Ingrediente
- 1,5 - 2 kg ardei gras,
- 1 kg carne de porc tocata(se poate folosi si carne de vita)
- 150 - 200 g orez,
- 2 oua,
- 100 ml ulei,
- patrunjel si marar tocate marunt,
- 250 g ceapa,
- 250 g rosii,
- 1/2l bors de putina
- 500 g sos de tomate (bulion)
- sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare
Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf. Se curata ceapa, se spala, se taie felii si se caleste impreuna cu sosul de tomate/bulionul in ulei, adaugandu-se orezul. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, ouale batute spuma, verdeata, sarea si piperul. Se amesteca ingredientele pana cand se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti. Ardeii se asaza intr-o craticioara in care se adauga borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa) Se fierb aproximativ 50 - 60 minute.
Se servesc cu smantana si ardei iute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|