Chiftelute in sos picant de rosii

Postat de Dya in Porc
23 Aug 2014 | 2904 vizualizari
Chiftelute in sos picant de rosii

Ingrediente

  • Pentru chiftelute avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • faina pentru "tavalit" chiftelutele
  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 3-4 foi de dafin
  • sare dupa gust
  • mix de piper (alb/rosu/verde)
  • o lingurita cu oregano
  • 1/2 lingurita piper negru
  • un varf cutit cu chilli
  • cativa catei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • o lingura cu bulion
  • 10-15 rosioare de curte
  • un ardei iute rosu
  • un ardei iute verde
  • 200 ml apa plata
  • busuioc proaspat
  • Optional, pentru servire: salata de ardei copti.

Mod de preparare

Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea completa. (Pastram umplutura la rece, pentru o ora - doua). Formam apoi chiftelutele in palma cu ajutorul unei lingurite, le tavalim prin faina si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces

Pentru sos: punem apa intr-o craticioara de 2 litri si o fierbem pana ce da in clocot. Adaugam condimentele, ardeii si usturoiul feliat, continuand fierberea pentru 5 minute. Adaugam chiftelutele, iar cand acestea se ridica la suprafata, coloram cu suc de rosii si bulion, adaugam rosioarele si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, pana ce sosul devine dens. Dupa ce oprim focul presaram busuiocul tocat marunt.

In tot acest timp pregatim salata de ardei copti.

Servim chiftelutele in sos alaturi de salata de ardei si cu o felie de paine neagra (asa cum doar in anii copilariei am mai mancat).

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Gulas la ceaun

Postat de Corina33

Gulas la ceaun

Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate).  Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins. Se taie morcovii cuburi mari si se adauga...

Citeste continuarea

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

Postat de rocsi_1612

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

Spalati carnea, o stergeti bine. Incingeti un grill, rumeniti carnea pe ambele parti, apoi o scoateti pe un platou. Intr-un bol amestecati uleiul, ketchup-ul, sare, piper, boia dulce, oregano...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 23.08.2014, 19:17
ce bine arata
la 23.08.2014, 19:17
Multumesc!
la 23.08.2014, 19:23
ce frumos le-ai prezentat
la 23.08.2014, 19:39
ador mancarea picanta
la 23.08.2014, 19:45

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking