Ardei grasi si kapia copti la borcan

Postat de rocsi_1612 in Conserve
1 Sep 2012 | 8569 vizualizari
Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ingrediente

  • 5 kg ardei grasi si kapia
  • 1 lingura sare mare
  • 2 aspirine

Mod de preparare

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana.
Nu ii coaceti foarte tare ca vor rupe bucatele la curatat.
Ii punem intr-o oala imediat ce ii coacem si ii acoperim cu un capac.
Lasam sa stea asa macar jumatate de ora pentru a se inmuia coja.
Incepem sa ii decojim, apoi scoatem cotorul si toate semintele.
Daca treceti mana pe sub apa, apoi va stergeti cu un servet pentru a nu stropi cu apa ardeii deoarece se zice ca nu stau pe iarna.
Zeama lasata de ardei o trecem printr-o strecuratoare.
Asezam ardeii curati de pielita si seminte in borcane de 800 de grame, care au fost spalate mai din timp cu apa fierbinte si uscate apoi.
Sarea o amestecam bine cu zeama si o turnam in borcane.
Deasupra fiecaruia punem cate jumatate de aspirina pisata.
Inchidem bine capacele si invelim borcanele in hartie.
Le asezam intr-o cratita, punem apa pe trei sferturi si le acoperim cu un prosop de bucatarie.
Le asezam pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam fix 20 de minute.
Fierbinti le scoatem din cratita si le invelim intr-o patura pana a 2 a zi cand se racesc.
Le punem in loc racoros pentru a se pastra bine pana la iarna.
Din aceasta cantitate mi-a iesit 4 borcane de 800 de grame.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi si kapia copti la borcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pastravi de nuc la borcan

Postat de Ksenya

Pastravi de nuc la borcan

    Ciupercile le spalam si inlaturam   piciorul pana sub palarie. Nu-l   vom folosi deoarece este tare. Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le...

Citeste continuarea

Sos pentru paste la borcan

Postat de simona72

Sos pentru paste la borcan

Ca sa-mi fac o idee cam ce contine un astfel de sos, am luat borcanul de paste din camara si m-am uitat pe eticheta lui. Atunci am ajuns la concluzia ca vreau sa fac doua feluri de sosuri: unul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2012, 22:26
super harnicutzo
la 01.09.2012, 22:28
merci de idee!
la 01.09.2012, 22:29
la 01.09.2012, 22:31
la 01.09.2012, 22:31
Rocsi ce fata harnicuta esti

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking