Ingrediente
- 20 ardei proapteti de cat mai multe culori
- 5-6 rosii proaspete
- 6-7 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- o manuta de busuioc verde
- piper in 3 culori
- putin hrean proaspat ras
- sare
- 2-3 linguri otet mere
- 2-3 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare
Incep cu stangul avand in vedere ca ardeii i-am copt pe o tabla speciala la focul de la aragaz (daca era pe o plita/gratar in aer liber) era mult mai bine. Asa ca m-am chinuit un pic, am intors ardeii pe toate partile pana au prin o crusta rumena, fara sa ii fac scrum, dupa care i-am pus intr-un vas si am presarat un pic de sare. Am lasat sa se raceasca un pic si fiind dati cu sare s-au curatat relativ usor.
Pentru sosul de rosii, am ales cele mai coapte si mai carnoase rosii, pe care am avut ciuda si le-am luat pielita si le-am pus in blender alaturi de cateii de usturoi, putin ardei rosu crud, frunze de busuoic.
Intre timp, am incins un pic o tigaie cu putin ulei de masline si am adaugat compozitia de rosii cu o cescuta de apa. Am lasat cateva minute pana a scazut.
Intre timp am curatat ardeii de coaja si i-am asezat intr-un vas in care ulterior am turnat compozitia de sos de rosii cu busuioc, am adaugat cativa stropi de lamaie si putin otet, i-am facut pe ardei sa faca o "hora" intre ei pentru a se infrati cu aromele si am dat la rece.
....va astept la masa....ardeii copti cu sos de rosii cu busuioc sunt pe post de garnitura/salata...musafirii sunt asteptati cu felul principal. :)
Sper sa va placa....
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|