Ardei umpluti cu carne

Postat de susu in Mancaruri cu carne
21 Apr 2010 | 5874 vizualizari
Ardei umpluti cu carne

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata porc si vita amestec
  • 2 kg ardei grasi mai multi rosii -        
  • 1 legatura marar -        
  • 1 legatura patrunjel -        
  • 1 ou -        
  • 3-4 cepe potrivite (una pentru sos) -        
  • Vegeta -        
  • Sare -        
  • Piper -        
  • O mana de orez -        
  • 1 morcov mic -          
  • ½  rosii -        
  • Bullion -        
  • Foi de dafin -        
  • ½ cana de apa la 1 kg carne tocata  

Mod de preparare

Se curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se caleste in putin ulei si se pune la scurs in strecuratoare.Verdeata spalata si scursa se da prin masina sau se toaca marunt . Orezul se opareste sau se fierbe pe jumatate. Carnea toccata se amesteca cu oul, verdeata, ceapa calita si scursa, orezul oparit, condimentelel, si ½ cana de apa calduta (apa face carnea sa nu ramana tare la fierbere) Se bate bine compozitia.

Se spala ardeii si se scurg bine. Li se taie frumos un capac cu tot cu codita care se va pune deasupra. Se curata de seminte si se umplu cu aceasta compozitie lasand loc de 1 deget . Li se pune la fiecare un capacel de rosie si apoi se calesc un pic ardeii pe toate partile. Se scot ardeii si se caleste in uleiul ramas ceapa toccata, morcovul curatat si dar prin razatoarea mica.(cine doreste poate aduga si ½ lgt faina pentru un sos mai gros).Se stinge cu apa fierbinte si bulion .

Se aseaza frumos ardeii in picioare, li se aseaza capacele lor cu codita, se dau rosiile prin razatoarea mica si se pun printre ardei. Se fierbe apa si se adauga peste ardei sa ii acopere. Se pun condimente, foi de dafin, piper si se fierb ½ ora acoperiti. Se da apoi cratita la cuptor sa scada la jumatate. Daca este nevoie se mai adauga bulion. Se servesc fierbinti cu smantana.

 
Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi umpluti

Postat de panacris

Cartofi umpluti

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2010, 14:41
ce bine arata ..... imi plac foarte mult si cu un pic de smantana deasupra....
la 21.04.2010, 15:19
imi lasa gura apa
la 21.04.2010, 21:05
foarte buni sa sti ca tare demult nu am facut ,super
la 03.05.2010, 21:20
foarte bun, ca la mama acasa!azi fac si eu!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking