o cescuta de apa. Am lasat cateva minute pana a scazut. 

Intre timp am curatat ardeii de coaja si i-am asezat intr-un vas in care ulterior am turnat compozitia de sos de rosii cu busuioc, am adaugat cativa stropi de lamaie si putin otet, i-am facut pe ardei sa faca o "hora" intre ei pentru a se infrati cu aromele si am dat la rece.

....va astept la masa....ardeii copti cu sos de rosii cu busuioc sunt pe post de garnitura/salata...musafirii sunt asteptati cu felul principal. :)

Sper sa va placa....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata cu piept de pui, rosii, castraveti si mozzarella

Postat de Pungasa_Rogue

Salata cu piept de pui, rosii, castraveti si mozzarella

Pieptul de pui se cresteaza cu ajutorul unui cutit, se bate cu un ciocan, se spala, se da cu sare, apoi se unge cu putin FUCHS Fix pentru Gratar. Se aseaza pe grillul electric uns cu ulei pana...

Citeste continuarea

Salata aromata cu cuscus

Postat de doralinda72

Salata aromata cu cuscus

Secretul cuscusului, e ca cantitatea de apa sa fie la fel cu cantitatea de cuscus, adica, daca avem 200 gr cuscus, punem 200 ml apa. Deci, punem apa la fiert, putina sare si punem cuscusul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2011, 09:49
trebuie sa-ncerc
la 14.08.2011, 09:53
Ina. ce sa zic...daca tot sunt facuti de mine...recomand ...dar ar fi bine nu in casa....tre sa ma apuc de zugravit ...dupa ce am copt ardeii
la 14.08.2011, 09:57
deliciosi!
la 14.08.2011, 10:12
MIh, inca mai am pungi congelate , de anul trecut. Dar sosul ala imi face cu ochiul
la 14.08.2011, 10:13
Si nici vorba sa-i coc in casa , uite-aici http://www.bucataras.ro/retete/ardei-copt-pentru-iarna-11305.html

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking